Портал:Фудбал/Биографија септембар 2018

С Википедије, слободне енциклопедије
Ел Фарду Бен
Ел Фарду Бен

Ел Фарду Бен Набухан (франц. El Fardou Ben Nabouhane; 10. јун 1989) је коморски фудбалер који игра на позицији нападача. Тренутно наступа за Црвену звезду.

Прве фудбалске кораке је направио у локалном клубу РЦ Баракани и постао је касније тек други становник Мајотеа који је професионално почео да се бави фудбалом. Напустио је домовину са девет година и отишао у Француску. Сениорску каријеру је почео у екипи Ле Авра, али је углавном време проводио у ‘Б’ тиму. Након тога прелази у мање познати француски клуб Ван где је за три сезоне одиграо 92 утакмице и постигао 22 гола. Следећа станица била му је Грчка.

У земљи Хелена први тренер му је био Србин, бивши стратег Црвене звезде Ратко Достанић. Реч је о клубу Верија у ком се Бен задржао две сезоне. Био је више него ефикасан, постигао је 25 голова и имао је 13 асистенција. То је била препорука да се пресели у највећи грчки клуб Олимпијакос. Ипак, у Пиреју места за момка са Коморских острва није било. Прво је послат на позајмицу у Левадијакос за који је 12 утакмица постигао два гола, а онда је 2016. године прешао код Владана Милојевића у Паниониос и био један од најзаслужнијих за повратак Атињана на европску сцену. На 34 утакмице постигао је девет голова.

Лета 2017. је добио шансу у првом тиму Олимпијакоса али ипак није се наиграо у дресу Атињана. Наступио је у тек две утакмице грчког првенства, исто толико у Купу, док је у квалификацијама за Лигу шампиона играо четири пута, а у групи две утакмице. Постигао је укупно два гола, оба против Партизана у Београду, у квалификацијама за Лигу шампиона. У јануару 2018. потписао је уговор са Црвеном звездом.

Даље...