The Sims 2: Apartment Life

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
The Sims 2: Apartment Life
TS2EP8.jpg
The Sims 2: Apartment Life
Девелопер(и)The Sims Division
Издавач(и)EA GAMES
ПлатформеWindows
EA Mobile
ИзлазакСједињене Америчке Државе 25. август 2009.
Аустралија 28. август 2009.
Европска унија 29. август 2009.
Жанр(ови)Игра симулације живота
МодификацијеЈедан играч
Дизајнер(и)Lakshmi Jayapalan
СпецификацијеМајкрософт виндоус
  • Windows 98/98 SE/Me/2000/XP/Vista, 512 MB RAM, 1.8GHz процесор, 1,5 GB минимум празног простора на диску, 4 x CD-ROM,DVD-ROM уређај, DirectX 9.0 — компатибилна звучна и графичка картица
Начин контролеТастатура, Миш
ПретходникThe Sims 2: FreeTime

The Sims 2: Apartment Life је осми, а уједно и последњи додатак за стратешку игру живота The Sims 2. Додатак је изашао 25. августа 2009. године у Северној Америци, 28. августа исте године у Аустралији, док је у Европу стигао само дан касније, 29. августа.

Оно што је главна сврха убачена у игру је живот у Стану, више породица Симова на једном плацу, тако да сада можете ићи до вашег комшије из суседног стана. Сем овога, игра укључује нове интеракције, жеље, и нови магични свет, са којим смо се сусрели последњи пут у The Sims: Makin' Magic.

Играње[уреди]

Комшилук[уреди]

Додатак убацује у основну игру нови комшилук под називом Belladonna Cove. У Belladonna Cove налазе се апартмани (једнособни, двособни...) са одређеном ценом коју морате испатити месечно. Сем тога, ту се налазе и паркови, библиотеке, кафићи и продавнице. Постоји неколико различитих паркова које можете посетити у граду, Central Park, Central Park East, Central Park Pavilion. Уз то, једино у овом граду моћићете да пронађете апартмане на продају, а они се спозају по зеленој кућици која се врти, одмах изнад њих.

Интеракције[уреди]

Симси сада могу вршити и нове интеракције са својим пријатељима, као што су High Five (Бaци Пет — Нова врста поздарва), Earthy Hug (Огромни загрљај), Fake Out (Лажни шут) , Kiss Kiss Darling (Пољупци) , Tough Handshake (Жилаво руковање)... Деца имају нову специјалну интеракцију коју могу користити са својим вршњацима, као и малом децом. Родитељи и тинејџери могу играти Peek a Boo (Дечју игру) са малом децом. Симови свих узраста, искључијући малу децу, могу учествовати у Classic Dance — плесању, или Jump Rope — прескакању конопца.

Вештице и Чаробњаци[уреди]

Вештице и чаробњаци су нове игриве креатуре, у које се ваш Сим може претворити. Наиме, уколико у граду упозна једну вештицу, или чаробњака и учврсти пријатељство са њим/њом, може и сам постати чаробњак/вештица. Постоје три типа ових чаробник бића.

Први је зле/и вештице/чаробњаци који су обучени у црну одећу, изразито зелене коже (уколико су постигли најзлобнији ниво), и који бацају зле чини унаоколо и плаше остале Симсе. Они моге имати и своје љубимце, црне мачке, која су такође зле и несташне, попут њих, и краси их неслога са осталим кућним љубимцима на палцу. Ваш Сим може постати зао, уколико се дружи са злим/ом чаробњаком/вештицом, или учењем мрачних чини у књизи чаролија.

Следећи тип су неутрални чаробњаци/вештице. Они су обучени у зелену одећу, нормале Сим боје коже, и могу попримати утицаје и добрих и злих чаробњака/вештица. Дакле, они могу учити, а затим бацати и добре и зле чини на остале Симсе. Сим може постати овај тип магичног бића, уколико се дружи са једним оваквим/ом чаробњаком/вештицом, или учи неутралне чини у књизи чаролија.

Трећи тип магичних створења се добри чаробњаци/вештице. Они на себи носе бело одело, а ако постигну читав ниво доброте, могу сијати и имати жуте пегице по лицу. Ови чаробни Симови помажу другим Симовима и граде добре односе са њима. Такође могу имати и магичног љубимца мачку, која је беле боје, и слаже се са осталим љубимцима из комшилука. Сим може постати овај тип доброг чаробњака/вештице, уколико се дружи са једним оваквим/ом чаробњаком/вештицом, или учи добре чини у књизи чаролија.

Сваки чаробњак/вештица добија са собом магични котао (за прављење напитака) и књигу за учење чаролија.

Симси (вештице или чаробњаци) могу посетити Magic world (Магични свет). Tамо могу усавршавати своје вештине и куповати стварчице за прављење напитака.

Прављење напитака се заснива на нивоу ученог занња из књиге чаролија. Након што купите одређене састојке из Магичног света (или их направите по одређеној цени) , морате поседовати и магични котао како би сте успели да створите одређене врсте напитака. Постоје љубавни напици, напици за добро/лоше расположење, напици за враћање у првобитан облика (из чаробњака/вештице, Сим-биљке, Букодлака, Вампира...). Можете створити и разне магичне ствари, као што је добри магични трон који даје добро раслоложење чаробњаку/вештици која на њега седну, а контра ефекат злом чаробњаку/чаробници, и обрнуто.

Нове ствари[уреди]

У игру су додане и нове ствари, као што су нови ормари који иду у зид, нове врсте лифтова (без додатка Open for Business), нове врсте кревета, барова, степеница, дечјих игралишта, поштанских сандучади, и друго. Овде је, као новост, присутан и хеликоптер са којим можете ићи на посао, као и одређена писта за њега.

Живот у апартману[уреди]

Живот у апартману сличан је животу на властитом плацу. Овде је додата нова могућност, посећивање симса из суседног апартмана. У њему Симови проводе време гледајући ТВ, спавајући, ручајући, идући на посао, као и на принципу сопствене куће на плацу. Међутим, они не могу надограђивати нове собе, нити стављати степенице, врата и прозоре. Све што је могуће из build menu-у је мењање боје зидова и тепиха.

На почетку, када се ваша Сим породица тек усељава, сви апартмани су празни, а на вама је да одаберете један, пре него што се попуне. Уместо стандардног поштанског сандучета, овде се налази једно велико, црвене боје, које користе заједно сви станари. Овде владају пак и одређена правила, морате бити тихи, бес прављења велике буке, јер вас комшије могу тужити, као и ви неког заиста бучног комшију, до вас. Аартман морате плаћати уредну власнику, или ћете бити избачени.

Нове (Не) игриве креатуре[уреди]

У игру су убачене нове, али не игриве креатуре, као што су батлер, власници апартмана, цимери, па и саме комшије из апартмана до вас.

Репутација[уреди]

У игру је уведен и нови мерач репутације. Мерач показује колико високо је ваш Сим постао друштвен са осталим Симовима. Како се метар све више попуњава играч добија награде које му могу помоћи у свом занимању, аспирацији и живљењу.

Нова музика[уреди]

Песме неких познатих извођача су преведене на симсиш (језик Симова) и укључене такве у игру.