Џулија Мајклс

С Википедије, слободне енциклопедије
Џулија Мајклс
Мајклсова у новембру 2017.
Лични подаци
Име по рођењуЏулија Кавасос
Датум рођења(1993-11-13)13. новембар 1993.(30 год.)
Место рођењаДавенпорт, Ајова, САД
Занимањепевачица, текстописац
Музички рад
Активни период2010—данас
Жанрпоп, денс
Издавачке кућеРепаблик рекордс, Јуниверсал мјузик груп
Остало
Веб-сајтwww.juliamichaelsofficial.com

Џулија Кавасос (енгл. Julia Cavassos; Давенпорт, 13. новембар 1993), познатија под уметничким именом Џулија Мајклс (енгл. Julia Michaels), америчка је певачица и текстописац из Ајове. У тинејџерским годинама је почела са извођењем а касније и са писањем песама које су биле за друге високо профилабилне уметнике као што су Селена Гомез, Деми Ловато, Хејли Стајнфелд, Гвен Стефани. Мајклсова је потписала уговор са Репаблик рекордсом и тада је издала свој деби соло сингл 2017, Issues — песма која је била на броју 11 Билборд хот 100 листе у Сједињеним Државама. 2× је платинасто сертификована од Америчког удружења дискографских кућа (RIAA) по изласку деби албума Nervous System.[1][2]

Биографија[уреди | уреди извор]

Детињство, младост и писање песама[уреди | уреди извор]

Џулија Кавасос је рођена у Давенпорту (Ајова), али се преселила у Санта Монику (Калифорнија) — северно од Лос Анђелеса, са својом породицом — укључујући старију сестру Џејден која је такође текстописац. Њен отац, Хуан Мануел Кавасос, Порториканац је и променио је име у Џон Мајклс да би наставио са глумачком каријером. Почела је да пише када је имала 12. година. У касним тинејџерским годинама, упознала је текстописце Џолан Беле и Линди Робинс, са којима је написала Fire Starter за Деми Ловато и Miss Movin' On за Фифт хармони.

Мајклсова је рекла да су јој инспирација Фиона Епл, Лиса Мичел, Лаура Марлинг, Миси Хигинс, Парамор, Џулијет Симс, Сара Бласко и Д Фреј.

Мајклсова је писала у Холивудским поп круговима од своје 16. године. Када је имала 19, упознала је текстописца Џастина Трантера са којим често сарађује. Заједно са норвешким музичарем Кајгом извела је песму Carry Me на церемонији затварања Летњих олимпијских игара 2016. у Рио де Жанеиру (Бразил).

2017—данас: Певачка соло каријера[уреди | уреди извор]

Јануара 2017. године, Мајклсова је издала свој први соло сингл, Issues. „То је први пут да сам написала песму која личи много на мене и нисам могла да замислим никога другог да је пева”, изјавила је. Према Мајклсовој, многи велики уметници су се борили за песму, али она је задржала за себе.

Априла 2017, Мајклсина нова песма How Do We Get Back to Love је премијерно емитована на Ејч-Би-Оуу у серији Девојке.

Њен ЕП Nervous System је пуштен у продају 28. јула 2017. године. Други сингл Uh Huh је објавила 2. јуна 2017. године.

Дискографија[уреди | уреди извор]

ЕП[уреди | уреди извор]

  • Nervous System (2017)

Награде и номинације[уреди | уреди извор]

Музичка награда Билборд[уреди | уреди извор]

Билборд јој је доделио музичку награду у за комерцијално извођење у Сједињеним Државама, на основу рекорда на табелама објављеним у овом магазину. Мајклсова је имала и једну номинацију.

Видео музичка награда МТВ[уреди | уреди извор]

МТВ награда је основана 1984. године за доделу награда за музичке спотове сваке године. Мајклсова има једну номинацију на чекању.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]