Средња школа Иствуд (Киченер, Онтарио)

С Википедије, слободне енциклопедије
Иствуд Колиџет Институт
Средња школа Иствуд
Типсредња школа
Основана1956. године
Локација760 Weber Street East
Киченер
Држава Канада
Веб-сајтЗванични веб-сајт

Иствуд Колиџет Институт (енгл. Eastwood Collegiate Institute) је средња школа која се налази у улици 760 Weber Street East у Киченеру. Основана је 1956. године. Иствуд је познат по свом школском тиму у америчком фудбалу који је добро рангиран у провинцији, као и по свом интегрисаном уметничком програму у склопу средњошколског програма. Школски тимови су познати као „Лавови”.

Историја[уреди | уреди извор]

Школа је изграђена 1956. године на тадашњој недавно проширеној Источној авенији (данас Веберова улица). Архитекта зграде била је компанија Barnett & Rieder. Већина школе се састоји од дугог блока учионица који се налазе паралелно са Веберовом улицом. На јужној страни учионичког блока се налази велико улазно степениште, са северне стране школске канцеларије и фискултурна сала чији су зидови од ребрасте цигле на југу. Архитектура школе је добила међународну пажњу када је отворена.

Школски грб[уреди | уреди извор]

Грб школе дизајнирао је бивши студент Иствуда Даг Рикерт 1957. године. Садржи име школе и компоненте живота у њој. Према школском издању књиге ЧИПС (CHIPS) 1956—1957. „излазеће Сунце не означава само исток, већ и светлост коју наше руководство даје другим школама и заједници око нас. Јаворово лишће представља дрво и наш понос што наша школа заузимамо место у образовном систему Канаде. Отворена књига означава велику залиху знања које је доступно свима као и жељу да га добијемо, што је дефинитивно присутно у нашој школи. Мото је такође уврштен у грб који је пригодан амблем наше школе”.

Бивши ученици[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]