Разговор:Слободно зидарство

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Primedba[уреди извор]

Davidova zvezda

Koristio je Isus jer je želeo da postane Davidova zvezda

Pored toliko jevrejskih simbola, pitanje je, koliko je slobodno zidarstvo "univerzalno". Cuvajte se farisejskog hleba !!! — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Morgoth (разговордоприноси) 08:09, 5. фебруар 2009.‎

Davidova zvezda po simbolizmu predstavlja dva trougla koja simbolizuju uniju dobrog i zlog i uniju muskarca i zene jer trougao okrenut prema doli predstvlja djavola i verovanje suprotno od pravog puta spasenja dok trougao okrenut nagore predstavlja put ka prosvetljenju tko da je davidova zvezda unija dobra i zla i Jevreji su to spojili u slvoj zastitni zimbol simol svoje vere i ljubavi prema bogu — Претходни непотписани коментар оставио је корисник ‎Vucko1981 (разговордоприноси) 22:02, 14. фебруар 2009.

Ово мени господо личи на талмудијанску пропаганду. Замислите када би симпатизер или члан Хитлерове партије и идеологије написао у овој енциклопедији чланак о томе како су се нацисти старали за мир у свету, развој науке и уметности итд., и да је нацизам по природи мултиетничан и уважава све културе, народе и религије, јер ето користи неке будистичке и римске симболе, не прихвата религијски фундаментализам и друге ствари. Смешно је писати овде такве бајке, пошто погубне последице и нацизма и масонерије ми и данас осећамо. — Претходни непотписани коментар оставио је корисник 89.216.161.165 (разговордоприноси) 14:00, 22. фебруар 2009.

Избрисан садржај[уреди извор]

Односи се на организацију Масонске структуре.

"Структура ове организације је пирамидална. Од 1. па до 33. степена моћи, масони могу бити сви, Јевреји и гоје (нејевреји). Потом 34-66. ниво могу достићи само Јевреји, док су нивои 67-99. само за левитски Јевреји. После тога иду 22 јерофанта-окултна свештеника. По неким изворима, на врху стоји свевидеће око Луцифера, Сотоне.[тражи се извор]"

Ово сам морао да избришем, јер просто нема потпора у стварности. Овога нема ни на једној великој Википедији и заправо подсећа на неко расистичко глупирање, изношење дезинформација у манирима тз. теорија завере.Crnizmaj (разговор) 11:48, 8. јун 2016. (CEST)