Портал:Еротика и порнографија/Чланак јул

С Википедије, слободне енциклопедије
Проституција
Проституција

Проституција је пружање сексуалних услуга за новац или другу материјалну надокнаду.

Жена која се бави проституцијом назива се проститутка, а мушкарац проститут или жиголо. Проституција је различито регулисана у различитим законодавствима - у многим земљама забрањена законом, док је негде правно регулисана као делатност.

Уличне проститутке обично раде на фреквентним местима. Обично су то железничке станице или одређене улице.

  • Проститутке јавних кућа. У јавним кућама проститутке су релативно боље заштићене како здравствено тако и безбедносно. Где то није легално, постоје илегалне јавне куће у којима проститутке често раде готово као робиње.
  • Кол герле (енгл. call girl), раде по сопственим становима. Састанци се заказују телефоном, одакле потиче и назив. Најчешће раде искључиво по препоруци. Оне спадају у најелитније а често и проститутке са највишим ценама.
  • Куртизане жена чије љубавне везе или пружање сексуалних услуга припадницима више класе представља главни извор прихода и/или темељ њеног друштвеног положаја
  • Пословна пратња је најчешће закулисна проституција. Девојке, обично врло лепе, често са факултетским дипломама и знањем страних језика се унајмљују за пословне вечере или баш као што термин каже за пословну пратњу. Од девојке зависи да ли ће се састанак завршити сексом.