Међу Моравама пут

С Википедије, слободне енциклопедије
АуторМилан Обрадовић
Жанр / врста делапутопис
Издавање
Издавање2019: Народна библиотека „Др Ђорђе Натошевић” (српски)
Број страница83
Тип медијаштампани, тврди повез
Класификација
ISBN?978-86-80643-40-3
Спољашње везе
Веб-сајтhttp://www.fb.com/drmilanobradovic

Међу Моравама пут је путописна књига Милана Обрадовића у издању Народне библиотеке „Др Ђорђе Натошевић” у Инђији, објављена 2019. године[1]. Ова поема говори о догодовштинама које отац и деца доживљавају на њиховом вишедневном путовању бициклом, стазама Светих Ћирила и Методија, између северне и Јужне Мораве[2].

Писац овог путописа за Глас Српске каже да путопис „из­ви­ре из раз­го­во­ра оца с тро­је де­це, кроз пи­та­ња и од­го­во­ре, све да­ће и не­да­ће, зго­де и не­зго­де, ис­пу­ње­не јед­ном ве­ли­ком ра­до­шћу по­ни­клој из за­јед­ни­ча­ре­ња у при­ро­ди, под Бож­јим окри­љем”[3].

Протојереј-ставрофор Војислав Билбија у рецензији књиге наводи: „Господу слава и хвала да се појавила овако топла и мила лектира. Међу Моравама пут је прекрасна прича љубави родитеља и дјеце кроз њихово путовање пуно романтичних догодовштина, обогаћена објашњењем дивних ријечи, оригиналних илустрација, а све то је изашло из срца и душе аутора”[4]. Књижевница и рецензент ове књиге Љиљана Дугалић написала је чланак о овом путопису у часопису Православље (странице 42 и 43) под насловом „Необично путовање””[5].

О овом, а и многим путовањима бициклом са својом децом, са стотине и стотине пређених километара, из којих ће нићи неке нове приче и путописи, аутор прича у емисији Дионис, на Другом програму Радио Београда[6]

Отац је седморо деце, научник (доктор физике), а ово је његова прва књига[7].

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „mikroknjiga.rs”. Приступљено 9. 4. 2020. 
  2. ^ „"Међу Моравама пут". Приступљено 9. 4. 2020. 
  3. ^ „glassrpske.com”. Приступљено 9. 11. 2020. 
  4. ^ „bibliotekaindjija.rs”. Приступљено 9. 4. 2020. 
  5. ^ „Часопис „Православље. Приступљено 9. 4. 2020. 
  6. ^ „Дионис, Радио Београд 2”. Приступљено 9. 4. 2020. 
  7. ^ „Ауторова Линктин страница”. Приступљено 9. 4. 2020. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]