Разговор са корисником:Lackope

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Усташе[уреди извор]

Само су нам се измјене преклопиле, па је твоја стадала. — Ранко   Нико лић   23:23, 14. новембар 2019. (CET)

Бивша српска насеља[уреди извор]

потпуно се слажем — Претходни непотписани коментар оставио је корисник Vojvod86 (разговордоприноси) 12:44, 28. новембар 2019.

У праву си, збунило ме јер је стајало овде. Поздрав. --MareBG (разговор) 09:28, 5. децембар 2019. (CET)

Превише често са Саундом долази до неспоразума, а то не би био проблем да он одмах не крене са ад хоминем нападима. Претпостављам добру намјеру само до неке одређене границе, после тога је све само наивност Face-smile.svgМарина Симић (разговор) 14:20, 12. децембар 2019. (CET)

Ма наравно, за њега имам стварно лијепо мишљење, само он некад има нешто против мене. Од сад се теби жалим кад ме неко буде дирао, хвала ти Face-grin.svgМарина Симић (разговор) 11:39, 13. децембар 2019. (CET)

Усвојено[уреди извор]

Л. послушао сам предлог, и сад постоји адреса за поруке.Srbbolusic (разговор) 19:04, 15. децембар 2019. (CET)

Поздрав, то је за нову алатку Задужбине коју планирамо ја и Аца да уведемо на овај пројекат, уз наравно позитивно мишљење заједнице. Полако све припремамо, сада баш куцкам предлог који ће бити објављен на Википедија:Трг/Википолитика. --Zoranzoki21 (разговор) 00:20, 20. децембар 2019. (CET)

Manastir Svetih Sergija i Vakha na Bojani[уреди извор]

Pobratime ,aj ' ako si hteo da unaprediš stranicu pa si napravio izmene ,ali ne kapiram zašto si obrisao moju ispravku u celosti i vratio na staro ? Tamo u tekstu stoje mnoge nebulozne reči ,to jest ,očigledne greške u kucanju. Mogao si da napraviš izmenu onog što ti se čini da treba ,a ne da vraćaš staru verziju prepunu pravopisnih grešaka na stranici Манастир Светих Сергиjа и Вакха на Боjани . Ja sam samo dodao fotografiju tog natpisa o kom se govori u tekstu i mislim da bi bilo zgodno da ona bude u članku ,da ljudi vide kako zaista i izgleda taj natpis . Možda treba drugačije implementirati sliku uz tekst ,to je ono što bi ti kao stariji član mogao da doprineseš tom članku. Ali je bez veze vratiti staru verziju punu pravopisnih grešaka . PakleniVuk (разговор) 23:44, 21. децембар 2019. (CET)

Википедијанац 2019. године[уреди извор]

У току је гласање за Википедијанца 2019. године, слободно могу да гласају сви корисници без обзира на број измена, оставите свој глас или предложите кандидата којег желите. Можете гласати на овој страници.--Soundwaweserb (разговор) 19:45, 25. децембар 2019. (CET)

Све је то још увек у фази израде, па ћемо видети шта и како. Све зависи од броја школа на подручју, а не од статуса града/округа или покрајине. --Pinki (разговор) 18:31, 5. јануар 2020. (CET)

Нерегистровани корисници и расправа[уреди извор]

А које правило дозвољава да нерегистровани корисници учествују у веома озбиљној расправи на Википедији и износе своје навијачке ставове. Ово се тиче пре свега нас активних уредника, а није јавна расправа на нивоу целе земље. Уосталом колико видим идеја има сасвим солидну подршку. Драго ми је да и они који су против износе солидне аргументе. Чему онда навијачки коментари нерегистрованих корисника. --Pinki (разговор) 13:25, 14. јануар 2020. (CET)

Википедија јесте слободна енциклопедија и сви су слободни да дођу да уређују и пишу чланке, али не и да износе своје ставове. Ово је ипак енциклопедија, а не неки форум. Коменатр нерегистрованог корисника, коме је прва почетна измене учешће у дискусији не треба да стоји. Нека прво напишу или побољшају неки чланак, па онда да чујемо шта мисле. --Pinki (разговор) 14:51, 14. јануар 2020. (CET)

А где је то правило да иде плава боја? До сада је у свим шаблонима била жута боја, тако да то апсолутно нема везе нити постоји правило. Можда би било боље да онда промениш све ове жуте боје. Субјективно је како ко ставља. Такође, по Војводини "исправи", јер сам стављао плаву. И можда, ако већ волиш демографију, помогни да се заврши попис, јер ја сам 70 посто одрадио сам. И на крају, што се мене тиче може да буде и љубичасто. Поздрав! --Марко Станојевић (разговор) 18:26, 14. јануар 2020. (CET)

Биће кад завршим ове стандардне, нисам могла истовремено Face-grin.svgМарина Симић (разговор) 13:15, 15. јануар 2020. (CET)

Što si me blokirao[уреди извор]

Što si me blokirao Petar Aranđelović 14:13, 16. јануар 2020. (CET)

Molim te odblokiraj me[уреди извор]

Želim da me odblokiraš Petar Aranđelović 14:14, 16. јануар 2020. (CET)

Izmene MNMU podataka[уреди извор]

Poštovani, da li ste Vi odgovorni za uklanjanje segmenta Galerija na stranici https://sr.m.wikipedia.org/wiki/Миланка_Динић a ujedno i reprodukcija iz Vikimedijine Ostave? Ukoliko jeste, navedite razlog.

Muzej naivne i marginalne umetnosti -MNMU Mnmukustos (разговор) 12:52, 3. април 2020. (CEST)

Википројекат Биографија[уреди извор]

P vip.svg Здраво!
Желели смо да Вам скренемо пажњу да је основан Википројекат Биографија који има за циљ побољшање чланака о биографијама на Википедији.

Помислили смо да ћете бити заинтересовани за ову тему, па Вас овом приликом позивамо да нам се придружите. Направите неки нови чланак или побољшајте већ постојећи. У случају да желите да нам се придржите, упишите се овде.


--Николина Ш. 22:46, 8. април 2020. (CEST)

Расправа о чланку Украјинци у Републици Српској[уреди извор]

Поздрав, покренуо сам расправу за кандидовање чланка за добар чланак. Погледај ако ти није тешко и прокоментариши.--— Grb Petrovića Vladike Njegoša.pngМарко   Марја новић   13:43, 22. април 2020. (CEST)

Потребно је закључати овај чланак за анонимце због вандализама, Битка на Кошарама.--Soundwaweserb (разговор) 16:18, 7. јун 2020. (CEST)

Aкција фудбалери на Светском првенству[уреди извор]

Pelé 1960.jpg Здраво! Желели смо да вам скренемо пажњу да ће од 11. до 30. јунa 2020. трајати Акција фудбалери на Светском првенству. Ако желите да се придружите акцији, упишите се на овој страници.


--Soundwaweserb (разговор) 15:49, 10. јун 2020. (CEST)

Izmene za Lomnica kod Despotovca?[уреди извор]

Zašto mi vraćaš nazad na nebulozne cifre izmene koje sam dao i napisao da su iz POPISA vlade RS od 2011.? Dao sam ti u novoj izmeni i link odakle su cifre, pa idi proveri i ako ne nađeš iste cifre (strana 49) e onda vraćaj, valjda znam ja bolje IZ LOMNICE koliko imam svojih seljana i vlada RS, nego vi tamo odnekud... Lomnica city (разговор) 16:44, 28. јун 2020. (CEST)

Решено. [1]Soundwaweserb (разговор) 20:12, 15. јул 2020. (CEST)

ГФК Дубочица у Првој лиги Србије у фудбалу 2020/21.[уреди извор]

Молим да наведете изворе по којим се и званичко ГФК Дубочица води као правни наследник ФК Дубочице како тврдиш. Свуда, укључујући и страницу о клубу овде, ГФК Дубочицу препознају као клуб основан 2015.године након бакрота и гашења претходног клуба, са све тим префиксом ГФК у функцији попут оног ОФК код бројних клубова. Taj пун назив налазим и на страници Фудбалског Савеза као и сајта Фудбалског савеза региона Источне Србије (како се јасно може видети нпр на овом линку ГФК Дубочица, сајт ФСРИС) . Моје извињење ако грешим, али неке тврдње треба поткрепити изворима информација како би имале тежину. Уколико не буде извора, мораћу вратити странице на оно што је било пре Ваше измене, тј вратити ГФК у пуно име. --Драган Јањушевић (разговор) 22:59, 17. јул 2020. (CET)

ГНК Динамо Загреб је пуно име клуба, под тим именом је регистровано како у спортским тако и државним институцијама, самим тим, нпр на жребу за европска такмичења увек ће уз то Динамо стојати и ГФК, има сличну функцију као ОФК у многим клубовима, дакле интегрално је и званично део имена. Исти случај је са нашим клубом ГФК Слобода Ужице, иако је и правно реч о наследнику старог клуба, пуно име клуба данас са ГФК. Ту је и пример ГФК Јагодине која није правни наследник клуба који више не постоји, дакле ФК Јагодина НЕ постоји али се клуб који постоји и дање назива ГФК. Ако би се водили са годинама на грбу, онда би имали два иста клуба у Србији са именом ФК Раднички Сомбор који на грбу држе 1912 (а новији и у име је ставио годину). А Дубочица притом и на новом грбу држи префикс ГФК (нпр може се видети тај грб на њиховој страници на фејсбуку званична презентација клуба на фејсбуку). Горе сам писао и показао са све доказима да и ФСС препознаје клуб са ГФК префиксом, и кад се радио жреб за мечеве уз клуб је стајало ГФК. Дакле, није реч о томе да ли има још неког клуба са речи Дубочица у имену. Реч је да је пуно званично име клуба очигледно са ГФК. То, како ће у медијима и јавности називати клуб је друга ствар, али википедија тежи да износи информације које су званичне и професионалне, потковане са изворима и доказима а не субјективне и "народске". Дакле, да поновим, није реч о мојој жељи (надам се успесима клуба и чак имам симпатије ка истом), о томе што има или нема клуба истог имена, историје или било чега, реч је о оном како је клуб званично прихваћен испред државе и ФСС-а. Уколико имате замерке на то, онда ја нисам онај коме треба да се жалите него њима. Стојим иза горе написаног, уколико имате информације које ја немам да клуб званично није ГФК него ФК, мораћу да поништим Ваше измене. --Драган Јањушевић (разговор) 14:44, 19. јул 2020. (CET)

Да ли пише за Динамо Загреб? Постављате питање спомињући једну од страница која је по мом мишљењу лош пример на нашој википедији, где нпр се клуб час спомиње као само Динамо, час се спомиње као ГНК Динамо. Шта пише, ко има највише титула? ГНК Динамо. А ко учествује? Само Динамо. Ствара се утисак да постоје 2 различита клуба. Дакле, лош пример! Довољан је клик на нпр хрватску верзију истих чланака да би видели да се СВУДА уз Динамо пише и ГНК осим када се говори о клубу из времена пре званичне промене имена, кад је и био само Динамо. И друго, страницу о фудбалским лигама Србије правим и водим од 2009 године и увек се водим истим или сличним принципима. Страницу о ногометној лиги Хрварске нисам ја правио, самим тим немам ништа са том страницом. Да сам је ја правио и водио, писало би ГНК.

Споменуо сам и ГНК Слободу, то нисте прокоментарисали, такође пуно име клуба. НИгде нисам написао да је ГФК Јагодина исти клуб него да је ФК Јагодина угашена, што се заиста показало да није тачно, дакле реч јесте о бившој филијали ФК Јагодине, али оба клуба заиста и даље постоје, имао сам лошу информацију и заиста сам помешао Јагодину са Борцем из Чачка, био сам убеђен да је и Јагодина као клуб угашен а не да игра аматерску мини лигу од 4 клуба коју завршава на последњем месту и бодовима у минусу. Раднички из Сомбора нисам споменуо као поређење са Дубочицом као клубом, молим да прочитате пажљивије, написао сам да свашта тимовима пише на грбу па чак и нетачне информације, типа да је ФК Раднички 1912 из Сомбора основан 1912. И последње, ФК, ОФК, ГФК, да, све су то префикси, али једно је такође чињеница. Огромна већина клубова је ФК па се због тога изоставља тај део, да би се избегло понављање (које се у писаном језику сматра чак и граматички непожељним). Али ГФК у Србији су изразито малобројни, имамо ГФК Слобода Ужице, ГФК Јагодина, ГФК Дубочица и ГФК Јасеница, дакле 4 клуба имају тај званични префикс (уз можда још неки пример који нисам могао наћи, моје извињење ако грешим), самим тим је префикс довољно специфичан да се не може ставити у исту раван са ФК. Па и неколико десетина пута више има ОФК клубова па ником не пада на памет да искључи ОФК део из спомињања. На крају, да се извиним јер сам само убацио на врх странице коментар и целу дискусију, овом приликом исправљам. --Драган Јањушевић (разговор) 00:54, 20. јул 2020. (CET)

ОК, рецимо да се слажем са Вама, али још остаје једно, да ли да онда од сада склањамо и ОФК као префикс? Зашто је ОФК важније од ГФК? --Драган Јањушевић (разговор) 18:22, 20. јул 2020. (CET)

Не постоји ФК Београд, након 2016. је изгубио регистрацију и право на такмичење, а од ове године се фузионисао са ФК Поштаром са Звездаре па му је сад пуно име ФК Београд 1929 (више инфо овде), ето како би се разликовао од других тимова, по години у имену. Дакле, онда можемо брисати ОФК из ОФК Београд јер и да се нађу у истој лиги, једно би био Београд (ОФК) а друго Београд 1929 (ФК). То значи да можемо брисати ОФК из имена ОФК Београда или је то изузетак због субјективних симпатија код дела популације због историје? --Драган Јањушевић (разговор) 23:40, 21. јул 2020. (CET)

Special:Diff/23241075/23243259[уреди извор]

Та измјена није добра? — 5.43.102.127 (разговор); 8.03, 23. јул 2020. (CEST)

Шахтјор Доњецк[уреди извор]

Ако си при компјутеру и не мрзи те преименуј и ово Категорија:Тренери ФК Шахтар Доњецк и Категорија:Фудбалери Шахтар Доњецка и убаци у одговарајућу категорију. Ја сам заузет тренутно. Велики поздрав! — MareBG (разговор) 13:26, 28. јул 2020. (CEST)

Има словна грешка у овој категорији [2]. Поздрав.— Soundwaweserb (разговор) 15:14, 30. јул 2020. (CEST)

Списак администратора[уреди извор]

Здраво, управо мењам списак администратора па те позивам да испуниш одељак под твојим корисничким именом. Унапред ти захваљујем. Срдачно, Acaalexaca (разговор) 15:48, 31. јул 2020. (CEST)