Рода (ваздухопловна једрилица)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Рода
BAM-37-Jastreb Roda.jpg
Опште
Намена школска једрилица
Земља порекла  СФРЈ
Произвођач ВТРЗ Јастреб

Рода је двоседа једрилица за основну обуку мешовите конструкције која се производила у ВТРЗ Јастреб у Земуну.

Развој[уреди]

По завршетку Другог светског рата војни врх Југословенcке армије поставио је захтев да Југославија у сваком тренутку мора да има најмање 3.000 спортских пилота који би се у случају рата могли брзо преобучили за борбене пилоте. У том циљу вршена је велика пропаганда и улагање у развој ваздухопловног спорта, првенствено јериличарства. Међутим, главни проблем био је спора једриличарска обука која се заснивала на клизачима и скупим двоседим и једноседим једрилицама.

Уочавајући потребу за модернизацијом система обуке пилота-једриличара инжењер Иво Шоштарић је 1951. године на своју иницијативу конструисао двоседу једрилицу за почетну обуку - Рода. Њена појава означила је својеврсну револуцију у односу на дотадашњи систем обуке јер је омогућавала да се за исто време број обучених пилота утростручи уз знатно мање трошкове летења.

Захваљујући врло једноставној конструкцији произвођена је у великим серијама током 1951. и 1952. године, највише у ВТРЗ „Јастреб” у Земуну и представља прву нашу серијски грађену двоседу једрилицу.Производила се и у 21. мају у Скопљу, у ППТ, у Загребу и Новом Саду. Током маја 1954. појавила се варијанта са новом кабином направљеном од металних цеви пресвучених платном и са ветробраном испред предњег пилота. Са леве стране трупа била су врата дуж обе кабине. На овај начин знатно су побољшане летне карактеристике једрилице као и квалитет и удобност обуке.

Иако је шездесетих година потиснута савременијим двоседим једрилицама, она представаља не само значајан путоказ у ком правцу треба да се одвија обука како би се омасовио ваздухопловни спорт, већ је и сведочанство о напредном развоју мисли једриличарске обуке код нас.

Коришћење[уреди]

Види још[уреди]

Извори[уреди]

  • Садржај овог чланка је једним делом или у целости преузет са Музеја ваздухопловства Београд. Носилац ауторских права над материјалом је дао дозволу да се исти објави под слободном лиценцом. Доказ о томе се налази на OTRS систему, а број тикета са конкретном дозволом је 2009082810052656.