Call of Duty 4: Modern Warfare

Из Википедије, слободне енциклопедије
Call of Duty 4: Modern Warfare
(Превод: Позив службе 4: Модерно ратовање)
Callofduty4mwfcov.jpg
Развојни студио Инфинити Вард, (Infinity Ward), Аспир Медија (Aspyr Media), Тријарч (Treyarch)
Издавач Активижн (Activision), Сквер Еникс (Square Enix) (Јапан)
Датум издавања Мајкрософт виндоус, PlayStation 3, Xbox 360:
Жанр FPS
Начин играња Један играч, више играча (multiplayer)
Старосне границе ESRB: пунолетници 17+
ELSPA: 14+
PEGI: 16+
OFLC: MA15+
Платформе Мајкрософт виндоус
Xbox 360
PlayStation 3
Wii
Mac OS X
Начин дистрибуције DVD или Blu-ray Disc
Системски захтеви 2,4 GHz CPU, Intel Pentium 4 или AMD еквивалентно, 512 MB RAM (Виндоус XP), 768 MB RAM (Виндоус виста) DirectX 9.0, 8 GB Слободне меморије
Улазне периферије Гејмпед (Gamepad), тастатура, миш

Call of Duty 4: Modern Warfare је рачунарска игра из серије игара Call of Duty (превод: Зов дужности) коју су осмислиле програмерске куће Инфинити Вард, (Infinity Ward) и Аспир Медија (Aspyr Media), а издао Активижн (Activision). Ово је прва игра из серије у којој није тема Други светски рат.

Игра[уреди]

Прича игре се одвија око измишљеног сукоба у блиској будућности у ком учествују Сједињене Државе, Уједињено Краљевство и Русија, који се боре против руских ултранационалиста у Русији растрзаној грађанским ратом и против побуњеника који су извели државни удар у малој блискоисточној држави. Игра се прелази из перспективе америчког маринца и британског САС специјалца, а радња се одвија на Блиском истоку, Азербејџану, Русији и Припјату (Украјина).

Мултиплејер[уреди]

Режим са више играча за игру се махом разликује од претходних делова. Типови игре су исти, с тим што су уведене неке новине. Играчи сада, за разлику од других делова игре, скупљају поене убијајући играче из противничког тима. Скупљајући поене, играчи прелазе нивое, а максималан ниво који играч може постигнути је 55. Такође, побољшавајући се, играч на располагању добија све боља оружја, што је слично као и у Ган:Гејм мод-у у претходним верзијама игре, који је изостављен из овог дела.


Спољашње везе[уреди]