Разговор:Фудбалска репрезентација Грчке

Из Википедије, слободне енциклопедије
Generic football.png Овај чланак је део пројекта Википедија:Тим/Фудбал. Generic football.png

Расправа пред гласање за избор за сјајан чланак[уреди]

Чланак је додатно проширен у складу са саветима искусних корисника који уређују спортске странице. Расправа траје 7 дана.--Soundwaweserb (разговор) 20:19, 7. јануар 2018. (CET)

Коментари[уреди]

Коментар Коментар Саветовао сам предлагачу да покрене ову процедуру јер мислим да чланак у овом облику испуњава услове неопходне за избор сјајних чланака. Довољно информација, задовољавајући стил писања и довољно референци. Моју подршку има --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:07, 7. јануар 2018. (CET)

Jel ovaj podnaslov -Finale Portugal-Grčka- sa namerom kreiran ovako kao podnaslov ili je to podnaslov podnaslova -Uspesi-? Pitam jer ne kapiram zašto bi neka utakmica u generalnom članku bila sam po sebi podnaslov. --ANTI_PRO (разговор) 21:51, 7. јануар 2018. (CET)

Претпостављам зато што је у питању утакмица која је као резултат имала највећи успех у историји грчког фудбала. Никада, ни пре ни после ње, они нису остварили ништа слично. Мени је драго да је аутор одлучио да је издвоји у засебан поднаслов и засебно је детаљније обради --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:56, 7. јануар 2018. (CET)
Објаснио је Никола. Иначе ова утакмица, поред великог значаја за Грке, има шири контекст. Занимљиво да је први пут резултат у историји финала Европских првенстава био 1:0.--Soundwaweserb (разговор) 22:45, 7. јануар 2018. (CET)

Коментар Коментар Аутор је додатно проширио текст, тако да заслужује да буде изабран. Упоређујући га са текстовима на другим википедијама овај текст је тренутно најинформативнији. --Drazetad (разговор) 23:07, 7. јануар 2018. (CET)

Коментар Коментар Чланак је додатно сређен и заслужује да буде сјајан. --Pinki (разговор) 14:47, 8. јануар 2018. (CET)

Коментар Коментар Није ми јасан 11. наслов у вези мечева са Србијом и Југославијом? Да ли је то од неког посебног значаја за ову репрезентацију? --VuXman talk 12:33, 9. јануар 2018. (CET)

Постоји одређена традиција мечева Грчке и Србије или некадашње Југославије, одиграно је доста важних квалификационих утакмица. На Википедији има чланак о свим мечевима Грчке, а овде су пригодно наведени само са Србијом (Југославијом), треба напоменути да то није ништа ново за фудбалске репрезентације пошто и Немци у свом чланку имају одељак мечева Грчке и Немачке.--Soundwaweserb (разговор) 14:02, 9. јануар 2018. (CET)
Па нека се убаци тамо, да будемо објективни и нека се дода унутрашња веза у неком делу чланка који води ка тим мечевима (ако већ не постоји). Ипак се бира сјајан чланак, а колико видим на немачкој Вики чланак о грчкој репрезентацији није ни добар.--VuXman talk 14:08, 9. јануар 2018. (CET)

Ja se ovde slažem sa Saundom. Realno je reći da kog govornika srpskog jezika postoji preferencija da znaju nešto o mečevima reprezentacije za koju obično navijaju (Srbija) i neke treće zemlje o kojoj čitaju. Nije to neobjektivnost ako se tom izađe u susret u nekom ovakvom članu. Pre je obraćanje pažnje na specifičnu realnost gde se govori srpski jezik. Meni je to ok. --ANTI_PRO (разговор) 14:18, 9. јануар 2018. (CET)

@Serbianboy: Убачени су већ сви мечеви у том чланку, па и са Србијом, као што сам навео овде су издвојени само тих 24. Мислим да је то објективно. Верујем да списак треба да остане у чланку и да ће бити занимљиво читаоцима са овог говорног подручја. Надам се да то није велики проблем, пошто је пракса у спортским чланцима да се наведу и неки мечеви.--Soundwaweserb (разговор) 14:20, 9. јануар 2018. (CET)

Разумем ја све што желите да кажете, али и даље сматрам да се треба барем ставити читава ствар ставити у неки пододељак или на засебну страницу. Гледао сам неке сјајне чланке о репрезентацијама на енглеској Википедији и нема баш та пракса да се једна репрезентација истиче као што је то случај овде. Свакако чланак испуњава све остале критеријуме тако да нећу гласати против свакако.--VuXman talk 17:30, 9. јануар 2018. (CET)
Što se modaliteta tiče kako će biti prezentovano, meni svejedno. Nek Saund odluči. Inače nije ti engleska viki u ovom slučaju nabolji primer. Engleski jezik govori krš naroda a i međunarodni je jezik br. 1. Kad bi oni tamo udovoljavali svim tim kontekstima nastao bi haos. Al zato na ovim manjim jeziicma mislim da je ovo ok praksa. Tipa nemački, francuski, poljski itd. Tu je broj konteksta pregledan/zemalaj gde se koji govori, pa intuitivno znaju gde koga šta interesuje. --ANTI_PRO (разговор) 17:41, 9. јануар 2018. (CET)
Кад сам почео да радим чланак, затекао сам списак, заиста мислим да то треба да остане као информација. У међувремену сам додао падајући мени за тај одељак, оставио људима да процене да ли желе да виде или не. Ко жели, стиснуће на прикажи, ко неће неће и то је то. У сваком случају хвала на подршци, невезано за списак.--Soundwaweserb (разговор) 18:22, 9. јануар 2018. (CET)
Слажем се са Saundom. Логично је да википедија на српском језику има резултате свих утакмица које су играли српски фудбалери у репрезентацијама држава у чијем је саставу била Србија. То сигурно интересује читаоце из Србије и новонасталих држава. Мислим да се по том питању не треба руководити шта Енглези мисле и раде.--Drazetad (разговор) 19:18, 9. јануар 2018. (CET)
Зар битно шта читаоци из било које земље желе (па чак и из Србије)? Не заборавимо да је Википедија језички пројекат. --VuXman talk 01:46, 13. јануар 2018. (CET)

Коментар Коментар Ја сам презадовољан с овим чланком. С уживањем га читах. Zoranzoki21 (разговор) 16:53, 9. јануар 2018. (CET)
Коментар Коментар Дефинитивно заслужује да се нађе међу сјајним чланцима. Све потребне информације су на једном месту, уредно референциране --MareBG (разговор) 16:20, 15. јануар 2018. (CET)