Невиђени

Из Википедије, слободне енциклопедије
Невиђени
The Incredibles.jpg
Невиђени
Изворни наслов The Incredibles
Издавачка кућа Компанија Волт Дизни, Пиксар
Година 2004.
Трајање 115 мин.
Земља  САД
Језик енглески
Буџет 92 милиона $
Зарада 631.442.092 $[1]
IMDb веза

Невиђени (енгл. The Incredibles) је амерички компјутерски-анимирани филм студија Пиксар из 2004. године. Радња филма прати породицу суперхероја који крију своје моћи, све до тренутка када жеља Господина Невиђеног да помаже људима не увуче целу породицу у битку против злог негативца Синдрома.

Филм је остварио добру зараду[1], наишао је на позитивне коментаре критичара[2] и освојио је бројне награде укључујући и Оскара за најбољи анимирани филм[3].

Радња[уреди]

Петнаест година пре догађаја описаних у филму, суперхероји су уживали своје златно доба, које је нагло прекинуто бујицом тужби око штете понекад проузроковане њиховим покушајима да спасу свет. У замену за имунитет пред законом, хероји су били приморани да се одрекну својих супер-идентитет и да живе обичним животом.

Данас Боб Пар, раније познат као Господин Невиђени живи тихо и мирно са својом породицом (од којих сви имају супер-моћи), осим што понекад искраде са својим пријатељем Лушесом Бестом (раније познатим под именом Фрозон) и тајно се бори против криминалаца.

Ствари се мењају када анонимни доброчинитељ позове Боба да се врати у службу. Он одмах прихвата понуду, али не зна да је "доброчинитељ" у ствари зликовац Синдром, који од младости жуди за осветом над Господином Невиђеним.

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]