Разговор:Артемије Радосављевић

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Допуна[уреди]

Можда би требало додати нову информацију:


Свети Архијерејски Сабор СПЦ је, на заседању од 26. априла до 5 маја, донео одлуку у којој се каже:

"Размотривши укупно стање и немиле појаве, као и канонску одговорност епископа Артемија за њих, а посебно за крајње деструктивно, канонски и морално неприхвативо деловање једног броја његових блиских сарадника, Сабор је њега, већином гласова, трајно разрешио дужности епархијског архијереја и ставио га на располагање Цркви у статусу умировљеног епископа, а за администратора упражњене Епархије рашко-призренске, до избора новог дијецезана, поставио - практично оставио - досадашњег администратора, умировљеног Епископа захумско-херцеговачког Атанасија." /http://spc.rs/sr/saopstenje_za_javnost_svetog_arhijerejskog_sabora_0/

Овим је привремено разрешење Епископа Артемија постало трајно

— Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 79.101.131.40 (разговордоприноси)

Promena naziva članka[уреди]

Ako je na članku Dušan Davidović bivšem Episkopu Damaskinu vraćeno svetovno ime neka to bude urađeno i ovde Artemiju tako da se njeogv članak zove Marko Radosavljević. --109.93.189.180 (разговор) 19:10, 15. март 2013. (CET)

  • Артемије је враћен у ред монаха, а Дамаскину је одузет монашки чин и враћен је у ред световних лица (лаика), тако да се оба чланка исправно зову. --Ђорђе Стакић (р) 14:57, 27. март 2013. (CET)

Ipak bi trebalo pisati "Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Др Артемије" ,jer je nekanonski svrgnut sa episkopskog trona.I jos bi ovde trebalo dosta ispravnu u tekstu jer ima dosta grubig,neprilicnih,zavidljivih reci,kao i laznih.Trebalo bi zaista napisati njegovu biogragiju! Luka2125 (разговор) 09:29, 13. јануар 2018. (CET)

Коментар чланка (цензурисан)[уреди]

Овакав какав је, текст чланка је пристрасан, будаласт и неумесан за Википедију.

Његовој преосвећености владики Артемијуњегов легитимни и канонски и даље потпуно валидан владичански чин и даље признају бар четири владике православних цркава са којима СПЦ саслужује (Грчке, Синајске, Свете Горе и Александријске). О томе се, међутим, у тексту не говори. — Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 109.245.64.110 (разговордоприноси)

Links[уреди]

--Sergius-eu (разговор) 00:53, 20. септембар 2014. (CEST)

Човек под овим именом више не постоји. Од данас је Марко Радосављевић.--Drazetad (разговор) 18:47, 29. мај 2015. (CEST)