Разговор:Венеди

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Први поднаслов[уреди извор]

Кад се овај чланак упореди са вишезначном одредницом Венети настаје потпуна конфузија. --Dzordzm 06:30, 14. септембар 2007. (CEST)

Članaku hvali da se dokaže da su Rimljani pod Venedima smatrali Slovene.--Alexmilt (разговор) 17:12, 14. јануар 2010. (CET)

Избацила сам цео тај пасус, јер је то унео корисник чије измене кад погледаш, јасно ти је да се ради о неком обожаваоцу лика и дела г. Деретића. Иначе, ово би могло да се обрише све и да се преведе увод са енгл. вики, јер тамо има и референци. Чисто да се среди и да буде кратка али јасна информација. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 13:26, 17. октобар 2011. (CEST)

Alexmilt-е, Не каже се "чланку хвали", него "чланку ФАЛИ" (у смислу "недостаје"). Што се самог чланка тиче, чланак овакав какав јесте је потпуна збрка, јер меша Венеди (Јадрански) (на шта упућују везе ка другим Википедијама) са словенским Венедима (или Вендима), који једни с другима немају никакве везе. Због тога правим нови чланак. --Ранко (разговор) 19:55, 11. јул 2012. (CEST)

Направио сам и чланак Венеди (Словени), а ваљало би да га неко прошири (има доста текста код Руса и Енглеза). --Ранко (разговор) 20:46, 11. јул 2012. (CEST)