The Sims: Hot Date

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
The Sims: Hot Date
TSHOTDATE.jpg
The Sims: Hot Date
Девелопер(и)Maxis
Издавач(и)Electronic Arts
ПлатформеMicrosoft Windows,
Mac OS X
ИзлазакСједињене Америчке Државе 14. новембар 2001.
Жанр(ови)Игра симулације живота
МодификацијеЈедан играч
Дизајнер(и)Will Wright
СпецификацијеMicrosoft Windows
  • Windows 95 или бољи, 233 MHz, 64 MB RAM, 4x CD-ROM уређај, DirectX 7.0 - компатибилна звучна и графичка картица
Начин контролеТастатура, Миш

The Sims: Hot Date је трећи додатак намењен за стратешку игру симулацију живота The Sims, креирана од стране Maxis-а. објављена од стране Electronic Arts-а. Игра је пуштена у продају 4. новембра 2001.. године, праћена са моного позитивних критика на ново градско подручје под називом Downtown, које мења ток уобичајене игре која се до тада одвијала само на малим плацевима ваше Сим породице). Тема овог додатка се фокусира на градски живот, флертовање, излазак у кафиће, што је послужило као добра основа за креирање игре The Sims 2: Nightlife, која се појавила нешто касније, 2005. године.

Играње[уреди | уреди извор]

Поред многих нових врста намештаја намењених за домаћинство, у игру се укључује напоменути нови град под називом Downtown, у коме се налази десет пазличитих локација које ћете моћи посетити.

Симси сада могу путем телефона позвати такси, који ће их одвести у једно од изабраних места у Downtown-у, као што су шопинг центри, центри за рекреацију, ресторани или ноћни клубови. Ту могу купити одећу, сувенире, наручити врхунска јела у познатим ресторанима, или пак уживати у чарима ноћног провода. Такође, овде Симси могу упознати своје прве симпатије, проводити се и флертовати са њима, како би им односи постали чвршћи.

Све време проведено у Downtown-у, одвија се независно од времена код куће, тако ако Сим у три сата поподне оде у град, када се врати својој кући време ће бити исто као када је кренуо, односно још увек ће бити три сата поподне. Ово је једна од бољих опција уведених у игру, јер у граду можете остати колико год желите времена, а притом да не размишљате о осталим укућанима, или одласку на посао.

Нове (неигриве) креатуре[уреди | уреди извор]

Кроз читав додатак прожимају се нове, али неигриве, креатуре које можете видети у граду, или ће неке од њих посетити ваше суседство. Такав је случај са Claire the Bear (Медведице Клари) која ће повремено улазити у ваша дворишта и претресати канте за отпатке. Она понекад може бити досадна, али дефинитивно најдосаднија и најнеподношљивија особа је Miss Crumplebottom (Госпођа Крамплботом), намргођена, седа бакица која тумара унаоколо по Downtown-у. Занимљиво је то што она не подноси да види двоје младих Симова како се љубе и флертују у њеном окружењу, тако да ће стално насртати на вас и ударати својом торбом. У ресторанима Downtown-а јављају се и конобари, који ће услуживати све ваше потребе, глади или жеђи. Уз то, у појединим ресторанима налазе се и свирачи, који ће вам за време вечере свирати гитаре.