Viasat Explore

С Википедије, слободне енциклопедије
Вајасат експлор
Типтелевизијска мрежа
ЗемљаШведска
ДоступностСредња Европа
Источна Европа
Русија
Заједница независних држава
Оснивање6. јануар 2002. год.; пре 22 године (2002-01-06)
СедиштеЛондон, Уједињено Краљевство
ВласникViasat World LTD
Бивша именаViasat Explorer (2002−2014)
Формат слике1080i (HDTV)
Мрежне
афилијације
Веб-сајтwww.viasatworld.com/brands/viasat-explore/

Вајасат експлор (енгл. Viasat Explore) претплатнички je ТВ канал у власништву шведске медијске компаније Viasat World LTD. Канал се фокусира на пецање, авантуру, мушкарце на послу и инжењеринг. Вајасат експлор је 24-часовни канал који емитује програм у средњој и источној Европи, Русији и Заједници независних држава.

Са седиштем у Лондону, канал је почео да се емитује у скандинавским земљама и након неколико година проширио се на многа источноевропска тржишта и балтичке земље са титловима.

Услуга је покренута у јануару 2002. као Вајасат експлорер у Шведској, Данској, Норвешкој и Финској. 1. новембра 2003. проширио се на Украјину, Русију, Казахстан, Естонију, Летонију, Литванију, Молдавију, Белорусију, Мађарску, Пољску, Румунију и Бугарску. 2006. године, сви српски кабловски оператери и њихова сателитска платформа Тотал ТВ су почели са емитовањем канала.

Вајасат експлор ко−продуцира и набавља садржај од међународних дистрибутера и продукцијских кућа.

Од 2012. године, Вајасат екплорер заједно са сестринским каналима Viasat History и Viasat Nature се емитују у ХД формату заједно са СД фидом на Вајасат сателитској платформи. Канал је ребрендиран у Вајасат експлор 29. априла 2014. године, добијајући нови пакет идентитета и логотип и избацивши слово „X“ са свог логотипа у главни „Е“.

Неке од емисија које се приказују су Речна чудовишта, Аустралијски ловци на јастоге, Аустралијски ловци на злато, Сређивање старих аутомобила, Помоћ на путу, Највеће градитељске грешке, Грађење дивова, Гаража: Последња станица, Зелена грозница, Камионџије из удаљених територија и многе друге.

Види још[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]