Рејчел Грин

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Рејчел Карен Грин ( енгл. Rachel Karen Green) је измишљен лик из америчке серије Пријатељи, чију улогу тумачи Џенифер Анистон. Пошто је побегла са сопственог венчања, Рејчел се сели у Њујорк и зближава са Моником, другарицом из средње школе. Рејчел од размажене татине девојчице полако постаје самостална и успешна жена. У другој сезони улази у везу са Моникиним братом Росом. У току серије пуно пута раскидају и опет се мире. Имају и ћерку Ему.

Џенифер Анистон

Џенифер Анистон се пријавила за улогу Монике, али је добила улогу Рејчел, док је Кортни желела улогу Рејчел, а добила је улогу Монике.

У првој епизоди Рејчел се појављује у кафићу Централ Перк као одбегла млада, напустивши будућег супруга Берија (Mitchell Whitfield). Зближава се са својом најбољом другарицом из средње школе Моником (Courteney Cox), пошто никог другог не познаје у Њујорку. Пресели се код ње и покушава да организује свој живот. Моника је упознаје са Фиби Буфе (Lisa Kudrow) и Џоијем Трибијанијем (Matt LeBlanc). Чендлера Бинга (Matthew Perry) и Моникиног старијег брата Роса (David Schwimmer) већ познаје из средње школе. Рос је још у средњој школи био заљубљен у њу, али му осећања нису узвраћена. Пошто се цео живот ослањала на своје родитеље и никада није зарадила сопствени новац, Рејчел одлучује да је време да стане на своје ноге и постане независна и успешна жена. Почела је да ради као конобарица у Централ Перку, кафићу где се пријатељи редовно окупљају.

На крају прве сезоне Рејчел коначно признаје своју љубав према Росу, сазнавши за његова осећања према њој од Чендлера. У то време Рос је имао другу девојку Julie (Lauren Tom), али на крају бира Рејчел и њих двоје се смувају у другој сезони. Мећутим, њихов однос почиње да се погоршава при крају треће сезоне. Рејчел оставља посао у кафићу и почиње да ради у модној агенцији. Док је Рејчел заокупљена новим послом, Рос постаје љубоморан на њено дружење с колегом Марком (Steven Eckholdt).

Након што су се разишли Рејчел и Рос су у почетку непријатељски настројени, али још увек гаје осећања једно према другом. Док су пријатељи на одмору у кући на плажи Рос и Рејчел се кратко помире, али убрзо поново раскидају. У четвртој сезони Рејчел излази са својом муштеријом Џошуом (Tate Donovan), дом Рос излази са својом шефицом Емили(Helen Baxendale). Емили и Рос се вере, а љубоморна Рејчел запроси недавно разведеног Џошуу и тиме га застраши. На венчању Роса и Емили док говоре брачне завете Рос уместо Емили изговара Рејчел. Љубоморна Емили се одмах разводи од Роса.

На крају пете сезоне Рос и Рејчел се пијани венчају у Лас Вегасу. Рејчел подиже оптужбу за развод кад се врате у Њујорк, али јој одговоре да су њене оптужбе неосноване и да морају обоје да се сложе. Њих двоје се тада разводе, а у седмој сезони Рејчел остаје трудна с њим. Рејчел се порађа у осмој сезони, а бебу називају Ема Гелер-Грин (Моникин предлог за име детета). Рејчел и Рос живе заједно у првој половини девете сезоне, али нису пар.

Рејчел коначно налази прилику за посао у Француској али се премишља када јој Рос признаје да је воли. Одлучује да ипак остане и обнови везу с Росом, силазећи с авиона у последњем тренутку.

Рејчел Грин је најмлађа од шест пријатеља, а рођендан јој је 5. маја.

Она је краљица драме.

Позната је по фризури 'а ла Рејчел', за коју Џенифер каже да је настала тако што ју је један пријатељ посекао бријачем.