Корисник:StefanMladenovic98/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Anderson Varežao
Лични подаци
Пуно име Anderson Franka Varežao (port. Anderson França Varejão)
Датум рођења 28. Septembar 1982. (34god)
Место рођења Kolatina, Brazil,
Држављанство  Brazil
Висина 2,11 m
Информације о каријери
Тренутни клуб Golden Stejt Voriorsi
Број 18
Про каријера 1998
Позиција krilni centar/centar
Јуниорска каријера
Године Клуб
1998—2002
2002—2004
2004—2016
2016
Franka
Barselona
Klivlend kavalirsi
Golden Stejt Voriorsi

Андерсон Варежао (порт. Андерсон Варејãо, Колатина, 28. септембар 1982.) је професионални бразилски кошаркаш. Сада је члан кошаркашког клуба Голден Стејт Вориорси (НБА). Игра на позицији крилног центра/центар.

Каријера[уреди | уреди извор]

НБА каријера[уреди | уреди извор]

Андерсон Варежао одрекао се прстена НБА првака који му је Кливленд хтео дати, из разлога што је други део сезоне играо у редовима Голден Стејт Вориорса. Занимљиво је то што је Варежао прешао у редове Вориорса тек усред сезоне, након што је одиграо 31 утакмицу за Кливленде. Због тога му је требао припасти прстен који добијају освајачи НБА титуле, но он је одлучио захвалити се Кливленду и одбио га. Сасвим разумљива одлука, с обзиром да је био поражен у великом финалу и било би бизарно да добије прстен[1]. За Варежаа наравно није све изгубљено, јер доласком Дуранта у Голден Стејт Вариорсе овај играч постаје главни фаворит за освајање наслова следеће сезоне, па би се Бразилац коначно могао докопати титуле која му измиче посљедњих година.

Варежао није био у стању да игра на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Кошаркаш Вориорса због проблема са леђима није био у могућности да у домовини, на највећој светској смотри спорта, брани боје националног тима[2].

Уместо Варежаа, Мањано је позвао центра Чикаго Булса, Кристиана Фелисиа.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Варежао се одриче прстена НБА првака”. http://thebiglead.com/. Приступљено 21. 1. 2017.  Спољашња веза у |work= (помоћ)
  2. ^ „Варежао не игра у Рију”. http://mondo.rs/. Приступљено 21. 1. 2017.  Спољашња веза у |work= (помоћ)