Разговор са корисником:Srdjardja

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Srdjardja. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Srdjardja. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! -- Loshmi (razgovor) 04:01, 22. јануар 2012. (CET)

P. S. Ovo je uputstvo za slanje slika: Википедија:Како да пошаљем и поставим фајл на Википедију. Pozdrav! -- Loshmi (razgovor) 04:01, 22. јануар 2012. (CET)

Tekst koji ste uneli na administratorsku tablu‎‎ bi trebalo da unesete u članak. -- Dcirovic (разговор) 07:20, 22. јануар 2012. (CET)

Мира Алечковић, слике, чланак[уреди извор]

Веома нам је драго да сте вољни да нам дате слике ваше покојне мајке. Да бисте то могли да урадите, потребно је да се следи одређена процедура: Prvo treba da napišete zvanično pismo Vikipediji u kom jasno kažete da ste vi vlasnik autorskih prava tih slika i da ih predajete Vikipediji pod slobodnom licencom. Пошаљите следећи текст на следећу адресу: permissions-sr@wikimedia.org.

Овим потврђујем да сам ја, (ставите своје име и презиме), аутор и/или једини власник ауторских права над сликама Мире Алечковић.

Слажем се са објављивањем овог материјала под условима Creative Commons Ауторство-Делити под истим условима 3.0 Unported лиценце.

Јасно ми је да дајем право свакоме да користи материјал у комерцијалне сврхе и да га мења у складу са својим потребама.

Јасно ми је да задржавам ауторско право над делом, и задржавам право да будем наведен као аутор у складу с условима изабране лиценце. Измене које други учине над материјалом неће бити приписане мени.

Јасно ми је да се слободна лиценца односи само на нека ауторска права и задржавам могућност да предузмем мере против било кога ко користи овај материјал на неодговарајући начин, или уз кршење моралних права, ограничења везаних за робне марке итд.

Јасно ми је да не могу повући ову сагласност, и да се материјал може трајно задржати на неком Викимедијином пројекту.

/датум, име власника ауторских права/

Zatim treba da ih pošaljete. Na sajdbaru imate link Pošalji fajl. Kliknite tu, a onda sledite uputstva. Ako bas ne umete, pošaljite ih zajedno sa dozvolom na onaj Vikipedijin mejl koji sam vam malopre dala. Imajte na umu da slike BEZ tog teksta koji sam gore navela ne mogu da se objave na Vikipediji jer nam je neophodna vaša saglasnost da ih predajete pod slobodnom licencom. Pažljivo pročitajte tekst koji sam vam dala pre nego što pošaljete slike i tekst, i ako se slažete s uslovima, pošaljite mejl a ostalo ćemo sve mi srediti.

Što se tiče teksta koji ste ubacili na Vikipediju, trenutno stoji na razgovoru članka o Miri Alečković, ali treba ga srediti i ubaciti u sam članak. Takođe je vrlo bitno za taj tekst imati referencu, literaturu koja je negde već objavljena (bilo na papiru, bilo na internetu) kako bi je dodali u odeljak Izvori. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 19:51, 22. јануар 2012. (CET)