Чарлс „Шашави” Патошик

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Лик из серије Бекство из затвора
Carls Patosnik.png
„Шашави”, затвореник бр. 72864, у лудачкој белој кошуљи
Чарлс Патошик
Име глумца Сајлас Вир Мичел
Надимак Шашави
Струја
Затворски број 72864
Злочин(и) двоструко другостепено убиство
Казна шездесет година затвора

Чарлс „Шашави” Патошик (енгл. Charles "Haywire" Patoshik) је измишљени лик из америчке ТВ серије Бекство из затвора. Његов лик тумачи Сајлас Вир Мичел, а у серији се први пут појављује у трећој епизоди.

Пре одласка у затвор, Патошик је био истакнути математичар који је радио на истраживањима у вези са фракталима, геометријским дијаграмима и сл. Током интензивног извучавања, први пут је осетио симптоме менталног поремећаја. Недуго затим, и упркос дотадашњем ненасилном понашању, Патошик је ушао у спаваћу собу својих родитеља и убио их на спавању.
Чарлс тврди да се не сећа тренутка када је починио злочин и није могао да наведе своје мотиве за то. По доласку у затвор, примљен је на психијатријско одељење, где је добио надимак „Шашави”. После четири године интензивног лечења и надгледања, његови доктори су приметили довољан бољитак да му дозволе премештај на неко друго одељење.

Патошик има неуроанатомску лезију која изазива несаницу, као и дијагностиковане шизофрене нападе са биполарним тендецијама. Лекове који третирају поремећај добија свакодневно.

Спољашње везе[уреди]