Прича о играчкама 3

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Прича о играчкама 3
Toy Story 3.jpg
Прича о играчкама 3
Изворни наслов Toy Story 3
Режија Ли Анкрич
Сценарио Мајкл Арнт
Главне улоге Гордан Кичић
Драгољуб Љубичић
Јелена Стојиљковић
Бранислав Платиша
Нада Блам
Дубравко Јовановић
Бранко Јеринић
Лазар Дубовац
Воја Брајовић
Никола Тодоровић
Милан Антонић
Андријана Оливерић
Ирина Пејоски
Музика Дејан Цукић
Издавачка кућа Компанија Волт Дизни, Пиксар
Година 2010.
Трајање 103 минута
Земља  САД
Језик енглески
Буџет 200 милиона долара
Зарада 1.063.171.911долара[1]
Претходни
Следећи
Веб-сајт www.pixar.com/feature-films/toy-story-3
IMDb веза

Прича о играчкама 3 (енгл. Toy Story 3) је амерички 3D компјутерски-анимирани филм студија Пиксар и представља трећи део серијала Прича о играчкама.

Радња филма прати Вудија, База Лајтјира и остале Ендијеве играчке, које су суочене са неизвесном будућношћу која их чека након што њихов власник крене на колеџ. Том Хенкс, Тим Ален, Џоун Кјузак и многи други глумци који су позајмљивали гласове у претходна два филма, репризирају своје улоге и у трећем наставку.

Овај филм је додатно доприно квалитету целокупног серијала и као претходна два дела наишао је на одличан пријем код критичара[2][3]. Када је комерцијални успех у питању, Прича о играчкама 3 био је први анимирани филм који је на биоскопским благајнама зарадио преко милијарду америчких долара[4] и био је најпрофитабилнији анимирани филм свих времена[5] (све до марта 2014. када га је на тој позицији заменио филм Залеђено краљевство[6]). Тренутно се налази на 12. месту листе најпрофитабилнијих филмова свих времена[7], а такође је био и филм са највећом зарадом 2010. године[8].

Ово остварење освојило је бројна филмска признања, од којих су најзначајније 2 награде Оскар - у категоријама Најбољи анимирани филм и Најбоља оригинална песма[9]. Прича о играчкама 3 је била номинована и за Оскара за најбољи филм и тиме је постала трећи аниминирани филм у историји који је номинован за ово престижно признање[10].

У Србији је имао премијеру 13. јуна 2010. године. Блу-реј издање овог филма, које садржи српску синхронизацију је објављено у Хрватској.

Српска синхронизација[11][уреди]

Српску синхронизацију је 2010. радио студио Лаудворкс.

Главне улоге[уреди]

Остали гласови[уреди]

Музика[уреди]

За тебе ту сам ја

Продуценти[уреди]

Верзија филма на српском[уреди]


Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]