Разговор:Сарајево

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Проширење[уреди извор]

Чланак је проширен са бс: вики. Требало би погледати имена градова побратима, као и друге ситнице у самом чланку. --Саша Стефановић ® 09:32, 3. август 2007. (CEST)

Članak je POV. I ima grešaka: to što se nalazi više bogomolja raznih veroispovesti pokazatelj je multikonfesionalnog a ne multietničkog društva.--Војвода разговор 16:59, 12. фебруар 2008. (CET)
Pa nije bas ni multikonfesionalno drustvo. Ako postoji pravoslavna crkva ne znaci da ima i vernika. I u Prizrenu ili Pristini ima jos po koja crkva, samo nema vise Srba. To sto se Sarajevo predstavlja kao multietnicki i multikonfesionalni grad je zalosno. Muslimani cine oko 80% stanovnistva. To je realnost. A to sto neki govore kako je to grad pun medjusobne tolerancije je cista sminka za strance. --80.133.246.167 (разговор) 15:24, 21. мај 2008. (CEST)

Садржај чланка[уреди извор]

Овај чланак захтева поуздане рецензиране изворе како би се тема чланка представила квалитетно и објективно. Препорука је да то буду извори доступни на сајту GoogleBooks. Погледајте Википедија:Навођење извора--Autobot (разговор) 08:34, 17. октобар 2013. (CEST)

Познате и знамените личности[уреди извор]

Ово би требало избацити, јер би у супротном набрајање познатих лица која су живјела у Сарајеву могло заузети пола чланка. Ова набрајања имају смисла за села и нека мања мјеста о којима свакако не може пуно тога да се напише и која немају пуно енциклопедијски значајних лица. Сарајево у таква мјеста не спада. Ако је некоме стало да направи такав списак нека га прави у посебном чланку, као што је то урађено нпр. на енглеској Википедији (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Sarajevans). --Слободни умјетник (разговор) 09:07, 30. септембар 2014. (CEST)