Очарани славом

С Википедије, слободне енциклопедије
Очарани славом
Жанрдрама
ТворацБарбара Џоунс Ени Дејанг
РежијаМајкл Гросман
СценариоБарбара Џоунс
ПродуцентМајкл Гросман
Главне улогеСтерлинг Најт, Данијел Кампбел
МузикаДејвид Лоренс
Продуцентска
кућа
Волт Дизни
Година2010.
Трајање80 минута
ЗемљаСАД
Језикенглески

Очарани славом (енгл. Starstruck) је амерички тинејџерски драмски мјузикл из 2010. године. Главне улоге тумаче Стерлинг Најт и Данијел Кампбел. Премијера филма била је на Дизни каналу 14. фебруара 2010. године. Филм је снимљен у Лос Анђелесу, у Калифорнији.[1]

Радња[уреди | уреди извор]

Тинејџерку из Каламазуа, у држави Мичиген, Џесику Олсон нервира опсесија њене старије сестре Саре тинејџерским поп идолом Кристофером Вајлдом, и несрећна је што је њен пролећни распуст протекао у посети својој баки у Холивуду, у Калифорнији. Још више је незадовољна Сариним плановима да је води са собом да уходи Кристофера. У међувремену, иза кулиса славне личности, Кристофер је стекао репутацију „размажене звезде“ који се често свађа са папарацима. Он је на ивици склапања филмског уговора, упркос оклевању редитеља да му да улогу због његове репутације. Како би доказао да озбиљно жели улогу, Кристофер пристане да неко време остане ван таблоида.

Сара убеђује Џесику да се искраде са њом како би упала на рођенданску забаву Кристоферове девојке, познатог модела Алексис Бендер, на којој би Кристофер требало да наступи. Док Кристофер покушава да се искраде са журке како би избегао новинаре, случајно удара Џесику излазним вратима док је она у потрази за Саром у гомили. Одводи Џесику у болницу да се увери да није задобила потрес мозга, а затим са њом одлази у своју вилу на Беверли Хилсу како би могао да наступа пред редитељем, након чега је враћа кући. Џесика дозвољава Кристоферу да преспава у гаражи њене баке преко ноћи, да би се сакрио од папараца који су их пратили. Следећег дана Сара доводи Џесику у Малибу у нади да ће тамо пронаћи Кристофера. Џесика препознаје прерушеног Кристофера на плажи и прилази му, а потом су приморани да брзо изађу са плаже када стигну папараци. Када коначно побегну, Кристофер води Џесику кроз знаменитости Лос Анђелеса.

Док су покушавали да се врате у Малибу, поново их примећују папараци, али успевају да их избегну, при чему су изгубили аутомобил Џесикине баке у живом песку. Док се враћају у Малибу, упадају у расправу након што Џесика говори да је Кристофер површан. На крају, Кристофер јој говори како је уживао у њиховом дружењу, јер га је ценила због карактера, а не због славе. На крају се враћају на плажу, где се замало пољубе. Кристофер схвата да би могао да буде препознат и успаничи се. Он каже Џесики да више никада не могу разговарати и да нико не може да сазнати шта се догодило између њих тог дана. Сломљеног срца и љутита, Џесика се врати кући у Каламазу са породицом. Алексис сазна за Џесику и раскине са Кристофером.

Кристофер касније сазнаје да су папараци документовали његову и Џесикину везу, а менаџери су га убедили да лаже и каже да је она била само обожаватељка. У међувремену, док Џесику јуре папараци у њеној кући у Каламазу, она гледа Кристофера како говори водитељу током емисије да никада није упознао Џесику. Бесна због начина на који су медији приморали Кристофера да потисне своје право лице, она се суочава са папарацима и прекори их због њихове дехуманизације и објективизације славних. Џесика тада постаје озлоглашена по томе што је наводно лагала да је упознала Кристофера. Кристоферов најбољи пријатељ Стаби га охрабрује да доноси сопствене изборе. Кристофер тада одбија улогу у филму и отпушта своје родитеље са позиције менаџера.

Улоге[уреди | уреди извор]

Утисци[уреди | уреди извор]

Премијера филма је привукла 6 милиона гледалаца, прва која је дебитовала у недељу увече, поставши најгледанија премијера оригиналног филма у фебруару у више категорија.[2] Ово представља највећи број гледалаца Дизни канала у том временском периоду међу тинејџерима (2,3 милиона), и други по броју гледалаца (6 милиона) и децe од 7 до 11 година (2,4 милиона), одмах након Средњошколског мјузикла 2. Било је 987.000 гледалаца када је премијерно приказан у Великој Британији и Ирској 14. маја 2010. године.[3]

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Production Has Begun on DCOM “Starstruck” : Disney Society - Disney Society: for fans of Disney television programs and movies. Catch up on what you missed and find out what\'s coming up next in this dynamic community.”. web.archive.org. 2009-10-01. Архивирано из оригинала 01. 10. 2009. г. Приступљено 2023-07-25. 
  2. ^ „Disney’s “Starstruck” Shines in Debut With 6.0 Million Viewers | TV By The Numbers by zap2it.com”. web.archive.org. 2016-08-29. Архивирано из оригинала 29. 08. 2016. г. Приступљено 2023-07-30. 
  3. ^ „BARB”. Архивирано из оригинала 2013-01-13. г. Приступљено 2023-07-30. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]