Пређи на садржај

Call of Duty 4: Modern Warfare

С Википедије, слободне енциклопедије
Call of Duty 4: Modern Warfare
(Превод: Позив службе 4: Модерно ратовање)
Call of Duty 4: Modern Warfare
Девелопер(и)Инфинити Вард, (Infinity Ward), Аспир Медија (Aspyr Media), Тријарч (Treyarch)
Издавач(и)Активижн (Activision), Сквер Еникс (Square Enix) (Јапан)
ПлатформеWindows
Xbox 360
PlayStation 3
Wii
Mac OS X
ИзлазакMicrosoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360:
Жанр(ови)FPS
Медијум(и)DVD или Blu-ray Disc
Спецификације2,4 GHz CPU, Intel Pentium 4 или AMD еквивалентно, 512 MB RAM (Windows XP), 768 MB RAM (Windows Vista) DirectX 9.0, 8 GB Слободне меморије
Начин контролеЈедан играч, више играча (multiplayer)

Call of Duty 4: Modern Warfare је рачунарска игра из серије игара Call of Duty (превод: Зов дужности) коју су осмислиле програмерске куће Инфинити Вард, (Infinity Ward) и Аспир Медија (Aspyr Media), а издао Активижн (Activision). Ово је прва игра из серије у којој није тема Други светски рат.

Игра[уреди | уреди извор]

Прича игре се одвија око измишљеног сукоба у блиској будућности у ком учествују Сједињене Државе, Уједињено Краљевство и Русија, који се боре против руских ултранационалиста у Русији растрзаној грађанским ратом и против побуњеника који су извели државни удар у малој блискоисточној држави. Игра се прелази из перспективе америчког маринца и британског САС специјалца, а радња се одвија на Блиском истоку, Азербејџану, Русији и Припјату (Украјина).

Мултиплејер[уреди | уреди извор]

Режим са више играча за игру се махом разликује од претходних делова. Типови игре су исти, с тим што су уведене неке новине. Играчи сада, за разлику од других делова игре, скупљају поене убијајући играче из противничког тима. Скупљајући поене, играчи прелазе нивое, а максималан ниво који играч може постигнути је 55. Такође, побољшавајући се, играч на располагању добија све боља оружја, што је слично као и у Ган: Гејм мод-у у претходним верзијама игре, који је изостављен из овог дела.

Спољашње везе[уреди | уреди извор]