Call of Duty: United Offensive

С Википедије, слободне енциклопедије
Call of Duty: United Offensive
Call of Duty: United Offensive
Девелопер(и)Греј Матер Интерактив (енгл. Gray Matter Interactive), Аспир Медија (енгл. Aspyr Media)
Дистрибутер(и)Активижн (енгл. Activision)
ПлатформеMicrosoft Windows, Mac OS X
ИзлазакСједињене Америчке Државе 14. септембар 2004.
Европска унија 24. септембар 2004.
Жанр(ови)Пуцачина из првог лица
МодификацијеСинглплејер и мултиплејер
Медијум(и)CD, DVD
СпецификацијеCall of Duty
800 MHz Процесор
128 MB RAM
32 MB компитабилна Видео карта
1.15 GB Слободне меморије
Начин контролеТастатура, миш, џојстик
ПретходникCall of Duty

Call of Duty: United Offensive је пуцачина из првог лица са тематиком Другог светског рата и представља експанзију првог издања Call of Duty. Игра је изашла у продају 14. септембра 2004. године. Развио ју је Греј матер интерактив, а објавио Активижн.

Игра и кампање[уреди | уреди извор]

Као и у претходној верзији, играте са три водеће армије у Другом светском рату: америчком, британском и совјетском. Од сваке кампање, постоје по четири мисије, сем руске у којој се јавља пет мисија. Сва оружја из овог серијала су потпуно иста као и из претходног. Разлика је у томе што је доста мањи број мисија, које имају донекле дужи временски интервал трајања. Почињете без тренинга, што је још једна разлика у односу на прву серију. Прва капмпања је америчка, као и у првој серији. Играте под ликом десетара Скота Рајлија, а предводе вас капетан Фоли и водник Моди као и у првом делу. Кроз америчку кампању, слично као и првом делу, ослобађате територије западне Европе под немачком окупацијом. У другој, британској кампањи, под карактером водника Џејмса Дојла, учествујете прво као пилот, који управља авионом и уништава немачке непријатељске авионе. Када бива порушен, доспева на територији Холандије, где са неколицином локалног побуњеног холандског становништва уништава околне немачке базе као и мост преко ког Немци врше транспорт оружја. У наставку кампање (под истим карактером) уништавате немачке положаје на Сицилији као члан британског командоса, ког предводи Мајор Инграм, који је познат из првог серијала, као заробљеник у немачком логору ког су ослободили Американци. У последњој, руској кампањи, ослобађате територије Совјетског Савеза у околини града Курска, а затим и територије источне Европе, под карактером војника Јури Петренка, припадника Црвене армије, коју током мисија предводи водник Антонов. У овој кампањи, учествујете у познатој тенковској бици код Курска, као лик који управља тенком. У последњој мисији, улазите у пољски град Краков, где држите отпор немачке војске све док не стигне појачање, где се завршавају кампања и игра.

Мултиплејер[уреди | уреди извор]

Мултиплејер за Call of Duty: United Offensive је доста сличан претходној верзији, с тим што се укључују неке нове стазе и нове опције у игри као нпр. : мисија где морате да украдете непријатељску заставу из средишта противничке територије и да је успешно пренесете у средиште своје територије, с тим што противник може исто да уради са вашом заставом. Постоје и нове мисије у којима тим за кога корисник игра мора да доминира што више мапом да би однео победу. У мултиплејеру су такође укључене и мисије где морате да уништите непријатељску базу са тешком машинеријом (попут тенкова и артиљерије). Да би се инсталирао Call of Duty:United Offensive, претходно је потребно имати прву серију Call of Duty инсталирану.