Хрватски лабуристи — Странка рада

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Хрватски лабуристи — Странка рада
Hrvatski laburisti — Stranka rada
Hrvatski laburisti.jpg
Председник Драгутин Лесар
Генерални
секретар
Дубравко Малешевић
Оснивач Драгутин Лесар
Потпредседник Бранко Вукшић
Звонимир Међерал
Рајко Булат
Божидар Коларић
Слоган Човјек прије свега и човјек изнад свега
Основана 31. март 2010.[1]
Седиште Загреб
 Хрватска
Идеологија Левичарски популизам,
Демократски социјализам.
Политичка позиција Левица
Боје наранџаста
Хрватски сабор
6 / 151
Европски парламент
1 / 12
Веб-сајт
http://www.laburisti.com

Хрватски лабуристи — Странка рада је парламентарна политичка партија у Хрватској. У Хрватском сабору има шест посланика а у Европском парламенту једног посланика-посматрача.

Основана је у сврху удруживања хрватских држављана којима је рад основа личног и друштвеног напретка, моралних вредности, као и средство да своју политичку вољу изразе заступањем у представничким телима у Републици Хрватској, Европском парламенту и на функцијама чији се избор врши непосредним изборима.[2]

Хрватски лабуристи — Странка рада, као странка реда, критеријума и поштења, верују да политика мора извирати из вредности демократије, истине, друштвене солидарности и права на достојанство радника, уз поштени, отворени, јавни и транспарентни политички рад. Странка је основана првенствено из разлога борбе против корупције, лажних вредности, непотизма, клијентелизма, и осталих болести савременог друштва, против којих се бори редом, радом, стручношћу и одговорношћу.

На седмим парламентарним изборима одржаним 2011. године, уједно и својим првим изборима, Странка је освојила шест мандата.

Референце[уреди]

  1. ^ [1]
  2. ^ „Laburisti — O Laburistima[[Категорија:Ботовски наслови]]”. Архивирано из оригинала на датум 26. 05. 2013. Приступљено 16. 04. 2012.  Сукоб URL—викивеза (помоћ)

Спољашње везе[уреди]