Портал:Општина Баточина/Спорт август

С Википедије, слободне енциклопедије

Спорт

Андреја Милутиновић
Андреја Милутиновић

Андреја Милутиновић (Крагујевац, 6. август 1990.) је српски кошаркаш који игра на позицији бека. Тренутно наступа за најтрофејнији српски клуб Партизан.

Прве кошаркашке кораке направио је у Баточини, у кошаркашком клубу Слога, одакле прелази у крагујевачки Колонац, где је свакодневно путовао на тренинге из родне Баточине. У Железник је стигао 2005. године, а за сениорски тим ФМП-а, дебитовао је 2008. године. Већ следеће године у НЛБ лиги је имао запажен учина. На паркету је проводио просечно 22 минута, а истакао се сјајним ролама у дуелима са Загребом (20), Хелиосом (19) и Цедевитом (17 поена).

Добре партије наставља да пружа и у наредном периоду, тако да 2011. године након интеграције ФМП-а и Црвене звезде добија прилику да заигра у црвено-белом дресу. У сезони 2011/12. био је један од кључних младих играча у тиму који је предводио Светислав Пешић, што му на њеном крају доноси уговор на још две године. Међутим, у наредној сезони није провео ни минут у игри, што у фебруару 2013. доводи до раскида уговора између њега и Црвене звезде.

Играо је за Кошаркашку репрезентацију Србије до 18 година и за младу Кошаркашку репрезентацију Србије.

Даље...