Немачке железнице

Из Википедије, слободне енциклопедије
Deutsche Bahn AG
Лого компаније
Врста компаније: дионичарско друштво
Основана: 1. јануар 1994[1]
Седиште: Берлин
Застава Немачке Немачка
Привредна грана: Транспорт, логистика
Промет: 31,309 милијарди евра[2]
Број запослених: 237 200[2]
www.deutschebahn.com

Немачка железница АГ (Deutsche Bahn AG (DB)) је немачка железничка компанија основана 1994. године. Настала је спајањем две немачке државне железничке компаније - западнонемачких железница (Deutsche Bundesbahn) и источнонемачког (ДДР) железничког предузећа (Deutsche Reichsbahn). Себе означава као другу по величини транспортну компанију света и као највећу европску железничку компанију. Налази се у власништву немачке државе. У поља њеног деловања спадају поред превоза путника и робе железницом, и изградња и одржавање железничке инфраструктуре.

Ова компанија је структурисана као концерн и поседује преко 500 зависних сестринских предузећа.[3] Ова компанија у области шинског саобраћаја, остварује преко половине свог укупног промета. У осталим областима - транспортом, логистичким и другим услужним делатностима, остварује другу половину свог оперативног промета.

Централа компаније је неко време била лоцирана у Франкфурту. Године 2000. се пребацује у нову зграду (BahnTower) у Берлину, али развојно и друга централна одељења остају и даље у филијали у Франкфурту.

Основни капитал компаније износи 2,15 милијарди евра који је подељен на 430 милиона акција које се налазе у власништву немачке државе.[4]

На основу таквих имовинских односа се ова компанија може назвати „приватно организовано државно предузеће". Године 2006. је остварена добит од 1,68 милијарди евра.[5] Дио својих прихода, компанија остварује путем уговора са јавним установама и организацијама. Одржавање и изградња железничке инфраструктуре је посебно регулисано.

Удио железнице у укупном транспорту Немачке. Извор: Министарство саобраћаја[6]
Удио железнице у путничком саобраћају Немачке – Извор: Министарство саобраћаја[6] и Завод за статистику Немачке


Сарадња са авио-превозницима[уреди]

У заједници са American Airlines-ом, Emirates-ом и Lufthansa-ом, „Немачке железнице“ превози робу и путнике између Франкфуртског међународног аеродорма и Бона, Келна, Диселдорфа, Фрајбурга, Хамбурга, Хановера, Манхајма, Минхена, Нирнберга и Штутгарта. Ознака „Немачке железнице“ је 2А.

Власничка структура[уреди]

„Немачке железнице“ а. д. је у власништву Савезне Владе Немачке.

Види још[уреди]

Референце[уреди]

  1. ^ Claudia Panke: Privatisierungsfolgenmanagement im Personalbereich am Beispiel der Deutschen Bahn AG. pp. 60. ISBN 978-3-428-11709-3.
  2. ^ а б Deutsche Bahn AG: Daten und Fakten Geschäftsjahr 2007.
  3. ^ Годишња брошура 2008 S. 19, Приступљено 15. 4. 2013.
  4. ^ Пословни извештај из 2005. године март 2006, с. 178
  5. ^ Медорн: Муштерије ће профитирати од изласка немачких железница на берзу, Приступљено 15. 4. 2013.
  6. ^ а б Министарство саобраћаја Немачке: „Саобраћај у бројевима“

Спољашње везе[уреди]

Викиостава
Викимедијина остава има још мултимедијалних датотека везаних за: Немачке железнице