Разговор са корисником:Zuva-siroce

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Zuva-siroce. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Zuva-siroce. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! ----Радован Crown Serbian Empire (modern version).pngразговор 17:39, 7. септембар 2015. (CEST)

Бернандо[уреди]

Одговорио сам Вам на тамошној страници за разговор на којој сте поставили питање. Чисто да знате, историју измена за наведени чланак можете видети овде. Не видим уклањање текста, већ исправљање грешака од стране другог корисника. Zoranzoki21 (разговор) 21:46, 19. април 2017. (CEST)

Edu wiki kamp 2016.[уреди]

Postovana, Video sam da ste ucestvovali na prvom Edu Wiki kampu na Goliji.

Pa me zanima kako Vam se sve to cinilo, da li ste naucili neke stvari, da profesionalnije pristupite uredjivanju clanaka na Wiki? Mdj zucko (разговор) 11:14, 12. јун 2017. (CEST)

Poštovani, Koliko je bilo druženja, toliko je bilo i kreativnog rada. Pre svega, naučila sam dosta o licencama (koje su me tada posebno zanimale), o samoj strukturi članka i nešto više o samom istorijatu wiki projekata. Takođe imali smo radionice na kojima smo posebnu privadali samoj saradnji sa institucijama i sa ustanovama za kulturi. Pričali smo o nekim zadatcima wiki ambasadora, wiki gimnazijalca i wiki wolontera. Moja topla preporuka Vam je da se prijavite, sigurno će Vam koristiti. :) Zuva-siroce (разговор) 14:26, 14. јун 2017. (CEST)


Проблем са ауторским правима за датотеку Јасна Јојић.jpeg[уреди]

Недостаје лиценца

Здраво, Zuva-siroce. Хвала ти што си отпремила датотеку Јасна Јојић.jpeg. Међутим, на страницу са њеним описом тренутно није стављена одговарајућа лиценца, па је статус ауторских права нејасан. Задужбина Викимедија је веома пажљива када су у питању датотеке које се укључују у Википедију због закона о ауторском праву (за више информација погледај Википедијину политику ауторског права).

Носилац ауторског права је обично творац, његов послодавац или особа која је последња пренела ауторско право. Подаци о ауторском праву над датотекама се означавају коришћењем одговарајућих шаблона, односно лиценци. Три основна типа лиценци на Википедији су отворени садржај, јавно власништво и поштена употреба. На овој страни пронађи одговарајући шаблон и стави га на страницу са описом датотеке, овако: {{Име шаблона}}.

Уколико си послала и друге датотеке, размисли о томе да провериш да ли си и код њих навела извор и одговарајућу лиценцу. Списак датотека које си послала можеш да погледаш овде. Питања можеш да поставиш на страници која је за то намењена.

Напомена: ово обавештење је информативне природе и можеш да га обришеш са своје странице за разговор, након што га прочиташ и разјасниш статус ауторских права. Датотеке без извора и одговарајуће лиценце могу бити обрисане седам дана након што су послате, као што је наведено у правилима о коришћењу датотека. Хвала. --Милићевић (разговор) 23:07, 14. април 2018. (CEST)