Hypocrisy

Из Википедије, слободне енциклопедије
Hypocrisy
Hypocrisy (2006)
Hypocrisy (2006)
Подаци
Оснивање 1990, u gradu Ludvika
Место Stokholm, Švedska
Жанр Det metal (1990-1995)
Melodični det metal (1995 - 1997, 1998 - danas)
Активни период 19901997
1998 - danas
Издавачка кућа Nuclear Blast Records
Чланови
Peter Tagtgren
Mikael Hedlund
Reidar Horghagen
Бивши чланови
Klas Ideberg
Magnus Broberg
Jonas Osterberg
Lars Soke
Matias Kamijo
Andreas Holma
Вебсајт hypocrisy.cc

Hypocrisy (hipokrasi) je melodični det metal sastav osnovan 1990. u gradiću Ludvika, Švedska, a osnovao ga je Peter Tagtgren. Bend se pre nego što je promenio ime zvao Seditious.


Biografija[уреди]

Posle raspada svog prvog benda, Peter Tagtgren odlučio je da ode u Ameriku, gde se uključio u vode death metala svirajući u bendu Malevolent Creation. 1990. godine, nakon tri provedene godine u Fort Lauderdaleu u Floridi, Peter Tagtgren se vraća u Švedsku i osniva Hypocrisy.

Tagtgren je po osnivanju benda odmah započeo sa radom, tako da je Hypocrisy do 1992. godine bio jednočlani bend. Za period od dve godine koliko je bio sam u bendu, Tagtgren je obezbedio Hypocrisy-ju mesto u jednoj od danas vodećih izdavača u metal muzici - Nuclear Blast Records.

Peter se zatim bacio na prikupljanje članova benda, pa su se 1992. godine pridružili: Magnus Brodberg (vokal), Mikael Hedlung (bas gitara), Jonas Osterberg (gitara) i Lars Soke (bubnjevi). Ova postava uzima se kao prva potpuna originalna postava Hypocrisy-ja.

Ranija izdanja su bila zapažena kao kvalitetan death metal, ali ne inovativan. Ta kritika je bend potaknula na razvijanje karakterističnog zvuka i stila. U početku je tekstove pisao tadašnji pevač Mase Broberg, međutim, kasnije je taj posao pao u ruke Tagtgrena. Prvi albumi imali su satanističke tekstove, i klasičan tradicionalni det metal zvuk, dok kasniji albumi imaju više atmosferičan zvuk, a tekstovi se baziraju na vanzemaljcima i otmicama vanzemaljaca (Abducted, Roswell 47). Magnus Broberg je izašao iz benda nakon promene tematike i na mesto vokala dolazi ponovo Peter, koji je i danas pevač.

1997. godine, Tagtgren odlučuje da raspusti Hypocrisy, i posvećuje se svom poslu producenta i svom industrijal metal projektu PAIN. Radio je sa bendovima poput Dimmu Borgir, Immortal, Therion, Dark Funeral i tako dalje. Međutim, zbog zahteva velikog broja fanova, Tagtgren ponovno okuplja bend i izdaje "live album" pod nazivom Hypocrisy Destroys Wacken 1998, a nedugo zatim izlazi i album koji nosi ime Hypocrisy, i tim albumom, bend se vraća u aktivan status.

Trenutno promovišu svoj novi album pod nazivom A Taste of Extreme Divinity, koji je 12. studijski album u diskografiji ovog benda i izašao je 2009. godine.

Članovi[уреди]

Trenutni članovi[уреди]

Bivši članovi[уреди]

Diskografija[уреди]

Demo[уреди]

Albumi[уреди]

EP[уреди]

Kompilacije[уреди]

Live Albumi[уреди]

Singlovi[уреди]

DVD/VHS[уреди]

Split albumi[уреди]

Zanimljivosti[уреди]

Peter Tagtgren vlasnik je jednog od najpoznatijih studija u Skandinaviji pod nazivom The Abyss. Takođe, Tagtgren je vlasnik malog sela u Švedskoj. Selo se zove Pärlby ima oko 120 rezidencija i nalazi se na oko 3 sata od Stokholma. Tagtgrenu je za vreme snimanja albuma Dancing With the Dead (za svoj projekat PAIN) srce prestalo sa radom, što ga je kasnije inspirisalo da album tako i nazove.

Spoljašnje veze[уреди]