Разговор:Истанбул

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Име[уреди]

било би лепо када би име писало поред турског и на грчком --ЂорђеРК

— Претходни непотписани коментар оставио/ла је 93.86.40.249 (разговордоприноси) 13:41, 1. април 2010 (CET/CEST)

Кандидат за сјајни чланак на расправи[уреди]

Након вишемјесечног рада на чланку и коначног привођења крају радова, покрећем расправу о избору чланка за статус сјајног. Чланак је преведен са Википедије на енглеском језику уз поједине дораде и знатно је проширен у односу на стање прије мојих измјена.

Расправа траје до: 29. септембар. 2018, 15:00 часова. — Ранко   Нико лић   14:59, 22. септембар 2018. (CEST)

Коментари[уреди]

  • Није ми јасна ова реченица из увода Умјетничке, музичке, филмске и културне свечаности одржавају се од краја 20. вијека и њихово одржавање је настављено све до данас. Испаде да је културни живот града започео пре свега двадесетак година. Верујем да је промашен век код писања.
Неспретно преведена реченица, али вјероватно се мисли да је културни живот обновљен од краја 20. вијека, јер је био премјештен у нови главни град, Анкару.
  • Распоред тема није добар, након етимологије би требало да дође географија, па онда историја, демографија, политика итд. Знаменитости и архитектура не могу да стоје пре демографије. Ово мора да се исправи.
Мора и најлашке за иправити.
  • Превише је црвених категорија на дну чланка.
Није проблем направити категорије.

Генерално гледано чланак је добар, опширан, има довољно референци и може да буде сјајан. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 12:24, 24. септембар 2018. (CEST)

Хвала. — Ранко   Нико лић   13:36, 24. септембар 2018. (CEST)