Поље љубави (филм)

С Википедије, слободне енциклопедије
Поље љубави
Филмски постер
Изворни насловLove Field
Жанрдрама
РежијаЏонатан Каплан
Главне улогеМишел Фајфер
Година1992.
Трајање102 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески
Зарададолара1.014.726
IMDb веза

Поље љубави (енгл. Love Field) је драма из 1992. са Мишел Фајфер у главној улози. Мишел је за своју изведбу награђена Сребрним медведом на Берлинском филмском фестивалу, а била је номинована за Златни глобус и Оскар за најбољу главну глумицу. Многи критичари су похвалили њену глуму, али и њену способност да савлада јужњачки дијалекат и увежба други акценат, упоредивши је са Мерил Стрип.[1][2][3]

Радња[уреди | уреди извор]

Упозорење: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Лорен Халет, домаћица из Даласа, је обожавалац Жаклине Кенеди. Сазнавши да ће 22. новембра 1963. председник Џон Кенеди и његова супруга доћи у Далас, одлучује да их дочека на улици са осталим грађанима. Међутим, пар сати касније, примећује да у граду влада хаос и да се на улицама створила нека гужва, као и да је Кенеди убијен. Упркос саветима свог супруга Реја, Лорен одлази у Вашингтон на сахрану. На свом авантуристичком путовању упознаје младу црнкињу Џонел и њеног оца Пола и они постају пријатељи. Врло брзо, полиција и Реј крећу у потрагу за њом и њеним друштвом.

Улоге[уреди | уреди извор]

Глумац Улога
Мишел Фајфер Лорен Халет
Денис Хејсберт Пол Кејтер
Стефани Макфејден Џонел
Бет Грант Хејзел

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Love Field :: rogerebert.com :: Reviews”. Архивирано из оригинала 06. 06. 2011. г. Приступљено 21. 6. 2011. 
  2. ^ „‘Love Field’ (PG-13)”. Приступљено 21. 6. 2011. 
  3. ^ „Movie Review - Love Field - Review/Film; Michelle Pfeiffer in a Tale of a 1960's Interracial Friendship - NYTimes.com”. Приступљено 21. 6. 2011. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]