Немања Којић Којот

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search
Немања Којић Којот
20130922 203448 0073 Kojot.jpg
Којот на концерту у клубу "Panic Room Žica" у Београду, 2013.
Основне информације
Датум рођења (1975-12-17)17. децембар 1975.(42 год.)
Место рођења Београд
СФР Југославија
Активни период 1991—данас
Жанр(ови) hardcore punk, crossover thrash, thrash metal, grindcore, reggae, roots reggae, dub
Инструмент(и) тромбон, електрична гитара, бас гитара, глас
Везани чланци Дел Арно Бенд
Eyesburn
Веб-сајт Official MySpace

Немања Којић (17. децембар 1975), познат и по свом сценском имену Hornsman Coyote (или само Којот), српски је реге музичар.[1][2]

Живот[уреди]

Рођен је и живи у Београду. Син је Боривоја Којића, чувеног српског уметника.

Музика[уреди]

Свирачки разноврстан, пре свега на тромбону и гитари, Којот је од почетка каријере свирао у великом броју бендова различитих жанрова: Del Arno Band, Саншајн, Dead Ideas, итд.

1994. оснива свој бенд, Ајсберн. Бенд је трајао до 2017. и за то време издао пет студијских албума један мини албим и једну даб колаборацију. Заједно са бендом своје албуме је промовисао на Егзиту и многим фестивалима широм света. Током 2003. Ајсберн снима песму са Макс Кавалериним бендом Соулфлај, песму "Мојсије" која 2004. излази на Соулфлајевом четвртом албуму "Пророчанство". Ајсберн, позван од стране Макса, прати Соулфлај на Европској турнеји промоције албума. Током које Којот снима нову песму са Соулфлајем "Унутрашњи Дух" која ће се 2005. наћи на Соулфлајевом албуму "Мрачна Времена". Којот сво време паралелно наступа и снима Реге и Даб са највећим светским именима у поменутим жанровима. Након распада Ајсберна оснива нови Рок бенд Ремеди, са којим наставља Рок део своје каријере, а Реге наставља са бендом Соулкрафт, као и соло извођач.

Дискографија[уреди]

Соло албуми[3]

Са групом Ајсберн[4]

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]