Чиста љубав — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
мНема описа измене
Нема описа измене
Ред 1: Ред 1:
{{Инфокутија Телевизијска емисија
{{Инфокутија Телевизијска емисија
| име = Чиста љубав
| име = Чиста љубав
| слика =
| слика = Čista ljubav.png
| опис_слике =
| опис_слике = Чиста љубав
| наслов = Чиста љубав
| наслов = -{Čista ljubav}-
| име2 =
| име2 = -{Pure love}-
| жанр = [[драма]]
| жанр = [[драма]]
| формат = [[теленовела]]
| формат = [[теленовела]]
Ред 36: Ред 36:
| story_editor =
| story_editor =
| монтажер =
| монтажер =
| локација = [[Загреб]] и [[Карловац]]
| локација = [[Загреб]], [[Карловац]]
| кинематографија =
| кинематографија =
| камера =
| камера =

Верзија на датум 21. новембар 2017. у 18:05

Чиста љубав
Датотека:Čista ljubav.png
Чиста љубав
Ориг. називČista ljubav
Преп. и каоPure love
Жанрдрама
Форматтеленовела
СценариоНаташа Буљан
РежијаЈосип Жуван
Тања Голић
Давид Капац
Зоран Маргетић
УлогеТара Росандић
Иван Херцег
Момчило Оташевић
Ксенија Пајић
Нивес Целзијус
Музичка темаБорис Новковић - Чиста љубав
Земља Хрватска
ЛокацијаЗагреб, Карловац
Језикхрватски
Број епизода160
Време трајања~45 минута
Продукција
Извршни продуцентДаријо Плејић
Сања Туцман
ПродукцијаMedia Pro Entertainment Hrvatska
ДистрибуцијаNova TV
Beta Film
Емитовање
Прво
приказано на
Нова ТВ
Премијерно
приказивање
4. септембар 2017.
ПретходникЗлатни двори
Емитовање у Србији
ЕмитерПрва
Премијерно
приказивање
23. октобар 2017 — још траје
Званични веб-сајт
Профил на IMDb-ју

Чиста љубав је хрватска сапуница која се снима од 2017. године.[1][2]

У Србији се емитује од 23. октобра 2017. на телевизији Прва.

Синопсис

Прича се врти око самохраног оца Томе (Иван Херцег), којег је супруга Хелена напустила и отишла у иностранство те га је оставила са заједичком кћерком Машом. Томина жена Хелена се тешко носила с немаштином и недаћама које су их задесиле и кривила је Тому што није био мудрији. Како би помогла породици, отишла је да ради у Немачку, чистити стан богатом мушкарцу. Недуго након што је отишла, јавила је Томи да се заљубила у шефа и да се не враћа. Тако Томо остаје сам с петогодишњом кћери коју обожава. Након тога, Тома се повлачи од свега, вратио се кући, брине за кћер и ради посао којег би се многи стидили.

Тому је јако одредило одрастање у сиротишту поред малог места. Након што му родитељи настрадају у фаталној аутомобилској несрећи, Томо одлази у Дом, заједно са својом старијом сестром Бранком. Тамо затичу Томиног вршњака Ранка, који је као новорођенче остављен пред вратима Дома, непознатих родитеља. Ранко и Томо су били пријатељи у сиротишту до кључног момента када је између њих дошло до раскола (Ранко мисли да је због Томе завршио у поправном дому што није истина, а Томо није имао прилике да му објасни истину).

Највећу подршку у животу му пружају брижна сестра Бранка (Олга Пакаловић) и најбогатија жена из места Едита (Ксенија Пајић) — стара пријатељица његових покојних родитеља. Едита је била млада, у браку са старијим мужем, а Томин и Бранкин отац згодан, мужеван и слаткорјечив. Едити је он био љубав живота, а уједно и највећа бол. Остала је трудна с Томиним оцем и родила Ранка кога је дала као малог у Дом. Тако Ранко одраста у увјерењу да нема породицу, ни не слутећи заправо колико је близу своје праве породице.

Томо ради као скупљач ђубрета, посао којег би се многи стидили, али он га ради с поносом.

У његов живот убрзо улази Соња (Тара Росандић), васпитачица у вртићу, у коју се он заљубљује, али ни она није равнодушна. Њихов судбински сусрет се догоди у кабини, након што Соња пронађе Машу како лута сама по возу. Обе се свиде једна другој на први поглед. Томо и Соња се одмах сукобљавају – њему није јасно шта ради с његовом кћерком док Соња мисли да је он неодговоран отац јер ју је пустио да сама лута около. Поновни сусрет Томе и Соње дешава се када Соња изгуби веренички прстен којег ће Томо пронаћи и вратити јој. Соња је заручена за Ранка (Момчило Оташевић), подузетника и моћног власика казина АС, с којим је пред удајом, али се још увек колеба. Соња ни не слути какав је Ранко заправо, док пред њом глуми искреног, поштеног и верног мушкарца, иза себе вешто прикрива своје криминалне радње, а и, у последње вријеме све теже, агресивну навар. Соња ни не сумња да се Ранко и Томо познају од пре, али јој је чудно кад Ранко отера Тому с прага кад Томо дође да врати веренички прстен Соњи.

Ранко поред Соње има љубавницу Сњежану (Нивес Целзијус) која се за њега временом везала и искрено заљубила. Но, Ранко је потпуно хладан према Сњежани и његов је циљ оженити се Соњом.

Соња има болесну мајку Јасну (Сања Вејновић), која је често због болести и деменције промјењива расположења и помало депресивна. Соња поред мајке Јасне има и млађег брата Владу, те оца Милана који је Ранков књиговођа. Цела породица врши притисак на Соњу да се уда за Ранка, свако из својих разлога.

Ликови

  • Томо Витез (Иван Херцег) — Тому је јако одредило одрастање у сиротишту поред малог места. Он и старија сестра Бранка након фаталне аутомобилске несреће несреће рано остају без родитеља и завршавају у Дому. Томо тада има 6 година, а Бранка 10 година. Тамо затичу Томиног вршњака Ранка, који је као новорођенче остављен пред вратима Дома. Ранко и Томо су били пријатељи у сиротишту до кључног момента када је између њих дошло до раскола (Ранко мисли да је због Томе завршио у поправном дому што није истина, а Томо није имао прилике да му објасни). Након што га је оставила жена, Томо са кћерком Машом одлази у мало место, где упознаје Соњу, своју будућу љубав.
  • Ранко Новак (Момчило Оташевић) — За разлику од Томе, Ранко у дому није имао никога осим срамоте, зависти и горчине. Одрастајући сам у тешким временима, одмалена је показивао снажну вољу и високу интелигенцију. Уз помоћ пословне партнерке и љубавнице Сњежане ствара пословно царство. Предузетник, локални моћник и власник казина, који је до недавно био место сумњивих радњи су само део његовог "царства". Ранко је пред женидбом са Соњом. Жели купити највећу и најлепшу кућу у крају — кућу удовице Едите, не слутивши да му је то заправо мајка.
  • Соња Лончар (Тара Росандић) — Соња је била натпросечно, бистро и одлучно дете са намерама и шансама да освоји свет. Најпре је на њен живот утицао губитак очевог посла, затим мајчина болест и брига за млађег брата. Ранкова је вереница и васпитачица у локалном вртићу. Убрзо схвата да је са Ранком само зато што осећа обавезу, а да њено срце припада Томи.
  • Сњежана (Нивес Целзијус) — Сњежана себе представља као успешну пословну жену, док је заправо водила Ранков бордел. Након низа година проституције, Сњежана упознаје Ранка и види прилику да изађе из тог круга. Међутим, временом како је посао растао, тако је и њена љубав према Ранку расла. Огорчена је због тога што Ранко воли Соњу.
  • Едита Лесковар (Ксенија Пајић) — Све док Томо није дошао код ње да живи, она се борила са тешком празнином. Планирала је да прода кућу Ранку, али када се Томо вратио она одлучује да не продаје ништа. Међутим, Томина сестра не подноси Едиту. Едита је била млада, у браку са пуно старијим мужем, а Томин и Бранкин отац, згодан и мужеван. Едити је он био највећа љубав, али и највећа бол.

Улоге

Глумац: Улога:
Иван Херцег Томо Витез
Момчило Оташевић Ранко Новак
Тара Росандић Соња Лончар
Нивес Целзијус Сњежана
Ксенија Пајић Едита Лесковар
Мартина Стјепановић Гога
Олга Пакаловић Бранка Витез
Дора Арар Маша Витез
Сања Вејновић Јасна Лончар
Саша Аночић Милан Лончар
Марко Петрић Владо Лончар
Младен Вулић Марио "Рус"
Љубомир Керекеш Зденко Мајдак "Професор"
Дадо Ћосић Блаж
Мартина Чвек Хелена Витез

Види још

Референце