Demons (Remix EP)

С Википедије, слободне енциклопедије
Demons (Remix EP)
Студијски албум: Luke Black
Издат28. октобар 2016.
СтудиоUniversal Music Group
Жанрелектро-поп
Трајање22:00
Језикенглески језик
ИздавачUniversal Music Group
ПродуцентLuke Black
Erik Alexander Perez
Дискографија
Thorns
(2015)
Demons (Remix EP)
(2016)
Neoslavic (ЕП)
(2018)
Спољашњи видео-запис
Demons (DJ Lil Taty Remix) ft. ZojaB (5. децембар 2016. година)

Demons (Remix EP) је студијски ЕП Луке Ивановића (Чачак, 18. мај 1992. године), познатијег под својим уметничким именом Luke Black. Лука је српски кантаутор. Осим ауторском музиком, бави се и аудио продукцијом и режијом сопствених наступа и музичких спотова. Овај ЕП је објављен након успеха истоименог сингла.

Детаљи[уреди | уреди извор]

После успеха издања ЕП "Thorns", турнеје по Кини и сарадње на Вензином синглу "Seek & Hide", Лука је представио ново издање - ЕП који садржи 5 ремикса његовог сингла "Demons".[1]

Хрватски ди-џеј и продуцент Бени Дуцент који је аутор једног ремикса испричао је у интервјуу:


О песмама и ЕП Лука је рекао у интервјуима



За овај ЕП креиран је и посебан видео за ремикс Demons (DJ Lil Taty Remix) ft. ZojaB, објављен 5. децембра 2016. године. Како се наводи у чланцима о овом музичком пројекту ријеч је о комбинацији различитих музичких жанрова (Dancehall, Dembow, Riddim, Tribal) по којима је и познат karakteristične DJ Lil Taty. Уз Луку на ремиксу и видеу чује и Зоја Боровчанин, певачица дуета Лира Вега из Београда. Видео је настаи у сарадњи са фотографом Василијем Вујовићем (VASSO) из Суботице који је радио са њим и на другим видеима и аутор је фотографија које илустурују визуелни идентитет пројекта.[4]

Песме[уреди | уреди извор]

ЕП садржи 5 ремикса песме Demons укуног трајања 22 минута и 32 секунде. Подаци о албуму су припремљени на основу изворног материјала.[5][6][7][8][9][10][11][12][13]

Редни број Назив Трајање Особље које је радило на песмама[14]
1 Demons (Neco Remix) 3:47 Лука Ивановић, Erik Alexander Perez, Neco
5 Demons (Beni Ducent remix) 3:30 Лука Ивановић, Erik Alexander Perez, Beni Ducent
5 Demons (LULU Remix) 4:42 Лука Ивановић, Erik Alexander Perez, LULU
4 Demons (DJ Lil Taty Remix) ft. ZojaB 3:07 Лука Ивановић, Erik Alexander Perez, ZojaB, Lil Taty
6 Demons (Otto von Disko Remix) 7:25 Лука Ивановић, Erik Alexander Perez, Otto von Disko

Особље које је радило на песмама[уреди | уреди извор]

У овом ЕП је пет ремикса Лукине најпопуларније песме Demons, а све их је направило пет музичких продуцената са јединственим звуком.[15][16][17][18][19]

  • Neco је продуцент из Данске, живи и ради у Бечу. Студије је завршио у Лондону (Music Management and Studio Productions). Сарађивао је са многим познатим продуцентима као што су: Ekali, Salute, Sam Galleitry и др.
  • Beni Ducent је продуцент и DJ из Осијека, Хрватске. На музичкој сцени је од 2000. године. У продукцији се највише бави комерцијалнијим звуком који се ослања на Хаус музику. Године 2008. отворио је EMI Institute, своју школу музичке продукције, познату и у региону.
  • LULU DJ и продуцент из Београда, еклектничног стила.
  • Otto von Disco (Марко Магазин) DJ и продуценту из Новог Сада којем је ово први званично објављени ремикс. Ради на Dance Arenа највећег српског фестивала.
  • DJ Lil Taty је продуцент и DJ из Београда, Србије. У наступу користи многе жанрове. Оснивач је серијала клупских журки у Београду под називом МУРК, где се промовише нова ауторска музика.
  • ZojaB, пуним именом Зоја Боровчанин, певачица из Београда са дугим искуством на музичкој сцени. Члан је алтернативног театра „Позориште шешира“, неколико београдских алтернативних музичких група, а од 1998. године наступа у дуету Лира Вега.

Референце[уреди | уреди извор]