Бенџамин Мајлс „Стотка” Френклин

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Бенџамин Мајлс Френклин
Лик из серијала Бекство из затвора
ТумачРокмонд Данбар
Информације
АлијасСтотка
ПородицаДиди Френклин (ћерка)
Кејси Френклин (супруга)
Затворски бр.89416
Злочин/ипоседовање украдене робе
Казнаосам година затвора

Бенџамин Мајлс „Стотка” Френклин (енгл. Benjamin Miles "C-Note" Franklin) је измишљени лик из америчке ТВ серије Бекство из затвора. Његов лик тумачи Рокмонд Данбар, a у серији се први пут појављује одмах у првој епизоди.

Након нечасног отпуста из војске САД-a, Мајлс се вратио кући, где је открио како је због отпуста из војске постао непожељан као запослени. Морајући некако да прехрани своју жену и кћерку, тајно је прихватио посао возача камиона за транспорт украдене робе. Након што је ухапшен није био вољан да се нагоди и ода идентитет својих сарадника. Осуђен је на служење казне у „Фокс риверу”.

Након бекства из „Фокс ривера”, Френклин се укрцао на воз, али је током вожње морао да искочи у реку, одакле је побегао у Јуту. У то време је покушао да ступи у контакт са својом женом и ћерком, како би договорили место за сусрет.

Након његовог неуспешног покушаја да набави новац, окренуо се бившим сарадницима који су му помогли да уграби супругу Кејси и ћерку Диди пре него што их је ФБИ привео. Кејси је после ухапшена за помагање затвореника у бекству, у градићу Харвију (Северна Дакота). „Стотка” је и даље у бекству са својом ћерком која болује од ретке болести...