Срђан Брковић

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Срђан Брковић
Личне информације
НадимакFuria
Репрезентација2010 - 2018...
Држављанствосрпско
Датум рођења(1972-05-13)13. мај 1972.(48 год.)
Место рођењаСарајево
 Југославија
Године активности1988 - 2018...
Висина1.77,8 cm.
Спортске информације
СпортКик-бокс, Савате, Вушу
КлубSarajevo, Bosna - Sarajevo, Kosutnjak - Beograd, Pionirski grad - Beograd, Dragomir Nikolajevic - Beograd, Veteran - Beograd, Ruma, Nova dimenzija - Kikinda, G4S Selfdefense - Serbia, Fighter team - Ferrara (Italy), First star - Palermo (Italy).
Достигнућа и титуле
Лични рекорд(и)World Champion 2011, World vice-champion 2012, 2013, Combat game Champion 2014, International Champion 2010. World Profesional Point fighting WKF ranking Champion 2012. (Welter weight 67kg).

Срђан Брковић, Сарајево, 13. мај 1972, мајстор борилачких вештина.

Биографија[уреди | уреди извор]

Др Срђан Брковић завршио је основне и постдипломске студије на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду.[1] Докторирао је на Факултету за менаџмент у спорту 2012. године. Објавио је преко тринаест стручних и научних радова и једну књигу. Борилачким вештинама се бави преко тридесет година, (почетна инспирација био му је Ли Јун-фан, Брус Ли). Носилац је мајсторског звања 7. Дан у Kickboxing-у додељеног од стране председника светске федерације др Доменика Балетинија у Лидо Дегли Естенсе (Италија). Такође је носилац Сребрне рукавице првог степена експерта за Савате, положене код француског инструктора Жила Ледигуа и мајсторског ранга 3. Duan (степен) у Вушу-у положен код кинеског инструктора Чианг-а Жуанга-а. Представник је Србије у најјачим светским кик-бокс федерацијама IAKSA, ISKA.

Учествовао је на бројним семинарима и камповима као инструктор у Италији. Усавршавао се код најеминентнијих светских инструктора у Италији и Француској. Као спортиста и тренер био је у државној репрезентацији на бројним интернационалним такмичењима и другим борилачко-спортским манифестацијама.

Учесник је три светска првенства, једног светског и интернационалног купа као такмичар, где је освојио неколико медаља. Као тренер водећи репрезентацију Србије учествовао је на четири светска првенства и једном светском купу и интернационалном првенству.

Запослен је у компанији G4S као контролор и предавач на предмету Самоодбрана - Примена физичке снаге службеника обезбеђења у Тренинг центру компаније G4S. Такође ради на пословима службеника обезбеђења, Security. Обучио је око 2000 службеника обезбеђења у Београду и Србији. Проглашен је за најбољег запосленог у физичком обезбеђењу за 2016. годину у Компанији G4S. Ожењен је, има троје деце и живи у Београду.

Библиографија др Срђана Брковића[уреди | уреди извор]

  • Карактеристике поентирајућих техника на такмичењу врхунских кик боксера, Магистарска теза, Факултет спорта и физичког васпитања, Београд, 2003.
  • Основе савате технике, Самостално издање аутора, Београд, 2007.
  • Анализа појаве и историјског развоја вушуа у Србији, Докторска дисертација, Факултет за менаџмент у спорту, Београд, 2012.
  • Приручник Самоодбране службеника обезбеђења, Security Company G4S, Београд, 2017.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]