Пређи на садржај

Троу aп (графити)

С Википедије, слободне енциклопедије
Троу aп "Sie" у Двор Кралове над Лабем из 2006. (стање 2023).

Троу aп (енглески throw up) је један од три основна облика графита.[1] Слова су дизајнирана да буду исписана на површини што је брже могуће. По самој дефиницији, повраћање треба да буде једноставно, једноставно и брзо за извођење и лако за памћење.[2]

Дефиниција

[уреди | уреди извор]

Међу типичним особинама је честа двобојност, са контуром и бојом испуне, када аутор обично прво обрисе облик бојом коју је предвидео за испуну, затим га боји и на крају бојом контуре прекрије цео избрус. [3] Понекад се, међутим, праве обриси без попуњавања, што се у терминологији графита назива холлов.[4] Да би се цео процес убрзао, често се пише или само прво слово, или се пишу прва два слова или прво и последње слово надимка, посебно ако аутор користи дуже име. Основна сврха бацања је да омогући аутору да што брже направи натпис на својој одабраној површини, што је важно за места са великом фреквенцијом кретања странаца.

Галерија

[уреди | уреди извор]

Примери троу aп и сродна терминологија:

Референце

[уреди | уреди извор]
  1. ^ (на језику: енглески). ISBN 978-0-8147-4046-0 https://books.google.com/books?id=FJUUCgAAQBAJ.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
  2. ^ „Graffiti Throw Ups - Learn how to do Throw Ups” (на језику: енглески). 2022-03-14. 
  3. ^ Sedláčková, Monika. Graffiti a street art - vznik a vývoj umění ulice. (2014), 6.
  4. ^ Lovata, Troy R., and Elizabeth Olton, eds. Understanding graffiti: Multidisciplinary studies from prehistory to the present. Routledge, 2016, 196.