Бошкић

С Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Бошкић
Прво прик.Државни посао (прво спомињање)
Државни посао (Прво појављивање)
ИзмислиоДејан Ћирјаковић
ТумачДејан Ћирјаковић
Информације
НадимакБошкић, Бошко, Боћо, Боле, Бобо, Дебилко, Дебилко Малени, Балавац (безобразни), Главоња, Тупсон, Јоле (надимак од Жике)
Полмушки
Занимањезаменик помоћника главног архиватора
ПородицаТата Бошкић, Мама Бошкић (Мамичка), Брат Бошкић
НационалностСрбин (Војвођанин)
ПребивалиштеНови Сад

Бошкић је измишљени лик који се појављује у серијалу Државни посао.[1]

Детињство[уреди | уреди извор]

Бошкић је рођен у Новом Саду и једини је у канцеларији који је рођени Новосађанин (Торбица је рођен у Босни, а Чварков, иако Војвођанин, у Тителу). Одрастао је са Мамичком, Тата Бошкићем и старијим братом. Његов отац је био генерал-мајор ДБ, самим тим учесник бројних комбинација још у старој Југославији. Од самог детињства показивао је да је "неталентованији" и глупљи од брата.

Запослење[уреди | уреди извор]

Бошкићев први посао је уједно државни посао. Док је његов брат био у владајућој партији нашао му је посао у канцеларији једног државног предузећа. Бошкић је константно незадовољан својим послом, сањајући бољи и живећи у уверењу да је рођен за већа дела.

Љубавни живот[уреди | уреди извор]

Бошкићев љубавни живот је често предмет подсмевања. У почетку је имао девојку коју је упознао на летовању у Цавтату, а контакт је одржавао преко интернета, Немицу много старију од њега, Сабине. Његов највећи љубавни интерес је Магда, секретарица генералног Добросављева касније и Добромирова. Поред ње, имао је пар кратких веза (са Ванесом, девојком коју је упознао у граду, и дебелом Вукосавом, колегиницом са спрата изнад). Бошкићу је мама нашла на скијању девојку Ању, с којом се касније оженио и добио сина. Надређени га често провоцирају да је свезан, па су јавили мама Мили да га и она провоцира.

Карактер лика[уреди | уреди извор]

Бошкић репрезентује младе у Војводини. Он је прозападно оријентисан, врло модерних схватања и због тога се често сукобљава са колегама. Важи за "најспоријег" и најпоштенијег у канцеларији, јер често бива насамарен од стране двојице старијих колега. Чварков га често провоцира како је био са Мамичком пре него што се удала за Тату Бошкића. Пореклом је из села Доња Краварица код Ариља.

Он сања боље запослење, већу плату и Магду. Разуме се у рачунаре и залаже се за дигитализацију предузећа.

Референце[уреди | уреди извор]