Корисник:Markonrt9319/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
For Honor
Developer(i)Ubisoft Montreal
Izdavač(i)Ubisoft
Endžin(i)AnvilNext 2.0
PlatformeMicrosoft WindowsPlayStation 4Xbox One
Izlazak14. Februar, 2017
ModifikacijeSingl-plejer, Multi-plejer
Producent(i)Barbara Lombardi
Dizajner(i)Alessandro Foschi
Programer(i)Matteo Montrasio
UmetniciChristian Diaz

For Honor ( srp. Za Ponos) je akciona video igra osmišljena i objavljena od strane Ubisoft za Microsoft Windows, PlayStation 4 i Xbox One. Igra omogućava igračima da igraju uloge istorijskih ratnika kao što su vitezovi, samuraji i vikinzi, a od oktobra 2018. godine i kineski Wu Lin sa srednjovekovnom postavkom, koristeći perspektivu iz trećeg lica. Igra je razvijena prvenstveno od strane kompanije Ubisoft Montreal i objavljena širom sveta u 2017 godini.

For Honor je primila povoljne kritike, sa naglaskom na komplikovanu i originalnu borbenu mehaniku.

Način igre[уреди | уреди извор]

For Honor je akciono-borbena igra koja se odigrava u srednjovekovnoj, izmišljenoj postavci[1]. Igrači mogu da biraju karakter iz četiri frakcije, kao što su: Iron Legion (Vitezovi), Warborn (Vikinzi), Dawn Empire (Samuraji) i Wu Lin (Drevni kineski). Wu Lin frakcija je dodata u ekspanziji Marching Fire u oktobru 2018. godine[2]. Svaki heroj se služi spostvenim jezikom, koji se aktivira kada se izvode određene akcije. Vitezovi pričaju latinski, vikinzi pričaju islandski, samuraji pričaju japanski i Wu Lin frakcija priča mandarinski. Svaka frakcija je na početku imala četiri klase, sa po jos dve klase koje su se dodavale na početku svake sezone u Ratu Frakcija. Avangardna klasa (eng. Vanguard class) je opisana kao najbolje balansirana klasa sa odličnom odbranom i napadom. Klasa Ubica (eng. Assassin class) je brza i efektivna u duelima sa neprijateljima, ali znatno manje štete nanosi u sukobu sa više neprijatelja. Ratnici Teške klase (eng. Heavy class, Heavies) su otporniji na udarce i pogodni su za čuvanje osvajačkih zona, ali napadi su im spori. Poslednja klasa, poznata kao Hibridna klasa (eng. Hybrid class), je kombinacija dve od tri klase i ima mogućnost da koristi neobične sposobnosti.

Svi heroji su posebni i imaju svoje oružije, veštine i borbene stilove[3]. Igrači se bore sa protivnicima uz pomoć spostvenog ručnog oružja, specifičnog za svoju klasu. Kada igrač izvede neki poseban pokret, kao na primer ubijanje više neprijatelja uzastopno, oni dobijaju Feats, to jest, posebne privilegije. Ove privilegije omogućavaju igračima da dobijaju dodatne poene i snagu, mogu da prizovu napad strelama ili katapultom, ili da se zaleče[4]. U većini misija igrači su okruženi brojnim AI minionima. Oni su značajno slabiji od karaktera koji koristi igrač i ne predstavljaju veliku pretnju.

Taktički borbeni sistem, poznatiji kao ,,Art of Battle" (Umetnost borbe). pokreće se kada se igrač susretne sa drugim igračima ili AI-jem u igri sa više igrača, ili sa AI-jem koji je viši na zdravlju. Igrači ulaze u duele sa njima, gde uperuju oružija jedni u druge[5]. Igrači mogu da biraju kako će pozicionirati svoja oružija, u odnosu na tri strane (odozgo, sa desne i sa leve strane), kada napadaju neprijatelje. Posmatrajući savete na ekranu i pokrete svoji protivnika, koji ukazuju na njihovu poziciju za napad, igrač ima mogućnost da izabere na koju će stranu blokirati njegov napad. Igrači takođe imaju druge posebne sposobnosti, koje zavise od karaktera koji izaberu, kao što su, na primer, zalet ramenom u protivnika i udarac mačem iz iskoraka[6]. Jačina svakog napada, takođe, može biti određena od strane igrača[7]. Sistem omogućava igračima da ,,osete težinu oružja u rukama''[8][9].

Video-igra za više igrača[уреди | уреди извор]

Slično kao i kampanji sa jednim igračem, režim sa više igrača sadrži privilegije, Al minione i Art of Battle sistem. Režim sa više igrača po strukturi podseća na shooters, kreativni direktor je For Honor nazvao ,,shooter sa mačevima''[5]. Ranjavanje saigrača je, takođe, moguće u ovoj igri. Igrači, namerno ili ne namerno, mogu da svojim sečivima nanesu štetu saigračima[10]. Režim igre za više igrača omogućava igračima da menjaju izgled svojim karakterima. Na primer, oklop koji karakter nosi može biti menjan ili modifikovan[11]. Postoji sedam režima za igru[3]: takodje, postoji i režim rankovanog duela, koji je trenutno na beta-i[12].

  • Dominion: Dominon je režim četiri na četiri, u kojem igrači moraju da osvoje i brane zone na ratnom polju. Poeni se dobijaju tako što se štite zone i ubijaju neprijateljski minioni koji se bore na zoni B. Igrači dobijaju duple poene ako stoje na zonama A i C[8]. Kada tim sakupi hiljadu poena, drugi tim počinje da se ,,lomi", što znači da ne mogu ponovo da se stvore, već samo uz pomoć saigrača, ako stignu da ih ožive. Kada jedan od timova počne da se lomi, drugi tim mora da ih sve eliminiše da bi pobedio[8].
  • Brawl: Brawl je režim dva na dva u kojoj igrači koji pobede najveći broj od pet partija, pobeđuju meč.
  • Duel: Duel je režim jedan na jedan u kojoj igrač mora da pobedi protivnika u što više partija, od ukupnih 5.
  • Ranked Duel: Ranked Duel je režim jedan prema jedan u kojem igrači dobijaju kvalifikacione zone, u kojima moraju da pobede 15 partija kako bi dobili neku diviziju; bronza, srebro, zlato, platina ili dijamant. Igračeva pozicija zavisi od toga koliko mečeva je pobedio, a koliko izgubio u dvadeset kvalifikacionih mečeva. Kada je igrač raspoređen u odgovarajuću diviziju u zavisnosti od trenutnog ranga, u budućim mečevima dobijaće protivnike sličnog ranga.
  • Skirmish: Skirmish je režim četiri na četiri u kojima igrači dobijaju poene dok ubijaju protivnike. Kada jedan tim ima dovoljan broj poena, moraju da eliminišu sve igrače iz drugog tima da bi pobedili.
  • Elimination: Tim igrača mora da eliminiše sve igrače iz protivničkog tima, u režimu koji je četiri na četiri. Tim koji i dalje ima žive karaktere pobeđuje.
  • Tribute: Tribute je režim četiri na četiri uj kom igrači pokušavaju da ukradu jedni drugima darove i da ih postave na svoje svetilište. Svaki od tri dara daje posebna pojačanja. Tim koji sakupi sva tri dara i uspe da ih sačuva dok ne istekne određeno vreme, ili sakupi najviše darova, pobeđuje.
  • Breach: Breach je režim četiri na četiri u kojima napadači moraju da ubiju komandira, dok odbrana mora da ih zaustavi. Napadači moraju da završe niz zadataka, kao što je, na primer, probijanje dve glavne kapije i ubijanje komandira, dok sa druge strane odbrana mora da ih zaustavi u bilo kom zadatku.

Rat frakcija[уреди | уреди извор]

Svaki onlajn meč između igrača nagrađuje sa Ratnim imovinama (bojnim poljima), na osnovu ishoda i igračevog učinks. Ova Ratna imovina se koristi u Ratu između frakcija, koja se prostire preko svih polja, gde se koriste ili za odbranu određenih prijateljska kolonija ili da se osvoje neprijateljska obližnja polja, onaj koji ima najviše imovine pobeđuje. Kontrole nad teritorijom se ažuriraju na svakih šest sati, dok se runde ažuriraju na svake dve nedelje, a sezone na deset nedelja (pet rundi). Kako rat napreduje i teritorije se menjaju, promene će dovesti do toga koju mapu kontroliše koja frakcija. Igrači koji su se pokazali i koji su pomogli njihovoj frakciji da osvoji ili odbrani polje, dobijaju značajano skuplju i kvalitetniju opremu kao nagrade na kraju svake runde, u svakoj sezoni. Kada se sezona završi, mapa se resetuje i nova sezona počinje posle male pauze, ali prošlogodišnji rat ima uticaja u novoj priči za postojeći rat u novoj sezoni.[13]

Heroji[уреди | уреди извор]

Trenutno postoje četiri frakcije u For Honor: Vitezovi, Vikinzi, Samuraji i Wu Lin frakcija, koja je dodata u ekspanziji Marching Fire.[14] Postoji devet boraca u frakciji vitezova, sedam u frakcijama vikinga i samura, i pet u Wu Lin frakciji, što znači dvadeset osam heroja koji korisite samo svoja oružija iz istorije.

Viteška frakcija:

  • Upravnik (eng. Warden), vitez Avangardne klase koji rukuje dugačkim mačem, stručnjak za održavanje kratkog rastojanja i suočavanja sa neprijateljima.
  • Osvajač (eng. Conqueror), ratnik Teške klase koji rukuje mlatom i ,,grejućim štitom'' da neutrališe napade.
  • Čuvar mira (eng. Peacekeeper), Ubica koji je opremljen ,,krakim mačem" i bodežom, koji se oslanja na brze napade i na to da mu neprijatelji iskrvare.
  • Zakonodavac (eng. Lawbringer), oklopljeni hibrid koji koristi ,,poleaxe" sa kombinacijom kontrole (bacanja, guranja).
  • Centurion (eng. Centurion), Rimljanin hibrid koji koristi rimski mač u borbi prsa u prsa.
  • Gladijator (eng. Gladiator), Ubica koji koristi ,,retiarii" (ribarsku mrežu) u kombinaciji sa trozubcem i ,,buckler" (malim štitom).
  • Crni Iguman (eng. Black Prior), vitez Teške klase koji rukuje sa ,,broadsword" (mač za duele), koji je ekspert u korišćenju ,,kite shield"(dugački štit), koji može biti i za napad i za odbranu.
  • Zagovornik rata (Warmonger), ratnik Avangardne klase koji rukuje sa ,,flamberge" (mačem) koji je nekad pripadao vitezovima, dok nisu bili izabrani od strane boga Horksa da završe misiju u Apoloniji.
  • Grifon (eng. Gryphon), viter Hibridne klase koji rukuje sa ,,bardiche", nekad je bio poznat kao Zakonodavac (eng. Lawbringer), Holden Kros (eng. Holedn Cross), dok se nije uključio u borbeni stil i u kulturu svih frakcija.

Vikinska frakcija:

  • Rajder (eng. Raider), ratnik Avangardne klase koji se bori sa ,,Dane axe"(Danskom sekirom), i u svojim napadima koristi njenu veliku snagu za još snažnije napade.
  • Varlord (eng. Warlord), ratnik Teške klase koji je opremljen ,,Viking sword" (vikinškim mačem) koji koristi za brze napade iza svog štita.
  • Berserker, Ubica sa ,,hand axe"(ručnom sekirom) u obe ruke, koji žrtvujući odbranu, može vrlo brzo da uzvraća udarce.
  • Valkiri (eng. Valkyrie), borac Hibridne klase koji koristi koplje i štit, takođe i svoje rvačke sposobnosti, koje konstanto odguruju neprijatelje.
  • Hajlander (eng. Highlander), Hibrid koji je poznat kao ratnik sa škotskim dvoručnim mačem koje koristi za napade i odbranu.
  • Šaman (eng. Shaman), borac klase Ubica koji koristi poseban stil borbe u kombinaciji sa ,,hatchet" i ,,hunting knife".
  • Jormungandr, ratnik Teške klase koji koristi ogroman čekić za brutalne napade na neprijatelje.

Samurjska frakcija:

  • Kensei, ratnik Avangardne klase koji rukuje svojim ,,nodachi-jem" u mirnom i uravnoteženom položaju.
  • Šugoki (eng. Shugoki), ratnik Teške klase koji koristi svoju težinu i ojačani ,,kanbo" da polomi neprijatelje.
  • Oroči (eng. Orochi), ratnik klase Ubica koji rukuje katanom veoma brzo i u kombinaciji sa nizom udaraca.
  • Nobuši (Nomushi), ratnik Hibridne klase koji rukuje sa ,,naginata-om", pomoću koje drži distancu od neprijatelja.
  • Šinobi (eng. Shinobi), ratnik klase Ubica koji rukuje sa ,,kusarigamama" u svakoj ruci za izenenađujuće napade .
  • Arumuša (eng. Arumusha), ratnik Hibridne klase koji koristi dve katane u svojoj brzoj i neobičnoj tehnici.
  • Hitokiri, ratnik Teške klase i bivši dzelat, koji rukuje sa svojom ,masakari".

Wu Lin frakcija

  • Tiandi, ratnik Avangardne klase koji rukuje sa ,,da-dao-om" i specijalista je u napadima sa pokretom i protivnikovim promašajima.
  • Jiang Jun, ratnik Teške klase sa ,,guandao-om"(dugačkim štapom sa sečivom na kraju), koji mu omogućava da se bori sa više protivnika u isto vreme.
  • Nuksia (eng. Nuxia), ratnik klase Ubica koji rukuje sa dva ,,hook sworda" (lagani metalni mačevi) za brze i sposobne napade dok istovremeno izbegava napade protivnika.
  • Šaolin (eng. Shaolin), ratnik Hibridne klase koji se oslanja na ,,bo" (dugački štap) i pomoću svojih borilačkih veština uspeva da pobedi protivnike.
  • Zanhu (Zhanju), ratnik Hibridne klase koji se oslanja na izbegavanje i rukovanje ,,changdao" za dobru borbu.

Zaplet[уреди | уреди извор]

Postavka[уреди | уреди извор]

Posle prirodne katastrofe koja je i najhrabrije ratnike postavila jedne protiv drugih, u borbi za resurse i teritoriju, svirepi vojskovođa Apolion (eng. Apollyon) veruje da su ljudi iz frakcija vitezova, vikinga i samuraja oslabili i želi da stvori vremena stalnog ratovanja između svih frakcija. U tom cilju, prikazane su perspektive svih likova unutar frakcija u skladu sa događajima koji se odvijaju, bitkama koje se vode i agendama koje se kreiraju, dok Apolion radi na uspostavljanju neprekidnih sukoba između Legije, Varborna i Izabranih iz Mire (eng. the Myre). Sa kasnijim dodatkom Wu Lin koji je baziran na kineskoj kulturi, dok su u igri jos uvek rimljani koji se bore na strani Legije, koja se smatra kao i peta rimljanska frakcija koja nije prikazana u igri.

Priča[уреди | уреди извор]

Vojskovođa Apolion zauzima kontrolu nad vitezovima iz Blekstoun legije (eng. Blackstoun Legion) pošto ubija svoje rivale, koji su se borili za ljude iz zemlje Ešfild (eng. Ashfeld), dozvolivši joj da poseje seme za večiti rat i da omogući da jači ljudi vladaju slabijima. Tokom pokušaja legije Blekstoun da izvede Hervisa Daubenija (eng. Hervis Daubeny), nečasnog plaćenika pretvorenog u gospodara, pred lice pravde, njegov zamenik, poznat kao Varden, pomaže da se zaustavi opsada Blekstouna i bori sa prvakom vitezova Blekstouna. Nakon pobede kapetana legije Blekstoun, Ademara (eng. Ademar), Vorden je proglašen za viteza legije Blekstoun od strane Holden Krosa, Apolionovog poručnika, i odlazi sa njim. Tokom svog boravka u Apoliinoj vojsci, Vorden pomaže u odbrani od vikinških pljačkaša Varborna, ali ubrzo nakon sastanka sa Apolion shvata da njoj nije stalo do zaštite ljudi i da pokušava da izmanipuliše svoje neprijatelje u beskrajne bitke. Počevši od Vikinga, Apolion i njeni ratnici, uključujući i Holden Krosa, Vordena i kolege poručnike Stoun i Mersi (eng. Stone and Mercy), napadaju njihova naselja i otimaju njihova uporišta u severnoj zemlji Volkenhajm (eng. Valkenheim), ostavljajući samo dovoljno hrane i zaliha za borbu i štedeći one koji bi se željno borili za te otpatke ili su dovoljno jaki da to učine.

Posle toga, u Volkenhajmu, klanovi Vikinga međusobno se bore, ubijajući jedni druge za sve manje ostatke koje je ostavila Apolion.To se nastavlja sve dok snažni ratnik, poznat kao Rejdar, ne siđe sa planina i počne da ujedinjuje ratnike različitih klanova pod zastavom Varborn, zajedno sa prijateljem Vojskovođom Stigandr-om, ratnikom Valkire (eng. Valkyre) Runa-om i Berserker Helvar-om, prvo ubijajući brutalnog napadača Ragnara , koji krade ono malo što je ostalo onima koji se ne mogu prehraniti, a zatim Siva Nemilosrdnog, koji pokušava da osvoji i opljačka sopstveni narod. Nakon što su ubili svoje suparnike, Rejdarova brzo rastuća vojska zauzima ratno uporište od vitezova Apolonijine vojske, a zatim kreće u zemlju Majre kako bi izvršila juriš na Carstvo Zore Izabranih (eng. Dawn Empire of the Chosen), grupu moćnih Samuraja, kako bi snabdevali i hranili svoj narod. Rajder zatim predvodi napad na Samuraje, ubija Samurajskog generala Tozen-a i navodi Samuraje da se povuku nazad u svoj najveći grad. U haosu, Apolion ubija vladara Carstva zore i njegove daimije koji odbijaju borbu.

U ovaj haos uveden je ratnik Oroči, poznat kao carev šampion, najjači i najstrašniji ratnik u carstvu Zore. Šampion je bio zatvoren zbog nedozvoljenog govorenja  i oslobođen tokom haosa iznenadnog napada Vikinga. Oroči pomaže u potiskivanju Vikinga, ali ne uspeva da spreči Apolion da se provuče kroz haos i ubije carsku porodicu, prisiljavajući Daimiosove da se međusobno bore za vrhovnu vlast vladara Zore Carstva.Nakon što su saznali za razaranja koja je prouzrokovao iznenadni napad Vikinga, Oroči, kolege samuraji Aiu, Šugoki Okuma i Nobuši Momidži pokušavaju da ponovo ujedine Daimiosove pod jednu zastavu, koristeći Apolion kao zajedničkog neprijatelja protiv koga se okupljaju. Carev šampion se infiltrira u carevu palatu sa Momidžijem i suočava se sa Seidžuro, Daimioom koji je prihvatio Apolonijinu ponudu da postane car. Nakon pobede nad Seidžurom, šampion ga ubeđuje da mu se pridruži protiv Apollion. Takođe, u to vreme Carev šampion saznaje za Apolijine manipulacije raznim frakcijama i okuplja saveznike da zaustave Apolion, napadajući Ašfeld da bi napao Tvrđavu Blekstoun. Tokom izviđačke misije sa Momidžijem, Oročija dočekuje Vorden, koji sada predvodi pobunu protiv Apolion sa Holden Krosom, Stounom i Mercijem pored sebe i, nakon dvoboja, shvata da su saveznici protiv istog neprijatelja.Obe vojske opsedaju zamak na odvojenim frontovima, dok Oroči traga za Apolion. Nakon što su pronašli Apolion, Oroči se bori sa njom i ubija je, ali ne pre nego što je saznao da želi da stvori večni rat da bi iskorenila slabe i stvorila najjače ljude, čineći ih sve krvoločnijima. Uprkos smrti, Apolon je dobila ono što je želela: doba krvožednih vukova.

Posle toga, vojske sve tri frakcije napadale su tvrđavu Blekstoun; Vitezovi, Samuraji i Vikinzi okreću se jedni protiv drugih, što rezultira ratom koji traje sedam godina. Shvatajući beskorisnost rata, Upravnik/Vorden, sada vođa Blekstoun legije, šalje Holden Krosa da se sastane sa liderima drugih frakcija, Aiuom i Stigandrom. Iako svo troje shvataju da si izgledi za mir uzaludni, slažu se da je mir vredan borbe i da će težnja ka tome stvoriti nezaboravnu priču.

Istorija[уреди | уреди извор]

For Honor je razvijena od strane Ubisoft Montreal. Kompanija Blue Byte je razvila kompjutersku verziju igrice.[15] Bila je objavljena tokom Ubisoftove E3 2015 konferencije za novinare.[16] CGI trejler i demo način igre su pokazani tokom konferencije.[17] Razvoj igrice počeo je još 2012. godine. For Honor je bio prvi pokušaj da se razvije strateški-akciona igra.[18] Struktura igre je inspirisana ,,shooter" igrom.[5] Igra je objavljena širom sveta za Microsoft Windows, PlayStation 4, i Xbox One 14 februara, 2017 godine.[10] Originalni rezultat igre napisao i producirao je filmski kompozitor Deni Benasi (eng. Danny Bensi), Saunder Džurians (eng. Saunder Jurriaans) i Oven Valis (eng. Owen Wallis).[19] Zajedno sa igrom, 14. februara pustena je i originalna plejlista od dvadest numera.[19] 27. jula 2018. godine objavljeno je da će igra izaći i za Xbox igre sa zlatnim programom.[20]

Dokumentarac ,,Igrati teško" (eng. Playing Hard) pokazuje razvijanje igre, od ideje Džejsona Vondenberga (eng. Jason Vandenberghe) do izlaska.

Igra sadrži listu pesama od Dolbi Atmos-a.[21]

Warden je kasnije uključen kao mogući dodatni karakter u SNK-ovoj borbenoj igri iz 2019. godine - Samurai Shodown , 24. juna 2020. godine.[22]

Ocene[уреди | уреди извор]

Igra For Honor je primila generalno povoljne kritike, prema podacima agregatora za recenzije video igara Metacritic.[23][24][25]

PC Gamer ocenila ju je ocenom 74/100, uz komentar ,,Napeta, taktička srednjovekovna prepirka koja će nagraditi onoga ko ima strpljenja i volje da je savlada".

Eurogamer je rankirala igricu na 25. mestu na njihovoj listi ,,Top 50 igrica 2017. godine ".[26] Igra je osvojila nagradu Pople's Choice Award za ''Najbilju borilačku igricu'' na IGN Best of 2017 Awards.[27]

Ocene
Ukupna ocena

Ocena[уреди | уреди извор]

Metacritic PC: 76/100[23]
PS4: 78/100[24]
XONE: 79/100[25]
Pregled ocena
Ocenili Ocena
Destruktoid 5.5/10[28]
EGM 7/10[29]
Gejm infromer 8.25/10[30]
Gejm refolušn 8/10[31]
Gejm spot 8/10[32]
Gejm radar+ 8/10[33]
IGN 8/10[34]
PC gejmer 74/100[35]
Poligon 8/10[36]
Video Gejmer.com 7/10[37]

Prodaja[уреди | уреди извор]

U Japanu, For Honor debitrala je kao najbolje prodavana igra u prvoj nedelji od kad je izašla (od 13. do 19. februara 2017.), prodajom 40 062 kopija, prema podacima Media Create.[38] U Americi, bila je najbolje prodavana igra u februaru 2017. godine, prema podacima iz The NPD Group, praćenjima po maloprodajnim mestima i onlajn prodavnicama.[39][40] U Ujedinjenom Kraljevstvu, bila je najbolje prodavana igrica krajem nedelje 18. februara 2017. godine, prema podacima iz Chart-Track, koja uključuje i onlajn prodaje.[41] Igra je rankirana na sedmom mestu u svetu po onlajn prodaji za konzolne platforme tokom februara 2017. godine, prema podacima iz SuperData Research , prodajom preko 700 000 digitalnih kopija za sve tri platforme.[42]

Priznanja[уреди | уреди извор]

Godina Nagrada Kategorija Rezultati Ref
2016 Gejmskom 2016 Najbolja PC igra Освојено [43]
Najbolja Plejstejšn 4 igra Освојено
Najbolja Iksboks jedan igra Номинација
Najbolja akciona igra Номинација
Najbolja igra za više igrača Номинација
2018 21. Anualna D.I.C.E nagrada Izvanredna dostignuća u animacijama Номинација [44][45]
Italijanska nagrada za video igru Izbor Publike Номинација [46]
Nagrada kritčara za igre 2018. Najbolja aktivna igra Номинација [47][48]

Napomene[уреди | уреди извор]

Reference[уреди | уреди извор]

  1. ^ „'For Honor' Captures The Dazzling Drama of Movie Battle Scenes”. GameSpot (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  2. ^ Purchese, Robert (2015-06-15). „Ubisoft announces 4v4 melee game For Honor”. Eurogamer (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  3. ^ а б Crecente, Brian (2016-08-17). „For Honor news: alpha date, PC version, collector’s edition, modes”. Polygon (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  4. ^ „We Played Ubisoft's New IP, For Honor - Features - www.GameInformer.com”. web.archive.org. 2015-06-18. Приступљено 2021-05-10. 
  5. ^ а б в „What is For Honor? - UbiBlog - Ubisoft®”. web.archive.org. 2015-06-16. Приступљено 2021-05-10. 
  6. ^ August 2016, Leon Hurley 17. „For Honor is the Game of Thrones fighting sim you’ve been waiting for”. Offical PlayStation Magazine (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  7. ^ August 2016, Leon Hurley 17. „For Honor is the Game of Thrones fighting sim you’ve been waiting for”. Offical PlayStation Magazine (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  8. ^ а б в Fenlon, Wes (2015-06-16). „For Honor: light strategy and heavy swords in a medieval dueler”. PC Gamer (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  9. ^ E3 2015: For Honor's Combat Is Brutal and Unforgiving - IGN (на језику: енглески), Приступљено 2021-05-10 
  10. ^ а б „E3 2015: Hands-on impressions of Ubisoft's For Honor”. IGN Africa (на језику: енглески). 2015-06-16. Приступљено 2021-05-10. 
  11. ^ Dumitrescu, Andrei. „For Honor Is a Combat Title Featuring Knights, Samurai and Vikings”. softpedia (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  12. ^ news.ubisoft.com https://news.ubisoft.com/en-us/article/314752/honor-introduces-ranked-play-public-test-duel-tournaments-june-29. Приступљено 2021-05-10.  Недостаје или је празан параметар |title= (помоћ)
  13. ^ For Honor Features: What Is The Faction War? (на језику: српски), Приступљено 2021-05-10 
  14. ^ „For Honor's Marching Fire update brings the Chinese Wu Lin faction”. Destructoid (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  15. ^ „Honoring a PC Legacy - UbiBlog - Ubisoft®”. web.archive.org. 2017-03-22. Приступљено 2021-05-10. 
  16. ^ Reeves, Ben. „Ubisoft Announces New Viking/Samurai Game Called For Honor”. Game Informer (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  17. ^ „For Honor announced at Ubisoft E3 2015 - trailer, gameplay”. VG247 (на језику: енглески). 2015-06-15. Приступљено 2021-05-10. 
  18. ^ „E3 2015: Ubisoft Announces New IP 'For Honor' - Hardcore Gamer” (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  19. ^ а б says, Walter (2017-02-02). „Know the composers, preview the soundtrack for For Honor”. VGMO -Video Game Music Online- (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  20. ^ „Xbox One's Free Games With Gold For August 2018 Revealed”. GameSpot (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  21. ^ „Experience Your Games in Full Audio Immersion with Windows Sonic and Dolby Atmos Spatial Sound”. Xbox Wire (на језику: енглески). 2017-11-13. Приступљено 2021-05-10. 
  22. ^ „https://twitter.com/snkpofficial/status/1275458594193002496”. Twitter (на језику: српски). Приступљено 2021-05-10.  Спољашња веза у |title= (помоћ)
  23. ^ а б „For Honor”. Metacritic (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  24. ^ а б „For Honor”. Metacritic (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  25. ^ а б „For Honor”. Metacritic (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  26. ^ staff, Eurogamer (2017-12-28). „Eurogamer's Top 50 Games of 2017: 30-21”. Eurogamer (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  27. ^ Best Fighting Game - Best of 2017 Awards Wiki Guide - IGN (на језику: енглески), Приступљено 2021-05-10 
  28. ^ „Review: For Honor”. Destructoid (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  29. ^ „For Honor review”. EGM (на језику: енглески). 2017-02-23. Приступљено 2021-05-10. 
  30. ^ Cork, Jeff. „For Honor Review – Battle-Scarred But Victorious”. Game Informer (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  31. ^ „For Honor Review”. GameRevolution. Приступљено 2021-05-10. 
  32. ^ „For Honor Review”. GameSpot (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  33. ^ February 2017, Chris Thursten 27. „For Honor review: "The middle ground between Street Fighter and Game of Thrones". gamesradar (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  34. ^ For Honor Review - IGN (на језику: енглески), Приступљено 2021-05-10 
  35. ^ Kelly, Andy (2017-02-16). „For Honor review”. PC Gamer (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  36. ^ Good, Owen S. (2017-02-22). „For Honor review”. Polygon (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  37. ^ „For Honor Review”. VideoGamer.com (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  38. ^ „Media Create Sales: 2/13/17 – 2/19/17”. Gematsu (на језику: енглески). 2017-02-22. Приступљено 2021-05-10. 
  39. ^ „For Honor and Resident Evil 7 top US charts in February”. VG247 (на језику: енглески). 2017-03-17. Приступљено 2021-05-10. 
  40. ^ For Honor Was the Best Selling Game of February 2017 - IGN (на језику: енглески), Приступљено 2021-05-10 
  41. ^ „Top 10 UK Sales Chart: For Honor Gives Ubisoft First No.1 Since The Division”. GameSpot (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  42. ^ „February 2017 Digital Report: For Honor Sells Over 700,000”. PlayStation LifeStyle. 2017-03-28. Приступљено 2021-05-10. 
  43. ^ Librarian, The Video Game (2016-08-19). „Best of Gamescom 2016 Winners Selected by Gamescom Committee”. Video Game Librarian (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  44. ^ „Game Of The Year Nominees Announced For DICE Awards”. GameSpot (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  45. ^ „Legend Of Zelda: Breath Of The Wild Wins Game Of The Year At DICE Awards”. GameSpot (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  46. ^ „Italian Video Game Awards”. web.archive.org. 2018-03-21. Приступљено 2021-05-10. 
  47. ^ „E3 2018: Game Critics Awards Nominations Revealed; Anthem, Super Smash Bros. Ultimate Top The List”. GameSpot (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 
  48. ^ „Resident Evil 2 Wins Top Honor In E3 Game Critics Awards”. GameSpot (на језику: енглески). Приступљено 2021-05-10. 

Spoljašnje veze[уреди | уреди извор]