Дејвид „Твинер” Аполскис

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Лик из серије Бекство из затвора
Tviner.jpg
Дејвид Аполскис
Име глумца Лејн Гарисон
Надимак Твинер
Затворски број 95012
Злочин(и) тешка пљачка
Казна 5 година затвора

Дејвид „Твинер” Аполскис (енгл. David "Tweener" Apolskis) је измишљени лик из америчке ТВ серије Бекство из затвора. Његов лик тумачи Лејн Гарисон. Твинер се у серији по први пут појављује у деветој епизоди.

Аполскис је увек имао веште руке. У школи су му управо те руке омогућиле улазак у школски рагби тим. Крајем школе, Аполскис је проглашен неподобним за суделовање у атлетским активностима. Тада је пронашао профитабилнији начин да упосли своје руке.

Аполскис је постао мајсторски џепарош, и у раздобљу од своје 14. до своје 19. године, украо је преко 200 новчаника и 150 сатова. Ти подаци су чак и импресивнији због чињенице да је провео чак осам месеци у дому за малолетне делинквенте на рачун две различите осуде. Твинер се прерачунао када је покушао да украде новчаник полицајца који није био на дужности. На месту је ухапшен, а када је полиција претражила његов стан, пронашли су вредну колекцију бејзбол картица (процењена вредност око триста хиљада долара) која је украдена неколико дана раније. Оптужен је за тешку пљачку и осуђен на пет година затвора у „Фокс риверу”.

Спољашње везе[уреди]