Теодор „Ти-Бег” Бегвел

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Лик из серије Бекство из затвора
Pb bagwell.png
„Ти-Бег”, затвореник бр. 89632
Теодор Бегвел
Име глумца Роберт Непер
Надимак Ти-Бег
Теди
Теодоро
Сем
др Марвин Гудат (2. еп.; 2. с.)
Клајд Меј (4. еп.; 2. с.)
др Ерик Стамел (18. еп.; 2. с.)
Стампи (9. еп.; 3. с.)
Кол Фајфер (3—12. еп.; 4. с.)
Чарлс Патошик (17. еп.; 4. с.)
Брет Бенсон (3. еп.; 1. с.)1
Хенри Поуп (3. еп.; 1. с.)1
Затворски број 89632
Злочин(и) шестоструко киднаповање
силовање
убиство првог степена
Казна доживотна робија
Прво
појављивање
Allen(2. еп.; 1. с.)
Последње
појављивање
Killing Your Number(22. еп.; 4. с.)
Породица Џејмс Бегвел (рођак; преминуо)
Џејмс Бегвел мл. (рођак од стрица; преминуо)
Одри Бегвел (мајка; преминула)1
1 Краљеви бега
Остали Сузан Холандер (бивша девојка)
Џејсон „Мејтаг” Бјукенан (дечко; преминуо2)
2 убијен у затворској побуни

Теодор „Ти-Бег” Бегвел (енгл. Theodore "T-Bag" Bagwell) је измишљени лик из америчке ТВ серије Бекство из затвора. Његов лик тумачи Роберт Непер, а у серији се први пут појављује већ у другој епизоди.

Теодор Бегвел је један од најопаснијих затвореника у „Фокс риверу”. Није велико изненађење што он практично и не познаје живот изван затворских зидина. После вишеструких оптужби за вандализам и окрутност према животињама, десетогодишњи Бегвел је ухваћен у покушају да спали кућу своје учитељице, након чега је послат у дом за малолетне делинквенте. Тамо је упознао чланове алијансе која се бори за надмоћ беле расе.

Како је Бегвел растао, расла је и озбиљност његових злочина, међу којима су и напад ватреним оружјем и покушај убиства. Због ових злочина Бегвел је завршио у строго чуваном затвору у Алабами, где је преузео лидерско место у Алијанси. По одслужењу казне, поново се вратио криминалу и започео серију силовања, мучења и убистава по Алабами. А због тога што су међу његовим жртвама били и тинејџери, нашао се на листи најтраженијих криминалаца. Тада је живео код своје супруге. Пошто је она видела потерницу, Бегвела је одала полицији. Када су га коначно ухватили, Бегвелов адвокат је захтевао да буде смештен у затвор ван Алабаме, јер је постојала бојазан да ће он поново постати вођа Алијансе. Смештен је у затвор „Фокс ривер” због тога што у њему није постојао огранак Алијансе за надмоћ белаца. Али, каризматичном Бегвелу је требало само десет месеци да направи огранак Алијансе, једну од најмоћнијих банди у „Фокс риверу”.

Занимљивости[уреди]

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]