Разговор с корисником:Milan Aks 2

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије
Поздрав, Milan Aks 2. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Milan Aks 2. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Песак
За увежбавање рада на Википедији
Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! Жељко Тодоровић (разговор) 21:29, 13. децембар 2016. (CET) с. р.[одговори]

Потписи[уреди извор]

На Википедији је устаљен обичај да се при остављању коментара на страницама за разговор увек дода потпис на крају поруке. Ово се ради дописивањем --~~~~ на крају коментара, а исти ефекат се постиже притиском на одговарајуће дугме у горњем панелу (). Ово не важи и за чланке, на којима не треба остављати потписе. За више информација погледајте Википедија:Потпис. --Милићевић (разговор) 22:39, 13. децембар 2016. (CET)[одговори]

Здраво. Не знам раније разлоге брисања чланка, али овај пут он је означен као почетнички јер је несређен. Видјећу касније да га стилски средим, ако ме неко не претекне. Уосталом, није препоручљиво да лица пишу чланке о себи самима. И плус, ту је и моје лично мишљење да овај чланак није релевантан за овакву енциклопедију. --Жељко Тодоровић (разговор) 23:41, 13. децембар 2016. (CET) с. р.[одговори]

Поздрав колега! Примјетио сам да си написао чланак о себи, што и није забрањено, али молим те објасни ми (убједи ме) - чиме је овај чланак релевантан за енциклопедију?

  • Наиме, ти о себи кажеш: „Milan Aksentijević je Diplomirani demograf, novinar i glumac” - и изоставиш шта је од тога толико посебно код тебе да заслужује енциклопедијски значај?
  • Затим кажеш: „Poznat je po filmovima Čitulja za Eskobara (2008), dokumentarnom filmu o Kosovu i Metohiji (2008), kratkom dokumentarcu o Južnoj Koreji (2009), po reportaži sa fudbalske utakmice Srbija - Albanija (2014) kao i po filmu Suvozači (2016)”. - коме и гдје си познат, зашто мислиш да си познат... или да будем прецизнији: шта си ти био у тим филмовима (глумац, сценариста, режисер), да ли си освајао нека признања и која, итд?
  • Треће, зашто мислиш да је за енциклопедију релевантно то гдје си све радио („radio kao voditelj i sportski komentator”) и чиме се бавиш у слободно вријеме („Igrao je više puta u pozorištu, učestvovao u snimanju TV i radio reklama, U slobodno vreme svira harmoniku”)???

Молим те - дај ми бар један енциклопедијски значај твоје личности! --Радован 00:41, 14. децембар 2016. (CET)[одговори]


Pozdrav druže... Izvinjavam se ako sam loše formulisao tekst koji sam ostavio na svojoj stranici ali eto s obzirom da sam potpuno nov na wikipediji i ne znam baš najbolje kako cela stvar funkcioniše pokušaću da ti odgovorim na pitanja... U ovim filmovima koje sam naveo sam bio novinar i glumac mada mi ni snimateljska i mix pozicija nisu strane... sto se tice ove famozne formulacije "poznat je"... meni to strasno ide na zivce nego eto nisam znao kako da formulišem tekst... a sa druge strane hteo sam da kazem da me nekolicina ljudi koji se bave slicnim poslom i njihove biografije su zastupljene na wiki ipak poznaju... hmm kad bolje razmislim to i nije mali broj osoba... Ma bilo kako bilo nisam ničim opsednut eto jednostavno sam hteo da pokušam da prezentujem svoj rad... a za to trenutno imam vremena... svako dobro...— Претходни непотписани коментар оставио је корисник Milan Aks 2 (разговордоприноси)

Значи, по систему „ако упали - упали”. Упамти, лош примјер није примјер... Ја ћу сад избрисати овај чланка у покушају, али пре тога ћу текст о теби да пребацим на твоју корисничку страницу. --Радован 01:00, 14. децембар 2016. (CET)[одговори]

Pa hajde razumi to kako hoćeš... Nije važno... Reci mi samo s obzirom da ce ovaj tekst stajati na mojoj korisnickoj stranici, mogu li da promenim ime sa Milan Aks 2 na Milan Aksentijević