Разговор с корисником:Dungodung/1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Виђање у суботу[уреди извор]

Виђамо се у суботу у 18 код Вуковог споменика. Како си из Панчева, верујем да би могао да дођеш без (већих) проблема. --Милош Ранчић (разговор) 00:23, 5 мај 2005 (CEST)

Па не знам да ли ћу имати времена... Интересује ме само о чему ће да се прича и да ли је моје присуство иоле неопходно (ово ми је први дан званично на српској Википедији, иако радим на енлеској већ месецима).
Како да ти кажем... Ништа се не мора и ништа није неопходно :) Ипак, било би лепо да дођеш и да те упознамо. Приметио сам да већ дуже време радиш на енглеској Википедији и то је и најважнији разлог зашто те зовем већ првог дана твог учествовања на српској Википедији. Иначе, конкретно у суботу ћемо имати вероватно важну причу, која се тиче Википедијанаца који живе у Београду, а условно невезану за локални огранак. --Милош Ранчић (разговор) 01:17, 5 мај 2005 (CEST)


    • Тренутно смо на мсн у. bozalonebojsa ми је тамо име ајд сврати ако можеш. --Небојша Бозало 01:21, 5 мај 2005 (CEST)
oops...А ја сам ти на твојој енглеској страни оставио поруку... Рекао си да немаш сад времена за upload, па сам се понудио да то одрадим за тебе. Ништа, идемо даље. Поздрав. Вандал Б 12:20, 5 мај 2005 (CEST)
Завршено брисање. Урадио сам чланак Математичка константа као први празан линк са чланка Пи, па погледај треба ли шта исправљати, а треба сигурно завршити превод имена константи. Вандал Б 11:00, 6 мај 2005 (CEST)
    • Јави ми се на 063 248 444. Или сад, до 2, или ујутро од 7 сам будан, због обавештења --Небојша Бозало 01:31, 14 мај 2005 (CEST)

Филипе, ајде буди љубазан и пошаљи ми на мејл и све оне слике на којима се ја налазим, а које се не налазе овде постављене. Мејл је: djordjes (at) gmail.com Хвала пуно на труду да учиниш ове слике свима доступним. Пријави се за место администратора, јуче је то више бирократа усмено потврдило. --Ђорђе Стакић (р) 13:09, 15 мај 2005 (CEST)

Постао си админ[уреди извор]

  • Добродошао у заједницу. Желим ти још много добрих текстова и превода. --Небојша Бозало 02:11, 16 мај 2005 (CEST)

Придружујем се честиткама - све најбоље -- Обрадовић Горан (разговор) 02:24, 16 мај 2005 (CEST)

Добро нам дошао, међу штребере ;) , Мезимче. --ангелина марковић 02:29, 16 мај 2005 (CEST)

Честитам! --Покрајац|разговор 13:22, 16 мај 2005 (CEST)

Дунго, шредлажем ти да направиш посебну страну са оним (и још неким ако их имаш) фотографијама које си ставио на Пијаци. можда би би било добро најпре отворити страну наслова Џимбо Велс, а као подстрану Џимбо у Београду, Џимбо и српски википедијанци, или неки назив који ти се више допада. Била би штета да тако занимљиве фотографије оду у пијачну архиву. :domatrios 03:40, 17 мај 2005 (CEST)

цесидов материјал[уреди извор]

Види, уколико је та књига до које си дошао добар извор информација, искористи је тако. Немој само да преписујеш. Ствар је наравно у копирајту (аутор сваког дела аутоматски добија копирајт чим га објави, не мора нигде да пише), али и у томе да Википедија није погодно место за преписивање ствари. Дакле, моја препорука је да искористиш тај материјал да започнеш нове чланке, користећи њихове информације, али не и њихов рад. Наравно, у сваком случају их наведи у библиографији. --Dcabrilo 00:18, 20 мај 2005 (CEST)


Ајде дођи на ИРЦ ради боље координације --Саша Стефановић разговор 13:38, 23 мај 2005 (CEST)


хвала на обавештењу, а слику сам хтео да поставим на бор(елемент) кад сам преводио страницу са Пољског. Ја сам ставио наслов бор, а мислим да је покрајац променио у бор елемент. :) --Јованвб 22:33, 25 мај 2005 (CEST)

Гласање[уреди извор]

Само да ти кажем да не мораш да збрајаш ручно. Ја ћу ти послати резултате гласања чим стигнем на посао... --Милош Ранчић (разговор) 12:59, 27 мај 2005 (CEST)

Поступак за брисање[уреди извор]

Е пази, ја знам да није идеално, али мени је било битно да се са тиме почне било како... Елем, када на неки чланак ставиш ознаку {{За брисање}}, такође требаш да одеш на страницу Википедија:Гласови за брисање и оставиш кратку напомену са објашњењем зашто мислиш да ту страну треба брисати. Онда остали могу да погледају и дају свој суд, поправе или обришу страницу --Dzordzm 22:39, 27 мај 2005 (CEST)

Погледај на енглеској википеди чланак о 7 чуда. Ту постоје и чуда средњгг века, новог века,... Мислио сам ди и ми тако урадимо чланак тако да овај редирект који си направио може да буде привремен. Слажес ли се? Вандал Б 15:56, 2 јун 2005 (CEST)

Имена налепница за ауторска права над сликама[уреди извор]

Ја разумем зашто си променио називе у мом тексту, али називи које сам ја ставио су логични -- хоћу рећи, чини ми се да би дефиниције једног дана тамо требале да стоје. Зашто би се глсд звала гфдл и то ћирилицом... Иначе ево скоро сам завршио превод налепница за поштену употребу, још само да објаснимо Србима људима о чему се ради и онда можемо да пређемо на јавно власништво и глсд. --Dzordzm 08:52, 3 јун 2005 (CEST)

On this day version two is released of the client-side User:Humanbot script. It allows you to browse the English Wikipedia on other tabs and edit it normally. en:User:Humanbot#Mailing list. 84.92.241.33 11:44, 3 јун 2005 (CEST)

Категорије[уреди извор]

Било би добро када би категорије које постављаш на чланке постављао у множини, значи уместо уругвајац ставиш уругвајци, уместо Светски шампион ставиш Светски шампиони итд. Нема те на ИРЦ па сам морао овде да пишем --Саша Стефановић разговор 20:48, 6 јун 2005 (CEST)

Version two-two released today includes in that green box a nice count of how many articles are left. This more or less co-incides with the event of hitting only 1000 articles remaining. Also, I have re-arranged the User:Humanbot page to make it easier to get to the right stuff. Progress charts, wikicookies, wikilove and a more thorough spelling check is promised when this is completed. (and also when the exam pressure eases off a little on me) 84.92.241.33 19:32, 8 јун 2005 (CEST) Note: If you think this message was too trivial for a mailing, tell me and I'll stick to more important announcements on the list.

Нисам знао да Увац има четири имена. Мада, Раснички поток је притока Увца. Вапа је бања у Рожанству. Али, можда си и ти у праву.

Увац, још једном[уреди извор]

Како било да било, ми Златиборци га зовемо просто Увац. Не да сам сигуран, већ сам и убијеђен да Увац извире под другим именом. Чуди ме то за Вапу, ипак је мало необично да се двије различите ствари на истој територији исто зову. Да бар имају неке везе Увац и Вапа. Питај професорку, ако мислиш да она то зна. Хвала на сугестији.

Ђорђе Д. Божовић


Заштита[уреди извор]

е, брате, баш ти хвала што си устао да ме заштитиш. Хоћемо да правимо Српску фондацију, поше се Статут и сл. а овамо свако појашњење (хијерархија) се узима као лоша намера, баш сам изненађен --Goldfinger 21:20, 14 јун 2005 (CEST)

u Subotu putujem ... nisam tu dve nedelje i nemam pristup Internetu i računaru ... idem da "podivljam" na planinu :-)--Goldfinger 08:29, 15 јун 2005 (CEST)

Честитке[уреди извор]

Корисниче Дунгодунг, честитам ти на бирократском звању и желим ти да га савесно и креативно користиш. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 00:46, 16 јун 2005 (CEST)


Корисниче Дунгодунг, захваљујем ти на поверењу које си ми поклонио, као администраторском тренеру. Твој рад већ дуже времена пратим и у договору са Бонзом, који је у последње време веома заузет, преузимам на себе завршне испите за диплому. За сва питања ми се обрати на мојој корисничкој страници за разговоре. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 13:09, 16 јун 2005 (CEST)


Компјутери[уреди извор]

предлажем ти да применујеш у рачунари. то ми звучи више српски. 8-) --Goldfinger 15:20, 16 јун 2005 (CEST)

видео сам да има клица компјутери и предпоставио то за редирекцију само сам мислио да треба да буде клица рачунари а да компјутери се редиректују на на рачунаре. --Goldfinger 15:30, 16 јун 2005 (CEST)

Hello, I am a french Wikipedian and looking for somebody who could help me to translate in serbian language : "Good evening and Welcome, I am glad to meet you and I hope that you will enjoy your stay in France. " could you help me (fr:User:Ratigan) if you do write it in this page . Tha,k you very much

Use of Image[уреди извор]

Hello, I am DouglasGreen from Wikinews. I used your image in the Wikinews article wikinews:Yemen's first-ever feature film to be screened at Cannes Festival. You were wondering how I found the image. It was not hard, I just did a search on Wikimedia Commons and your image was there. It was a nice-looking photo for the article and gave it some color. Thanks for your donating this image to the public domain, for others like myself to use. Wikinews:User:DouglasGreen 18:29, 20 јун 2005 (CEST)

==========[уреди извор]

Hallo ja sam Korisnik sa IP 81.10.162.254 Hvala za Poruku, zainteresovan sam da pomognem prosiriti Wikipediu. Draze bi ostao anoniman, nemora bas svako da zna od kuda pisem :-) (pogotovu Momci od Wikipedie u Hrvatskoj*) Napisao sam Nick (a941) na onoj Stranici sa IP-Brojom, mislim to je dovoljno.

  • Unjeo sam tamo "Magnum Crimen"... ni dan nije ostalo }:-)

Ps.: Jel smeta da pisem u latinici, il treba da installiram neki Font da bi mogao da pisem u cirilici?


Дунго, заузео си ми појам Тера који сам раније резервисао. Види у тексту Шта је повезано овђекарце ;) За твоју Теру нико никад није чуо :) Нађи неко решење, па да сви будемо срећни и задовољни. :domatrios 01:04, 25 јун 2005 (CEST)


корисник 212.200.192.249[уреди извор]

Добио сам обавештење да бих можда требао да размислим о регистровању пошто учествујем у уређењу српске wikipedia-e.

Највероватније сам добио ту поруку следећи неки чланак који сам написао пре него што сам се регистровао. А јесам се регистровао :)

Моје корисничко име је ЕllesDee и планирам да активно учествујем у уређењу ове изузетне енциклопедије!

Пуно поздрава,

EllesDee

  • Чешка није исто што и Чешка Република; мислим да категорије требају да се зову по званичном имену државе (Чешка Република). (Чешка Република је име државе, која се састоји од три главне географске регије, Чешке (Бохемије), Моравске и дела Шлезије). --Dzordzm 00:38, 27 јун 2005 (CEST)

Имам мало проблема са ирцовањем, али видео сам преписку. -- Обрадовић Горан (разговор) 21:55, 29 јун 2005 (CEST)

Шаблони?[уреди извор]

У чему је проблем са шаблонима? Зашто не ваља [[Разговор о {{ИМЕНСКИПРОСТОР}}:{{СТРАНИЦА}}| ]]??--Бране Јовановић 22:04, 19 јул 2005 (CEST)

Виђење за викенд[уреди извор]

Вероватноћа је велика, али ако је петак, јавите ми на време да узмем слободан дан ако треба, пошто ми је радно време до 15:00, па ако крећем после радном времена, у НС стижим најраније у 16:30 (ако пожурим ;) )--Бране Јовановић 07:15, 25 јул 2005 (CEST)

нажалост, у некој сам фрци, нема шансе, али хвала на позиву и желим вам свима лепо дружење--Goldfinger 08:27, 25 јул 2005 (CEST)

Састанак у Новом Саду[уреди извор]

Поводом будућег састанка у Новом Саду, реци ми на шта конкретно мислиш кад кажеш да се ми новосађани организујемо? Како конкретно да се организујемо? Образложи ми то мало. Што се тиче времена одржавања, мени је свеједно када ће тачно бити, јер углавном бих требао да имам слободног времена. Само ви реците када би дошли. Корисник:PANONIAN

pre 2 sata sam dosao iz berlina, a sutra idem u bg, dugo me nije bilo i nisam u toku, ali se za sledeci vikend mozemo dogovoriti --Yillilan 21:48, 4 август 2005 (CEST)

Премештање „Заштићених страница“[уреди извор]

Дунго, ја сам преместио тј. преименовао Википедија:Смернице о заштићеним страницама на Википедија:Правила о заштити страница, зато што је наведена страна „policy“ а не „guideline“. Пишем и овде јер видим да си је ти пребацио са енглеске Википедије, а требало би и обрисати стару страну и променити оне две везе. Поз. --Бране Јовановић 17:12, 26 јул 2005 (CEST)

Увац и Вапа[уреди извор]

Здраво! Прије неки дан сам видио на једној карти - ријека Вапа се улива у Увац код Сјенице. Дакле, ипак није то то. Остају они други називи још да се провјере! :) Поздрав--Ђорђе Д. Божовић 14:39, 27 јул 2005 (CEST)

hvala, nisam znao.

Сређивање чланка о Јованки Орлеанки[уреди извор]

Па то баш покушавам, али без успеха. Везе су доста лоше. Ја незнам да ли је проблем са Википедијом или са мојим сервером. Наиме, ја узалудно покушавам да радим на чланку, да додајем слике, али морам да чекам по 30 минута да ми учита измене, а некад ми избацује и грешку. То је страшно. Апропо, чланак о Карлу Великом и Атили такође не могу да окончам због лоших веза. Уколико ја не будем у могућности да све то средим и дотерам, волео бих да ти припомогнеш. На крају, имам и чланке о Константину Великом, Павлу Орозију, Ксенофнту, али шта то вреди кад има оваквих проблема. Надам се да ће се ускоро некако средити везе, па ће бити још много интересантнијих чланака са моје стране. Ја ћу се на све начине трудити да дотерам чланке о Јованки,Карлу и Атили, али понављам ти није до мене проблем.

Поздрављам те и желим ти да још пишеш добре чланке и да унапређујеш овај заједнички пројекат. Чим се везе среде, ја сам ту.

Поздрав од--А.Динчић 16:01, 1 август 2005 (CEST)

Исправка код обима[уреди извор]

Измена формуле код обима ти није баш ОК.

а прибл б = ц није исто што и

а прибл б

а = ц

пре ће бити

а прибл б

б = ц

--JustUser 16:04, 1 август 2005 (CEST)

Статистика[уреди извор]

Јел знаш кад стижемо Словенце? Видим да воде 2500 чланака а из статистике не могу јасно да провалим трендове напредовања--147.91.184.47 16:35, 1 август 2005 (CEST).

uf, IE, ... --JustUser 16:37, 1 август 2005 (CEST)

Дунго избаци ме са ирц нисам повезан а рач. не региструје па не могу поново да се повежем --Милан Јелисавчић 17:34, 6 август 2005 (CEST)

Дунго, када будеш на вези, а надам се да ћу и ја бити, пошаљи ми поруку да бих те додала у видљиве. (Извини за први пут, нисам те познала), За сада те немам у листи, па ме и не видиш :) --ангелина марковић 00:29, 28 јул 2005 (CEST) Наравно, не користиш ICQ.

Thanks for the offer of help Dungo, but one of the other people deling with the mail got to it first. Thanks anyway :) -- Sannse 13:54, 29 јул 2005 (CEST)

NPOV, грбови и мапе[уреди извор]

Дунго, било би добро да видиш са Гораном око грба Санџака, будући да и мапа ( на ен. са које си пренео грб) и грб потичу сајта који пропагира независност Санџака, тачније Рашке! У будуће пази :) --ангелина марковић 18:58, 31 јул 2005 (CEST)

Хвала Дунго.

Хвала на добродошлици![уреди извор]

Ево, пријавих се. Видим да се овде озбиљно ради. Нисам стигао да се упознам са свим правилима, али ми се чини да су сасвим анархична у изворном (дакле позитивном) смислу.

Не очекујем да ћу не знам колико допринети целој ствари, али бих где шта могао. На пример, радо бих уредио чланак о Цинцарима. Молим те (овде су сви на "ти", колико видим) да ми олакшаш први корак тиме што ћеш ми одговорити на неколико питања (можда линком где све то лепо пише, али ја још нисам нашао):

1) Треба ли негде да пријавим или да затражим одобрење за измену чланка?

2) Постоји ли неко ограничење колико дуг или детаљан чланак треба да буде, у смислу релативне важности одреднице и њене детаљности?

поздрав, Иван Миленковић

Поводом Ахмесовог папируса[уреди извор]

Намерно сам ставио назив АХМЕСОВ папирус јер ме нервира енглеска обест и надменост. Обичног шверцера и сецикесу проглашавају египтологом. Постоје други извори који нису под утицајем британске "египтолошке" струје. Зашто Немци додају Бремнер-Рајнд? Зато што су Немци! Лично сам веома под утиском акције професора Zawi Zahawija, који иде около и мољака по светским музејима да врате Египту све што су разне СВЕТСКЕ ВЕЛИЧИНЕ покрале. Рајнд није био ни пљачкаш гробова, па да га романтично замишљамо као Индијана Џонса. Тип је из здравствених разлога путовао у Тебу, "случајно" нашао занимљив папирус који је купио и однео га у Енглеску. Једина његова величина је у томе што је предао у музеј нешто што је од изузетне важности за општу светску науку.

Мислим да је једноставно праведније и професионалније да назив Ахмесов има предност у односу на Рајндов.--JustUser 23:57, 10 август 2005 (CEST)


Види, ниште није упућено теби, већ сам мало попиз... на типове који нам продају своју верзију свега на овом свету. Верујем да управо зато постоје оваква места. Успут, московски папирус јесте вероватно још старији од Ахмесовог али то некако увек забораве да кажу. Маркетиншки потез. Рекламира се оно што је у њиховим музејима и за шта сви ми треба да платимо улазнице. Пушкинов музеј нека рекламирају Руси, ако знају како! Наше је да будемо објективни колико умемо.

Hi, you were asking about the Spanish last name "Pomar". I cannot tell you much about it, but I know it is an old name for an apple-yard (latin "poma" = apple). There are also some villages and cities with that name. So I guess there might be more than one origin for the name, but it's just a guess. Cheers, Ecelan

Са разговора о чланку енглески језик[уреди извор]

Пренео сам чланак са енглеске википедије, јер је чудно што и даље немамо овај чланак. Знам да ће неки да се питају: ма шта овај сере, пусти ти то англо-америчко срање, "који ће нам"! Али ја мислим да је нешто овако заиста потребно да имамо. Ја генерално не волим оваква чиста пребацивања се ен: вики, па онда ко преведе. Али, приметио сам да људи хоће да преводе оно што у скорашњим изменама (или пак у шаблону Тренутно се ради) маркирано као "потребан превод", па сам, у нади да ће и овај чланак бити преведен, барем делимично, пребацио са ен вики. Чудно је како имамо астурлеонски језик, а још чудније како у чланку о енглеском језику стоји стоји само следеће:

== Headline text ==
{{патрљак}}

{{interwiki|code=en}}

Толико о томе... --Дунго (р) 02:18, 12 август 2005 (CEST)

Па, ето, један говорник астурлеонског језика се удостојио да напише на већем броју различитих Википедија нешто о свом језику, а ниједан говорник енглеског језика се није удостојио да истим методом напише нешто о свом језику. Дакле, ко им јебе матер. --Милош Ранчић (разговор) 12:51, 12 август 2005 (CEST)
Наравно да треба да имамо чланак о енглеском језику (и у том смислу твоје пејстовање текста на енглеском о енглеском потпуно подржавам), али га до сада немамо зато што немамо никог ко је тиме хтео да се позабави. Видим да имамо биоскоп, али немамо нпр. штокавски, основу језика којим ми говоримо. Дакле, не видим то као нешто чудно, чудније итд. Српска Википедија је и даље "Википедија у развоју" ;) Можда нас за десетак година приме у Европску википедијанску унију, али имамо још пуно стандарда да задовољимо док преговори о придруживању не почну ;) --Милош Ранчић (разговор) 12:51, 12 август 2005 (CEST)
Још нисам чуо за ту ЕВУ, али не би било лоше да полако крећемо у Вевропу. Е сад, ја сада мислим да је бахато рећи "Дакле, ко им јебе матер", а већина нас говори тим језиком и то само показује како ми нисмо спремни да се бацимо на један повећи посао зарад поседовања неких основних ствари овде. Али опет, шта је ту је. Само се надам да ће се неко одазвати на овај "позив". --Дунго (р) 13:21, 12 август 2005 (CEST)
Јесте, бахато је, зато што почињеш све више да ме забрињаваш својим ставовима. Твоје (такође бахато) чуђење што имамо чланак о астурлеонском језику (и, самим тим, ниподаштавање труда једне особе која тим језиком говори и која нам је донела тај чланак), став да је чланак о једном језику битнији од чланка о другом језику (зато што је енглески више кул), као и одређени број твојих ставова из приче уживо или на ИРЦ-у -- иако се сами по себи могу гледати у светлу твојих година, представљају јасне назнаке твог културфашитичког понашања у будућности. --Милош Ранчић (разговор) 15:47, 12 август 2005 (CEST)
Ти сам ниси спреман да се бациш на неки повећи посао зарад сређивања Википедије. Ниси једном одбио да нешто урадиш када је постало тврдо. Ево, имаш прилику да сам преведеш чланак о енглеском језику (као и да анимираш друге да ти помогну), па на посао. --Милош Ранчић (разговор) 15:47, 12 август 2005 (CEST)
Ствар основне образованости је научити енглески језик, али то не говори о томе да ли је чланак о енглеском језику битнији од чланка о астурлеонском језику. Да, књига о енглеском језику на тему "научите енглески" јесте важнија од исте књиге о астурлеонском језику, али чланак у једној енциклопедији није. Сигурно је да ће се временом прича о енглеском проширити знатно више од приче о астурлеонском, али, опет, то не даје овом чланку привилегију "основности", као што ниједна особа која не зна енглески није "мање основна" или мање вредна. --Милош Ранчић (разговор) 15:47, 12 август 2005 (CEST)
Нећемо да почнемо овде прегађање око ставова, мојих или твојих. Мени није био циљ да започињем свађу него само да оставим коментар како ЈА мислим да је чудно како се енглески језик није нашао овде много пре других ствари, али опет, ТО ЈЕ САМО МОЈЕ МИШЉЕЊЕ. Ја схватам и поштујем туђи рад и не ниподаштавам туђе напоре, само сам рекао да ми је ЧУДНО што један чланак овог типа и даље не постоји код нас. Даље, ја се нисам пријавио да одрадим овај чланак, него сам нешто шатро предузео да неко крене да га преводи (боље и то само пребацивање него да чами празан), дакле ја нисам тај који сам рекао да ћу ја да га сређујем и не желим, јер је то крупан рад, а дозвољено ми је да не волим да радим крупне ствари јер су исцрпљујуће. На крају крајева, сви овде раде оно што желе, а мислим да сам и без овог чланка прилично доста допринео за неких мало више од 3 месеца овде. И не разумем како чуђење може да буде бахато, поготово ако се ради о добронамерној констатацији. Можда нисам ставио смајли (што је, ево признајем, грешка) како би се уочило да не ниподаштавам туђи рад.
Што се тиче мојих ставова, не знам како то други оцењују, и у крајњем случају ми је небитно, али они дефинитивно нису културфашистички. Ја поштујем све друге културе (мада не знам како си могао да закључиш обратно или нешто друго) и оне које ме се дотичу и оне које ме се не дотичу. Некад се културе мимоилазе са укусима и о томе не треба расправљати. Но, тема је енглески језик. Видим да те је повредио мој став како је енглески основнији од астурлеонског. Можда није изашло како ваља, али погледај ову ситуацију: Замисли енциклопедију на српском језику која је пуна података о селима у Таџикистану, есеја, псеудоисторије, нерелевантних појмова и поврх свега терминима за које нико није чуо. Ко би посећивао ту енциклопедију? Циљ је да када дође неко ко прича српским језиком и интересује га нешто о енглеском језику, јер жели да га учи, зар није лепо да информације пронађе овде. Реално гледајући, ко се још интересује за астурлеонски? То НЕ ЗНАЧИ да не треба да имамо тај чланак, него једноставно НИЈЕ ЛОГИЧНО (по логици ствари) да залазимо у ситна цревца са неким стварима, а немамо нешто што интересује људе. Опет, интересовања су различита, људи пишу оно што воле, бла бла... Нико ником овде не забрањује писање оног што воли! Поента је у томе да ме ниси добро разумео: Само сам хтео да кажем да ми је ЧУДНО (јер не следи неку моју "младалачку" логику ствари) да нешто имамо, а нешто немамо. Тим поводом сам се жалио више пута и за различите ствари (типа свиња, овца и патка) је ми је personally чудно како се неко није сетио да пише о неким "основним" стварима. Опет понављам, драго ми је да људи пишу о неким мало опскурнијим темама (поготово што се из тога може нешто ново научити), него ми је чудно како у 13000 чланака које имамо, место није нашао енглески језик. Па ако је бахато то што се чудим, онда стварно... Мислим да си ме погрешно схватио и можда је ту делимично моја кривица. Али, дужан си да ми појасниш по чему се види да ћу одрасти у неког са културфашитичким понашањем, али о томе у недељу ;) --Дунго (р) 18:57, 12 август 2005 (CEST)
Пре недеље само да ти кажем да је важно да ставиш смајли тамо где се шалиш. Ово није комуникација у којој се лако да установити којим је тоном нешто писано. Без смајлија то чуђење не изгледа искрено. --Милош Ранчић (разговор) 21:24, 12 август 2005 (CEST)
Што се твојих ставова тиче, само не заборави да међу људима може бити свакаквих разлика, али да међу неким основним особинама људи (боја коже, очију и сл.; а међу које спада и језик и одређене базичне културне особине неке људске групе) нема вреднијег и мање вредног. Иста ствар је рећи: (1) Јевреји су мање вредни од Немаца; (2) гласачи СРС-а су мање вредни од гласача ДС-а; (3) култура аустралијских староседелаца је мање вредна од западноевропске културе; и (4) астурлеонски језик је мање вредан од енглеског. --Милош Ранчић (разговор) 21:24, 12 август 2005 (CEST)
Проблем је, кад неко има изграђене политичке ставове (знам да си ти довољно млад да их немаш, па ти то нисам ни узео за зло), чак и када у шали (па и искрено) направи горње (твоје) поређење. Боље је да си рекао "имамо чланак 97. век пре нове ере а немамо чланак о енглеском језику". То би и мене, творца тог чланка који имамо, насмејало и могао бих само да констатујем да си у праву. --Милош Ранчић (разговор) 21:24, 12 август 2005 (CEST)
И, што се тиче твоје критике заједнице и невољности да радиш "оно што је исцрпљујуће". Као и у горњем случају, ово ти је само мала школа "коректног понашања" (мало је дубља ствар од "коректног понашања", али нема везе) ;) Па, како можеш да критикујеш друге за нешто што ни сам не желиш да радиш? :) Дакле, то се не ради. Каже се: "Ево чланка са енглеске Википедије, па ко жели нека ради." Набијање на нос да неко неће да рати нешто што ни ти сам не желиш да радиш је врло лоша ствар. Али, и то се тиче твојих година :) (ух, мислим да сам ја сам био знатно гори од тебе по питању звоцања у твојим годинама), тако да је цела ова прича, заправо, искуствено-образовна. --Милош Ранчић (разговор) 21:24, 12 август 2005 (CEST)
И није мене повредио твој однос према језику за који сам увек морао да гледам горе како се зове :) Пази, благе везе немам о њему. Схватио сам да се, ваљда, говори у Шпанији, а можда је и проблематично колико је то у питању прави језик а колико нека нпр. каталонска варијанта златиборског ;) Мени је ту, као што сам и рекао, проблем твој потенцијални однос према сличним питањима у будућности (дакле, да се изразим лепо, јебе ми се и за тај тамо језик и за енглески у целом овом контексту :) ). Зато мислим да је боље што сам ти сада оштрије рекао ("ако тако наставиш, ето од тебе култур-фашисте") него да сматраш да је такав твој став исправан и да то у будућност понесеш као ваљан културни шаблон. Другим речима, сам си изабрао да се бавиш једном озбиљном ствари. Зато и мораш мало брже друштвено да сазриш од својих вршњака. (Иначе, мислим да ће ти то бити велика животна предност.) --Милош Ранчић (разговор) 21:24, 12 август 2005 (CEST)
Хм. И можда је цела ова прича примеренија твојој страници за разговор. Дакле, можда да ставиш на ову страну само коментар да је чланак на енглеском пренесен зато што је претходно ту била клица, а разговор на своју страну за разговор. --Милош Ранчић (разговор) 21:24, 12 август 2005 (CEST)

Опет Увац[уреди извор]

100% сигурно: ријека Вапа се улива у Увац код Сјенице! Остало је још да се провјере они други називи.Поздрав, --Ђорђе Д. Божовић 14:28, 13 август 2005 (CEST)

Геноцид[уреди извор]

Нека незванична процедура је да се овакви (пуни) чланци не бришу, него предложе за брисање. Бришу се само очигледни чланци за брисање, али труд једног човека који се мери странама се не брише тако лако. Пустимо Дада да одбрани ово што је урадио, иако ја лично немам ништа против чланка. --Дунго (р) 08:42, 16 август 2005 (CEST)

Пустимо суд да докаже геноцид и уназади Србију, економски и друштвено, за 100 година, а до тада овај чланак сматрам само муслиманско-бошњачком пропагандом који ћу опет обрисати. Вандал Б 09:19, 16 август 2005 (CEST)

Велике пирамиде и остало[уреди извор]

Погледај моју последњу измену на том чланку. --Милош Ранчић (разговор) 14:43, 18 август 2005 (CEST)

Ахенбах[уреди извор]

halo Dungo, imam jednu molbu, ako možeš da mi spojiš sliku "oswald achenbach, montefiascone" sa tekstom. Ja sam nešto probao ali mi nije uspelo. Unapred puno "Ti" hvala. --Rade Dimitrijevic 16:38, 19. август 2005. (CEST)[одговори]

puno ti hvala. :) --Rade Dimitrijevic 16:50, 19. август 2005. (CEST)[одговори]

Сəлеметсiз бе?[уреди извор]

Свидјело ми се то што је казахстански ћирилични, али ипак не значи здраво, него како си. Хтио бих да ти поздрави буду друге боје. Како да их обојим? (примјећујеш да ми је цијела страна ископирана од разних других корисника, пошто ја немам појма како да направим све те стилске украсе). --Ђорђе Д. Божовић 13:40, 21. август 2005. (CEST)[одговори]

Merci beaucoup, Monsieur Dungo!--Ђорђе Д. Божовић 13:53, 21. август 2005. (CEST)[одговори]

ВикиВјести[уреди извор]

Желим само да те питам да ли знаш да ли је нетко активан на српским вики вјестима јер сам вољан радити на њима само ми недостаје искуства са самим програмом а примјетио сам исто тако да нитко није активан молим те дами одговориш хвала.

cloak confimation[уреди извор]

Hi --84.131.98.27 14:32, 22. август 2005. (CEST) --Дунго (р) 14:33, 22. август 2005. (CEST)[одговори]

Категорија за слике[уреди извор]

Да ли слике могу да имају категорију?--Ђорђе Д. Божовић 14:35, 22. август 2005. (CEST)[одговори]

Како да видим све слике? Тражим слике Златибора, да ставим категорију "Слике Златибора".--Ђорђе Д. Божовић 15:02, 22. август 2005. (CEST)[одговори]

Како да видим све слике? Тражим слике Златибора, да ставим категорију "Слике Златибора".--Ђорђе Д. Божовић 15:03, 22. август 2005. (CEST)[одговори]

Како да видим све слике? Тражим слике Златибора, да ставим категорију "Слике Златибора".--Ђорђе Д. Божовић 15:04, 22. август 2005. (CEST)[одговори]

Златибор у праисторији[уреди извор]

Па ништа не води до њега! Мислио сам да у чланку Историја Златибора#Златибор у праисторији испод овог поднаслова ставим: Главни чланак: Златибор у праисторији, и то да води до њега, али ипак сам се предомислио. Мислиш ли да је требало да ставим везу до њега испод поднаслова у чланку Историја Златибора? Овај обрисани чланак је мало потпунији од овог који је дио Историје Златибора.--Ђорђе Д. Божовић 20:43, 22. август 2005. (CEST)[одговори]

Хм, ја баш волим Вука. Много паметан тип! ;-) --Ђорђе Д. Божовић 02:17, 23. август 2005. (CEST)[одговори]

Је ли у реду ако ставим Златибор на главну страну у одјељак Српски културни простори? Мислим, већ има Војводина, Црна Гора и Космет. Мада Златибор нема аутономију као они, има једну такву серију чланака, од географије, књижевности до историје (ове друге двије су још увијек UNDER CONSTRUCTION).--Ђорђе Д. Божовић 02:41, 23. август 2005. (CEST)[одговори]

Па да, мало је глупо ставити Златибор у исти ранг са Војводином и Црном Гором. Онда би требало сви српски градови ту да имају повезнице, а то је опет претјерано. Кога да питам? Има ли неко кога занима главна страна?--Ђорђе Д. Божовић 02:45, 23. август 2005. (CEST)[одговори]

Стојан[уреди извор]

Видим да је цео прилог о пиву ишао као анониман иако сам се пријавио.Сарађујем на Вики већ неколико месеци, али сада се нешто десило и Википедија ме више на пепознаје. Пријавио сам се поново али ми је фолдер потпуно праѕан. Никако не могу да нађем онај стари фолдер. Имаш ли неку идеју где би могао да буде? Унапред Хвала СтојанСтојан 00:04, 24. август 2005. (CEST)[одговори]

Zasto clanak biljana platno beljase stoji u spisku stranica bez poveznica kad ima poveznice? --83.24.211.181 19:48, 24. август 2005. (CEST)[одговори]



hvala. Na to sam mislio :D --83.24.211.181 19:54, 24. август 2005. (CEST)[одговори]


jos jedno pitanje. Ako stavim link ka necemu u bilo kome clanku iz Странице без интерних веза da li ce se on izbrisati iz spiska Странице без интерних веза naravno kad botovi odrade svoj deo posla a ne odmah? --83.24.211.181 20:17, 24. август 2005. (CEST)[одговори]



Neka ostacu anoniman, ako nije problem? --83.24.211.181 20:22, 24. август 2005. (CEST)[одговори]

Шаблон за слике[уреди извор]

Здраво, Дунго. Може ли да се направи шаблон за слике?--Ђорђе Д. Божовић 23:04, 24. август 2005. (CEST)[одговори]

Да, мислим на шаблон који се показује испод слике, али не мислим на ту врсту шаблона. Мислим на ону врсту шаблона која стоји испод чланака повезаних садржајем на исту тему. Значи, шаблон на коме се налазе везе ка другим сликама из исте категорије. Тако.--Ђорђе Д. Божовић 23:16, 24. август 2005. (CEST)[одговори]

Још ће много воде протећи Црним Рзавом док се поплаве ти линкови! Битно је да ја имам вољу. Него, знаш ли ти нешто око српскохрватске Википедије. Хтио бих и тамо да радим, али није ми јасно то око писма. Имам утисак да је цијела Википедија латинична, мислим гдје је ту ћирилица? Мени једино пада на памет да у ћириличном чланку стоји линк који каже "Кликни овдје да видиш овај чланак на латиници", а на латиничном чланку "Кликни да видиш ћирилицу". Али тога тамо нема, сви чланци су латинични (Притом, кад би тако било, имало би дупло више чланака, зар не?). Како то? Је ли баш морам да пишем латиницом?--Ђорђе Д. Божовић 23:27, 24. август 2005. (CEST)[одговори]

Хвала, питаћу њега.--Ђорђе Д. Божовић 23:37, 24. август 2005. (CEST)[одговори]

Zdravo!

Nesto i ja doprinesoh. Napisao sam clanke o Moskopolju i Naumu Krnaru. Imam nameru da dodam jos po nesto tako u temelj, pre nego sto pocnem sa onim sto sam prvo naumio - da preradim clanak o Cincarima.

S tim u vezi neka pitanja: 1) Aromuni su kod nas poznati kao Cincari, i skoro nikako drugacije. Mislim da bi odrednica na srpskom trebala da nosi naziv "Cincari", a ostale varijante da se preusmeravaju. Kako se to radi?

2) Koliko sam (i jesam li uopste) duzan da postujem do sada uneti tekst? I to je neciji rad, pa bi mozda neka vrsta konsultacija bila pozeljna. Ni ja ne bih voleo da neko jednostavno uzme i iskasapi ono sto sam ja pazljivo vagao, i procenio da je istina.

pozdrav Milenk 14:16, 25. август 2005. (CEST)[одговори]

Sysop and bureaucrat[уреди извор]

Hi,

I gave you the priviledge of sysop and bureaucrat here. m:User:Yann

Па инсталисао сам Икс-чет, али неће да ме пусти на канал?! То ми се већ једном било десило, али не знам шта како сам решио проблем! Имаш ли неки савет? -- Обрадовић Горан (разговор) 21:02, 31. август 2005. (CEST)[одговори]

Латиница и редиректи[уреди извор]

Зар стварно треба да постоје латинични редиректи ка чланцима? Видим сад ове "Opština Stanovo" (тако некако се зове) и друге. Прије је постојао чланак Šuljagić који је водио ка чланку о Шуљагићима, али ја сам такође питао да ли је то потребно и Милан Јелисавчић га је обрисао. Треба ли да и икавски чланци имају редиректе?--Ђорђе Д. Божовић 21:45, 1. септембар 2005. (CEST)[одговори]

А да ли треба да постоје икавски редиректи и редиректи типа зрак - ваздух, строј - машина, сијечањ - јануар, свећеник - свештеник, оћина - општина, оток - острво и слично?--Ђорђе Д. Божовић 21:55, 1. септембар 2005. (CEST)[одговори]

Да, и ја увијек преправљам такве ријечи. Али је као посљедица српско-хрватског вјештачког језика званични став да су те ријечи у српском језику лексички дублети, а дублети су оне ријечи код којих се оба (или више од два) синонима могу користити. Да не помињем и да тако говоре Срби из Славоније, Барање, Далмације (икавица), Лике, Кордуна и Баније, мада више тамо и нема Срба (на примјер Раде Шербеџија - Србин и његов језик је српски, али оног западног стандарда). Па добро, значи неће бити такве врсте редиреката.--Ђорђе Д. Божовић 22:36, 1. септембар 2005. (CEST)[одговори]