Портал:ЛГБТ/Изабрани/11

С Википедије, слободне енциклопедије

Кад срце стане (енгл. Heartstopper) британска је тинејџерска, љубавна и драмедијска стриминг-телевизијска серија за Netflix. Темељи се на веб-стрипу и графичком роману Алис Осман, који је на српски језик преведен под насловом Лептирићи. Серија првенствено говори о Чарлију Спрингу (Џо Лок), геј ученику који се заљубљује у друга из разреда, Ника Нелсона (Кит Конор). Такође приказује животе Таа (Вилијам Гао), Ел (Јасмин Фини), Таре (Корина Браун) и Дарси (Кизи Еџел).

See-Saw Films је 2019. купио телевизијска права за серију, а Нетфликс је 2021. стекао права на дистрибуцију. Режију потписује Јурос Лин. Снимање је трајало од априла до јуна исте године, а најаве су приказиване током читавог овог периода. Различите песме коришћене су за саундтрек, поред оригиналне музике Адискар Чејс. Кинематографски стилови и рангирање боја планирани су унапред како би серији дала атмосферску елеганцију, појачану употребом традиционалне анимације прилагођене изворном материјалу.

Објављена је 22. априла 2022. године. Добила је позитивне критике, посебно због свог тона и темпа, као и због представљања ЛГБТ+ заједнице. Одмах је стекла популарност, док је за само два дана била међу 10 најгледанијих серија на енглеском језику на Нетфликсу.