Пређи на садржај

Краљевска артиљеријска касарна

С Википедије, слободне енциклопедије
Краљевска артиљеријска касарна
Royal Artillery Barracks

Главна зграда Краљевске артиљеријске касарне 2005.
Информације
Локација Уједињено Краљевство Лондон, Уједињено Краљевство
Координате 51° 29′ 12″ N 0° 03′ 37″ E / 51.48667° С; 0.06028° И / 51.48667; 0.06028
Статус Управна зграда
Управљање Британско министарство одбране

Краљевска артиљеријска касарна (енгл. Royal Artillery Barracks) представља некадашњи дом Британског Краљевског артиљеријског пука, а данас је једно од главних средишта Министарства одбране Уједињеног Краљевства. Налазе се у општини Гринич, у кварту Вулиџ, у источном делу Лондона (Уједињено Краљевство). Главна зграда је позната по својој џорџијанској фасади, а сама касарна има највећи парадни трг тог типа у држави.

Касарна је грађена између 1776. и 1802. године.

Летње олимпијске игре 2012.

[уреди | уреди извор]
Главне бараке

За време Летњих олимпијских игара 2012. у оквиру овог објекта ће се одржавати сва такмичења у стрељаштву (укључујући и стрељачке дисциплине модерног петобоја). За те потребе на тргу испред касарне су подигнута три монтажна затворена стрелишта која су са спољашње стране пресвучена са преко 18.000 м² ПВЦ материјала који стрелиштима даје јединствен изглед. У привременим дворанама одржават ће се такмичења у стрељаштву малокалибарским оружјем, док ће се дисциплине трап и скит одржавати на стрелиштима на отвореном.

Крај сваког стрелишта су постављене монтажне трибине за гледаоце. Постављање стрелишта започело је почетком 2011, а окончано је у јануару 2012. године. Одмах после игара стрелишта ће бити уклоњена и премештена на друге дестинације.

Референце

[уреди | уреди извор]

Спољашње везе

[уреди | уреди извор]