Нацрт:Владимир Ковачевић (политичар)

С Википедије, слободне енциклопедије
Ковачевић Владимир, политичар, рођен у Сомбору 1969 године.

Владимир Ковачевић Владимир Ковачевић рођен је у Сомбору 1969 године. По струци је економиста Економскoг факултета у Суботици, одељење у Новом Саду. Ожењен је, отац двоје одрасле деце.

Пословна и лична достигнућа[уреди | уреди извор][уреди | уреди извор]

Као јако млад улази у пословни свет и на том пољу остварује импозантне резултате. Иза њега је преко три деценије успешног пословања и оснивање и успешно вођење неколико фабрика и компанија у фармацеутској и текстилној индустрији.

Преко 25000 људи било је запослено у фабрикама и компанијама Владимира Ковачевића[1]. Добитник је многих признања из области привреде и економије. Такође, проглашен је почасним грађанином града Вршца.[2]

Поред бизниса и осећаја за организационе послове, Владимир Ковачевић паралелно се бави музиком у којој такође постиже значајне резлутате. Као композитор учесник је на неколико домаћих и регионалних фестивала, а такође заједно са својим пријатељима у сободно време ствара композиције из различитих музичких жанрова. Такође, поседује огромну страст ка пилотирању, па је тако стекао диплому Јатове Академије у граду Вршцу.[3]

Политика и деловање[уреди | уреди извор][уреди | уреди извор]

Владимир Ковачевић први пут у политику улази октобра 2020. године. Постаје члан Народне странке. У њој обавља функције члана председништва и председника Одбора за привреду и предузетништво. Услед концепцијских неслагања октобра 2021.године напушта самоиницијативно Народну странку и потом оснива Покрет „ Да се струка пита "[4].

У оквиру Покрета успева да на једном месту окупи признате стручњаке из области економије, здравства, образовања, пољопривреде. У први план Покрет ставља питање стандарда грађана, њихове потребе и заштиту и кандидује теме које до тада нису обрађивале политичке странке. Покрет стиче за кратко време пуно чланова и постаје извор идеја осталим политичким субјектима који почињу да разумеју значај економије у политичкој борбии и активирању грађана.

Нова Странка – Да се струка пита[уреди | уреди извор][уреди | уреди извор]

После преговора и утврђивања заједничких начела, доноси се одлука да дође до уједињења Нове странке и Покрета "Да се струка пита ".

02.07.2022.године долази до формализације уједињења, а Владимир Ковачевић постаје председник странке која наставља свој рад под именом Нова – Да се струка пита[5][6].

Одмах по преузимању дужности Владимир Ковачевић поручује да ће странка коју предводи бити странка центра, спремна да преузме добре идеје и са десне и са леве стране политичког спектра. У први план стављају се питања стандарда грађана, њихове здравствене заштите, образовања, као и потреба пољопривреде и односа државе према овим питањима. У председништво Нове – Д2СП Ковачевић позива призната имена из света науке и образовања, која имају трага иза себе и идеје о унапређивању стандарда живљења грађана.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Vladimir Kovačević: Izvozimo tamo gde je najteže”. NOVOSTI (на језику: српски). Приступљено 2022-11-04. 
  2. ^ Vladimir Kovačević počasni građanin Vršca (на језику: српски), Приступљено 2022-11-04 
  3. ^ www.vakademija.edu.rs https://www.vakademija.edu.rs/. Приступљено 2022-11-04.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
  4. ^ admin. „Pokret "Da se struka pita". Да се струка пита (на језику: енглески). Приступљено 2022-11-04. 
  5. ^ „Saznajemo: Ujedinjuju se Nova stranka i "Da se struka pita", predsednik organizacije Vladimir Kovačević, bivši funkcioner Narodne stranke - Politika - Dnevni list Danas” (на језику: српски). 2022-07-02. Приступљено 2022-11-04. 
  6. ^ „Ujedinili se pokret Da se struka pita i Nova stranka”. N1 (на језику: српски). 2022-07-02. Приступљено 2022-11-04.