Viasat History

С Википедије, слободне енциклопедије
Вајасат хистори
Типтелевизијска мрежа
ЗемљаШведска
ДоступностСредња Европа
Источна Европа
Русија
Заједница независних држава
Оснивање1. новембар 2004. год.; пре 19 година (2004-11-01)
СедиштеЛондон, Уједињено Краљевство
ВласникViasat World LTD
Формат слике1080i (HDTV)
Мрежне
афилијације
Веб-сајтwww.viasatworld.com/brands/viasat-history

Вајасат хистори (енгл. Viasat History) претплатнички je ТВ канал у власништву шведске медијске компаније Viasat World LTD. Канал емитује историјске серије из целог света са фокусом на антички свет, историјску драму, краљевску историју, историју путовања и верску историју. Вајасат хистори је 24-часовни канал који емитује програм у средњој и источној Европи, Русији и Заједници независних држава.

Са седиштем у Лондону, канал је почео да се емитује у скандинавским земљама и након неколико година проширио се на многа источноевропска тржишта и балтичке земље са титловима.

Вајасат хистори ко−продуцира и набавља садржај од међународних дистрибутера и продукцијских кућа.

Од 2012. године, Вајасат хистори заједно са сестринским каналима Viasat Explore и Viasat Nature се емитују у ХД формату заједно са СД фидом на Вајасат сателитској платформи.

Неке од емисија које се приказују су Разоткривање блага, Религијски ратови, Мапе убиства, Мистерије у музеју, Келти: крв, челик и жртва, Египатске гробнице: највећа мисија, Последње путовање Викинга, Дух из неолита, Необична открића, Сјајни проналасци и многе друге.

Види још[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]