Репрезентација Лихтенштајна у хокеју на леду

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Лихтенштајн
Лого СХЛ Лихтенштајна.jpg
Савез Савез хокеја на леду Лихтенштајна
ИИХФ шифра LIE
Прва међународна утакмица
Застава Луксембурга Луксембург 7:1 Лихтенштајн Лихтенштајн
(Кокелшејер, Луксембург; 26. април 2003.)
Највећа победа
Највећи пораз
Застава Луксембурга Луксембург 7:1 Лихтенштајн Лихтенштајн
(Кокелшејер, Луксембург; 26. април 2003.)

Хокејашка репрезентација Лихтенштајна је репрезентација у хокеју на леду која на међународној сцени представља Кнежевину Лихтенштајн.

Репрезентација делује под патронатом Савеза хокеја на леду Лихтенштајна који је придружени члан Међународне хокејашке федерације (ИИХФ) од 4. октобра 2001. године.

Историјат[уреди]

Прву међународну утакмицу селекција Лихтенштајна одиграла је 26. априла 2003. у Кокелшејеру (Луксембург) против изабране селекције Луксембурга. Лихтенштајнци, чију репрезентацију су чинили углавном аматерски играчи, су изгубили тај сусрет са 1:7. Пре те утакмице репрезентација је одиграла и пријатељски меч са јуниорском екипом аустријског ЕХЦ Фелдкирка (и изгубили са 0:25).

Другу, и последњу међународну утакмицу одиграли су 10. марта 2007. такође против Луксембурга. Утакмица је играна у швајцарском Виднау, а екипа Луксембурга забележила је и други пораз, овај пут са 2:4.

Биланс са другим репрезентацијама[уреди]

У таблици испод се налази историјат играња против других репрезентација (укључује службене утакмице на светским првенствима и олимпијским играма).[1] Закључно са крајем 2013. године.

Репрезентација Ут Поб Н Пор ГД ГП ГР
Застава Луксембурга Луксембург 2 0 0 2 3 11 -8

Види још[уреди]

Референце[уреди]

Спољашње везе[уреди]