Википедија:Википројекат ДОНМАП/Фотографије Борислава Пекића

С Википедије, слободне енциклопедије
Обавезно прочитати! Ауторска права Текст дозволе Успешне акције Контакт

У априлу 2012. године, ступили смо у контакт са супругом српског писца Борислава Пекића, Љиљаном Пекић, која је желела да допуни чланак о свом супругу, и сарађујући с њом, дошли смо на идеју да је питамо да ли би желела да нам поклони неку фотографију г. Пекића, с обзиром да смо имали само једну, али са врло сумњивом лиценцом која је касније због тога била и обрисана с Оставе. Гђа Пекић нам је радо изашла у сусрет, и након краће комуникације путем имејла, послали смо на Оставу око тридесетак слика из личне архиве гђе Пекић, од којих су неке фотографије изузетно важне јер приказују неке битне историјске моменте у којима је учествовао г. Пекић.

Међутим, ова сарадња је премашила сва наша очекивања: гђа Пекић нам је такође помогла да остваримо први ГЛАМ пројекат: Поште Србије су уступиле Википедији серију поштанских маркица „Великани српске књижевности“, на којима се могу наћи, поред Борислава Пекића, и књижевници као што су Иво Андрић, Данило Киш, Милош Црњански, Борисав Станковић, Бранислав Нушић, Меша Селимовић и Лаза Костић.

Овом приликом захваљујемо се још једном гђи Пекић на великодушности и помоћи. Фотографије Борислава Пекића доступне су на Викимедијиној Остави.

Успешне акције донације