Списак ликова цртане серије Сирене

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Mermaidcast2.jpg

Сирене (енгл. Mermaid Melody), је јапанска анимирана серија коју је написала Мићико Јокоте, са сликом Пинк Ханамори. Има две сезоне. Анимирана серија је у продукцији TV Aichi. Прва сезона, која се састоји од 52 епизоде, је приказана на ТВ Токију од 5. априла 2003. године до 27. марта 2004 године. У Србији је приказивана на Ултра ТВ, Хепи ТВ и РТРС. Прича говори о седам принцеза сирена чији је задатак да победе зле силе и уз помоћ њихових бисера оживе богињу мора, Аква Реџину. Поред тога прича говори о љубави између сирена и људи и да ли је она могућа. Код нас је серија веома популарна, а и мала деца често певају песме принцеза сирена.

Принцезе сирене[уреди]

У мору постоје седам краљевстава. То су: краљевство Северног Пацифика, краљевство Јужног Пацифика, краљевсто Северног Атлантског океана, краљевство Јужног Атлантског океана, краљевство Арктика, краљевство Антарктика и краљевсто Индијског океана. Свако краљевство има своју принцезу сирену, а свака принцеза сирена свој бисер. Када бисер ставе у своје микрофоне њихово певање добија моћ да поразе зло.

Луција Нанами

Луција је принцеза сирена Северног Пацифика и носилац розе бисера.У потрази за њеним бисером Луциа је морала да предје у свет људи и да се из сирене претвори у девојцицу.Уколико открије свој прави идентитет претворице се у морску пену.То це јој посебно теско пасти када пронадје Каита и када јој он открије да има симпатије према њој,али да је заљубљен у сирену која му је спасила зивот пре седам година. Глас јој је дала Александра Ристовић

Хенон Хошо

Хенон је принцеза сирена Јужног Атлантика и носилац плавог бисера.За разлику од Луцие,Хенон је из мора побегла приликом напада злих вила које су унистиле њено краљевство.Луциу је упознала првог дана у сколи и од тог тренутка њих две постају најбоље другарице.Хенон је врло зенствена и обозава да иде у куповину.Поред тога обозава сминкање.Заљубљена је у њиховог наставника Тара Мицукиа. Глас јој је дала Јелена Ђорђевић.

Рина Тоин

Рина је принцеза сирена Северног Атлантика и носилац зеленог бисера.Изузетно је лепа,али и врло тајанствена.Никако не мозе да заборави тренутак када је Гаиде унистио њен дом и заробио њену другарицу Ноел.Врло добро се слазе са Луциом и Хенон иако има зрелије размисљање и јаци карактер од њих две. Глас јој је позајмила Андријана Тасић.

Ноел Аиро

Ноел је принцеза сирена Арктика и носилац тамно-плавог бисера.Она и Карен су сестре близнакиње,али се никада нису упознале јер су родјење на разлицитим половима Земље-једна на северном,а друга на јузном полу.Ноел је сталозена,не зна и бризна особа која се зртвовала и помогла Рини да побегне приликом напада на њено краљевство,тако да је веци део зивота провела у тамници Гаидеовог замка. Глас јој је дала Јелена Стојиљковић.

Карен Аиро

Карен је принцеза сирена Антарктика и носилац љубичастог бисера.Она је младја од Ноел и супротног карактера од своје старије сестре.У поцетку је кривила Рину за Ноелино заробљавање,али када је схватила да није била у праву,одлуцује да потпуно сама пронадје и ослободи своју сестру.Иако се никада нису упознале Карен би све уцинила за Ноел. Глас јој је дала Александра Младеновић.

Коко Синари

Коко је принцеза сирена Јужног Пацифика и носилац зутог бисера.Она уме да буде верна и искрена другарица,али понекад у томе претерује.Ипак њена доброта,искреност,али и упорност успеле су да помогну много пута. Глас јој је дала Наташа Балог.

Сара Хикари

Сара је принцеза сирена Индијског океана и носилац нарандзастог бисера.Када је пре седам година цула лаз у вези своје љубави, претворила се у црну принцезу.У налету беса унистила је своје краљевство и послала огроман талас који је повредио Коко,али и унистио брод на којем се налазио Каито са родитељима.Она је најстарија принцеза сирена иако није моћнија од Луције.


Аква Реџина

Аква Реџина је богиња мора која сиренама мозе дати нове и моцније песме које це их уцинити сназнијим у борби против злих морских вила.За призивање Аква Редзине потребно је да сирене поседују свих седам магицних бисера.Медјутим и Гаиде је у потрази за бисерима и сиренама јер зели да унисти свет.То це му поци за руком,ако их први пронадје и призове богињу мора. Глас јој је дала Мариана Аранђеловић.

Сеира Хикари

Сеира је Сарина реинкарнација. Појављује се у другој сезони, након што при крају прве Сара умире током рушења Гаидеовог замка.

Након што су сестре црне лепотице омеле њено радјање, Луција добија задатак да сакупи делиће њене душе, побеђивајући Микела. Глас јој је дала Јелена Ђорђевић.

Непријатељи сирена[уреди]

Гаиде

Гаиде је увек обуцен у црну одецу.Он је водја злих морских вила које је сам створио.Његова једина зеља је да зароби све принцезе сирене како би се домогао магицних бисера и постао господар морског краљевства.Зле морске виле му слузе без поговора и врло цесто се мудјусобно такмице за његову наклоност.

Мрачне љубавнице

Мрачне љубавнице су четири зле виле под вођством Гаидеа. Служе му у нади да ће се заљубити у њих. Те четири виле су:Ерил, Изуре, Јури и Мариа. Мариа може да створи лед и да управља њиме. Јури је најмлађа зла вила. Свира клавир и њена музика блокира принцезе сирене. У почетку је била заљубљена у Гаидеа. Јури је наставила да га служи иако се касније заљубила у Хипа (у људској форми). Изуре је најстарија од свих злих вила. Има моћ да управља таласима и да од воде прави опасне змајеве. Ерил може да промјени изглед лица и боју гласа.

Сестре Црне Лепотице

Мими и Шеше су сестре Црне Лепотице. Оне су мачколике зле виле. На врху њихових репова налазе се микрофони. На њих утичу само неке песме сирена. Придружују се Гаидеу да би им он дао бисере Коко и Ноел. Шеше је старија сестра, а Мими млађа.

Микел

Микел личи на анђела и једини је негативац, који је покренуо личну освету против Принцеза Сирена, проучивши њихове односе са људима.Има јако слабо тело, краде Сеири душу и Каитова оба сећања да би се одржао у животу.

Лејди Бет

Она је Микелов "вампирски слуга". Својом песмом хипнотише жртву, да би је угризла док је ошамућена.

Лануа

Микелова слушкиња у облику лептира. Може се поделити на 12 мањих верзија себе и својом песмом натерати жртву да плеше до смрти.

Арара

Микелова слушкиња вила. Може певати две песме. Првом може натерати мушкарце да полуде за њом, а другом људе да нападну Сирене.

Остали ликови[уреди]

Каито Домото

Каито је Гаидеов брат, принц клана Патераса и дечак коме је Луција спасла живот, поверила свој бисер и заљубила се у њега. Он је заљубљен у Луцију, али у сиренској форми. На челу има знак који ствара велику светлост. У истом је одељењу у школи као и Луција. Много воли да сурфује. Веома је популаран међу девојкама.На крају цртане серије постају пар.

Хипо

Хипо је пингвин и Луцијин чувар. Може да се претвори у човека и створење које се зове Хипокампус. Има справу која може да тражи бисере и помаже сиренама.Он је заљубљен у једну од мрачних љубавница, а то је Јури.

Мадам Таки

Мадам Таки је пророчица, а у људском свету управница хотела "Бисер" у којем живе и раде Луција,Хенон,Рина и Никол.Она такодје прорице судбину ,али је ни једна од сирена не пита за услугу јер је њено прорицање углавном натацно.Њен вереник је доктор Сомегоро.

Никол

Никол је љубичаста сирена, а у свету људи, Луцијина старија сестра.Она је менадзер хотела. Заљубљена је у директора ресторана на плажи, господина Макија.

Таро Мицуки

Таро је наставник музичког и дечко принцезе сирене наранџастог бисера.Срео ју је када је био на музичкој академији у Индији. Свира клавир, а његова музика има моћ да привлачи сирене.

Господин Маки

Власник ресторана на плажи. Заљубљен у Никол.Имао је прије Никол једну дјевојку,која је преминула.

Масахиро Хамасаки

Син милионера. Воли бокс, вожњу мотора. Заљубљен у Рину.

Микару Амаги

Девојка која је спасила Каита из после несреће на Хавајима. Љубоморна на Луцију и даје све да придобије Каита за себе. Микелова друга половина, са такође слабим и болешљивим телом.

Споредни ликови[уреди]

Име Опис
Меру Сирена из Хенониг краљевства. Заљубљена је у Каита.
Аури Млада, несташна пророчица
Момо Розе делфин
Восуке Сакиа Шампион западног Јапана у сурфовању. Заљубљен је у Луцију.
Господин Маки Власник ресторана на плажи. Заљубљен је у Никол, као и она у њега.
Каитова тетка Сестра жене која је усвојила Каита
Макото Каитов рођак. Први сазнаје да је Луција сирена.
Даичи Каитов друг. Сурфер.
Кенго Каитов друг. Сурфер.
Јуја Ишибаши Модни креатор. Заљубљен у Рину.
Рихто Амаги Старији брат Микару. Диригент оркестра.
Нагиса Шираи Самоуверени дечко, заљубљен у Хенон.

Занимљивости[уреди]

  • Боја Хенониног бисера се често преводи као плава иако је енгл. Aqua pearl, што у ствари значи водени бисер
  • Аква Реџина (Aqua Regina) на италијанском значи краљица воде
  • Уместо Гаиде, у свету се говори и Гаито, Гакуто, Гакто...
  • Уместо Ерил, у свету се говори и Ериру
  • Уместо Изуре, у свету се говори и Изуру, Азуре, Азуле...
  • На јапанском Мими значи уши
  • Каренино и Ноелино презиме Аиро (енг. Aiiro) на јапанском значи индиго
  • Уместо Никол, у свету се говори и Никора, чак јој се додаје и презиме Нанами
  • Хипо значи мање